- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1589 üzenetére
Én jó ideje ubuntut használok egy kb ugyanilyen gépen, bőven elég neki. Bár kevés memória mellett lehet hogy gondban lennék. De létezik szerver-verzió is, amit vígan használok egy p1mmx 200mhz-es gépen, 64 mega memóriával
Semmivel sincs nagyobb rendszerigénye az ubuntunak a debiannál szerintem.
Ezt a ki szeretném tanulni a debian dolgot sem nagyon értem, ubuntuban ugyanúgy megtalálsz mindent mint debianban, attól hogy könnyebb beállítani, még ugyanúgy elbíbelődhetsz a konfig fájlokkal és egyebekkel ha erre vágysz. Viszont frissebb csomagokat tartalmaz általában. Lehet hogy csak én vagyok így vele, de debiannal jóval többet szívtam értelmetlen dolgok miatt. Azért ubuntuval is voltak gondokpl. az említett régi gépre cd-ről csak az 5.10-est lehet feltenni és azt dist-upgrade-elni hogy menjen az aktuális verzió, az újabb telepítőkkel mindig lehal.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1587 üzenetére
Tegyél fel egy ubuntut
Azért lehet hogy ezen is menni fog. Modulokat modprobe segítségével lehet ki/betölteni a kernelbe. Ill. van erre egy modconf nevű segédprogram is. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1585 üzenetére
lsmod | grep snd
Nem mondott rá semit : )
nálam, ugyanilyen kártyánál ezt mondja, talán segít, milyen modulok kellhetnek:
snd_cs46xx 87400 2
gameport 15368 2 snd_cs46xx
snd_rawmidi 25600 1 snd_cs46xx
snd_seq_device 8972 1 snd_rawmidi
snd_ac97_codec 96672 1 snd_cs46xx
snd_ac97_bus 2432 1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss 46080 0
snd_mixer_oss 18560 2 snd_pcm_oss
snd_pcm 80520 3 snd_cs46xx,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer 23172 1 snd_pcm
snd 55428 10 snd_cs46xx,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore 9952 2 snd
snd_page_alloc 10504 2 snd_cs46xx,snd_pcm
upgrade-elt etch-em van, ez hányas kernelt jelenthez?
uname -r
Nekem HP Vectra VLi8, egy bő éve vettem 20-ért, azóta ezt használom asztali gépnek, eddig teljesen megfelelt az igényeimnekJók ezek a gépek.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1582 üzenetére
szinte egy az egyben ilyen gépem van
snd_cs46xx modullal megy nekem a hang. De régebbi kernelekkel voltak problémáim, alsát nem tudtam belőni rájuk, csak 2.6.15-től kezdődően ha jól emlékszem. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1575 üzenetére
Szóval ez a problémám, grafikus felületről miért nem tudok elindítani egy grafikus programot terminálból ha rootként vagyok bejelentkezve???
Próbáld meg a felhasználói home könyvtáradból átmásolni a .Xauthority fájlt a root könyvtárába. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1564 üzenetére
documentrootot beállítottad? apache, php pontos verzója? Guglin nézted? [link] -> itt egyből két weblaboros topikot is kidob amik ezzel foglalkoznak...
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1566 üzenetére
virtuális terminálból akarsz X-et használó programot futtatni? Az nehéz lesz, próbálj meg bejelentkezni grafikus felületen, és onnan, pl. xterm-ből indítsd.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1519 üzenetére
háttérkép-váltás: fbsetbg
-
RedAnt
aktív tag
a második gép, amire nem tudsz közvetlenül ssh-zni, mert gondolom belső hálón van, arról a saját gépedet nem látod? mert akkor fordítva esetleg működhetne a dolog, ha neked van ssh szervered, akkor feltöltheted rá a távoli gépről.
Vagy marad a két lépcsős dolog, ha már egy órája szívsz, lehet jobban jártál volna ha először áttolod arra a gépre amit látsz, és onnan a sajátodra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest