- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyujol
tag
válasz
PumpkinSeed #5604 üzenetére
hát azok ugye nem torrentek,de még csak nem is kliensek
-
gyugyujol
tag
válasz
sanchomuzax #5596 üzenetére
aha,tehat windows share
naigen,azzal mindig van szopás. még ha megy is commandline-ból,nem biztos,h fstabot is is normálisan használja.hát marad a google a számodra,mert én már régen mountoltam cifs/smb megosztást
de ahogy hirtelen rákerestem,mások is szívnak ezzel a problémával,szóval találsz rá megoldást.sose lesz bajod abból,ha nyomozol! man mount, man fstab..meglepően változatos tudnak lenni a manok: hol szarok, hol túlságosan részletekbe menő..
sok sikert!
és boldog karácsonyt -
gyugyujol
tag
válasz
sanchomuzax #5591 üzenetére
fejtsd már ki bővebben, légyszi!
ha uuid alapján mountolsz illetve szerkeszted az fstabot, akkor egészen kiszámítható lesz a mountolgatás.
amúgy biztosan kde és gnome alatt is van [azaz inkább qt-s és gtk-s] használható program. gnome alatt gnome-disk-utility, kde alatt nem vágom, pedig kdet használok
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5559 üzenetére
jah,én se vagom,h mi vett rá a forrásból fordításra
eszembe sem jutna nekiállni, pláne nem debian alatt.
de folyjon ki a szemem,ha nincs 500 helyen step-by-step leírva..
hát dehogynincs:
https://www.google.hu/search?biw=1336&bih=788&tbs=qdr%3Ay&q=lamp+debian+7+how&oq=lamp+debian+7+how&gs_l=serp.3..35i39.69927.70048.0.70303.3.3.0.0.0.0.159.379.1j2.3.0....0...1c.1.32.serp..1.2.301.-ehpz50NbSkés itt egy konkrét:
http://www.unixmen.com/install-lamp-apache-mysql-php-debian-7-wheezy/bocs,h nem a link teget használtam!
-
gyugyujol
tag
válasz
Revajzz #5557 üzenetére
hát ez ennél keményebb dió,öregem!
a VB-t hosztoló gépen [ha jól választottál NIC-t] először is az IP forwardingot kell engedned, aztán ahhoz, h tudjál kommunikálni a külvilággal, a hoston a network address translationt is meg kell oldanod, nem beszélve a helyes hálózati beállításokról...
... és ha már ilyen fába vágtad a fejszédet, akkor érdemes a NAT, ip_forward és az iptables kulcsszavakra rákeresned [ezért is nem írtam le a konkrét megoldást], aztán pedig ugye a DNS, DHCP és társaira, nem említve a Microsoftos megoldásokat, amik külön szakma.
bár nem tudom, hogy a BGF-en mennyire kell mélyen beleásni ebbe, de ártani nem fog, ha következetesen és részletesen utánaolvasol ezeknek.
google://"enable nat iptables ip forward linux how to"
és itt minden ismeretlen dologra legalább wikipedias szinten ráolvasol, és _jegyzetelsz_. -
gyugyujol
tag
válasz
Honkydoo #5543 üzenetére
jah,persze az a 8W az csalóka,meg az CPU-ra vonatkozik csak, vagy ha már a GPU is bele van tokozva,akkor meg pláne hogy az.
biosból minden szart letiltasz meg powermanagement szempontbol maximalizálsz,forgatsz custom kernelt,csak minimális szolgáltatásokat futtatsz,a sysctl-lel is nagyon sokat lehet keverni,aztán IO schedule-ökből is vannak megoldások.
ezek után,ha minimalizáltál teljesítményfelvevő eszközöket,akkor trükközhetsz "megújuló" energiaforrással mint szél- vagy napenergia, és/vagy egy lapátos dinamót kötsz a központi lefolyótokhoz,befogsz pár hörcsögöt,vagy szimplán lopod mástól az áramot vagy szerzel több,autókba való akksit,és melóhelyen töltögeted őket..
meg ha már összepattintottad a rendszert,akkor bevágod cramfsbe és csak a RAMból foglalsz a rendszernek helyet,a logoláshoz is alternativ megoldast csinálsz meg ilyenek.nem vagyok járatos ebben az egészben,de egészen biztosan feneketlen információs bázis az internet
-
gyugyujol
tag
válasz
Honkydoo #5540 üzenetére
ez jó!
hidd el, az atom már eleve nem is fogyaszt sokat, másrészt attól még,h a modul be van töltve, nem feltétlenül fog teljesítményt felvenni a gpu addig,amíg nincs használva..
egészen meg leszel lepődve, amikor csinálsz egy "lsmod"-ot, és meglátod,h mennyi modul van betöltve,és mégsem látod kárát.szóval ne kombináld túl,szerintem,hagyd a francba
inkább órajelet limitálj, meg a vagy mSSD-t vagy SSD-t használj a rendszernek,neadjisten vmi CF kártyát, és mindent swap nélkül, adattárolásra meg HDD-t, amit hdparmmal beállítasz,h azonnal álljon le,amint idle van egy adott idő után. mert hogy,ha már zsidóskodunk, akkor nem biztos,h 1mp-cel az activity után célszerű standby-ba vagy sleepbe küldeni,mert jöhet igény 4mp mulva,akkor meg ujra fel kell porognie.
vannak elég elvadul IO schedule-ok az ilyesmikre, meghát ez az egész egy külön szakmatalán ilyen powertop meg hasonló toolokkal meg custom fordított kernellel szűkíthetsz, valamint kilőheted a szolgáltatásokat,amik felriasztják a procit a nyugiból.
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5536 üzenetére
bocs, úgy láttam,h ez volt a hozzászólásodban:
"Realtek RTL8168E-3 firmware, version 0.0.4 (rtl_nic/rtl8168e-3.fw)"de akkor másik kártyával fasza. tehat vagy driver, vagy driver paraméterei vagy a kártya
nekem T61-em van,és a wifi kártya moduljának kell 1-2 paramétert átadnom ahhoz, hogy ne dobalja el a netet.
te is megnézheted,h mit lehet beállítani a "modinfo modulnév" paranccsal,
aztán modprobe-nál megadhatod hogy "modprobe modul debug=1" vagy ilyesmi, vagy beírhatod a rendszeredtől függő file-ba,h már bootnál is azzal paraméterezze,amivel te szeretnéd.bocs,ha mindezt tudtad már,nem olvastam nagyon vissza
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5537 üzenetére
downgrade-elj kernelt, próbáld ki másik hálókártyával, cseréld ki a kábelt, iktass ki közbenső eszözt,mint pl routert..
nem hiszem,h OS szinten van baj,amúgy,lévén h bármilyen retek a realtek,a linuxos szupportja rendben van.
már legalábbis azon ethernet kártyáknak,amikkel én találkoztam
a wireless más tészta.tényleg,ez most wireless? -
gyugyujol
tag
válasz
gyulank #4952 üzenetére
hat..
apt-cache search nvidiaa kapott listaban keress olyat,amiben benne van a 71xx verzioszam.
installald azt, meg az xorg-ot vagy xserver-t es nvidiat tartalmazo csomagot
ezutan modprobe nvidia-glx-legacy.
ha errort dob, akkor dpkg -L "az elso csomagnak a neve". ez kilistazza a csomag tartalmat abszolut eleresi utvonalakkal. ebbol keresd meg a /lib/modules/akarmi sort, amiben benne van az nvidia szo,h megtudd a modul nevet, es modprobe-old kiterjesztes nelkul.az Xhez tartozo modult elvileg nem kell keftetni, de lehet,h a /etc/X11 vagy /etc/xorg konyvtarban levo configfile-ban at kell irni.
nem tudom,h a 7-es debian mit hasznal,ugyhogy konkretumot nem tudok
a lenyeg,h a 71xx-es verzioszamu kernel modult kell telepitened, es az ahhoz tartozo X drivert.
viszont ha megmondod az Xnek,h az nvidia drivert hasznalja, akkor elozoleg mar betoltve kell lennie a kernel modulnak, kulonben az X nem indul el alapbol -
gyugyujol
tag
válasz
gyulank #4949 üzenetére
elindithatnad egy xtermbol, hatha oda kiboki,h mi a baja,de sztm kell neki DRI vagy GLX. marmint a google earthnek.
nvidia driver/modul be van toltve? nem is tudom,h ilyen regi kartyahoz mi kellhet..
asszem vmi nvidia-glx-legacy.eszondja a google
The 71xx version is the only one to support RIVA TNT, RIVA TNT2/TNT2 Pro, RIVA TNT2 Ultra, Vanta/Vanta LT, RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro, Aladdin TNT2, GeForce 256, GeForce DDR, Quadro, GeForce2 GTS / GeForce2 Pro, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra and Quadro2 Pro. Versions newer than 96.43 do not support GeForce2 and GeForce4 cards.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest