- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
válasz
CPT.Pirk #4171 üzenetére
Ööö felraktam. Helyzet változatlan, ugyanúgy indításnál el akar távolítani 3 dolgot (egyszer az ati hdmi-t, másik kettő pedig az ICE1724 kétszer..
Annyi vettem még észre, hogy alsamixer többet nem indul.
ALSA lib pulse.c:243pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Kapcsolat elutasítva
cannot open mixer: Kapcsolat elutasítvaAkkor csináljam meg ezt a wikit? https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio
Frontend felrakás, daemon indítás startupkor ezeket mind meg manuálsan akkor megcsináljam?Hoppá már a daemon indítással bajban vagyok. De meg lesz
-
malwy
senior tag
Nos Chakrán vagyok. Ellenőriztem alsamixert, itt sem tudom a hangerőt szabályozni. Keserűen érint, de legalább alkalmazásokból, hardveresen potival tudom végülis szabályozni.
alsa 1.0.24-es, ugyanúgy ICE1724nek ismerte fel, ugyanazok a kapcsolók vannak csak, annyi eltéréssel, hogy van hang, míg debianon nincs...
Szerk: És minden egyes indításnál kiírja a Chakra, hogy ICE1724 eszközt eltávolították a rendszerből. Törölje illesztőprogramokat stb.? (emlékezetből idéztem-->memoriter, vmi ilyesmi)
Ha töröltetem eltűnik, egyébként meg csak bővül a lista. De mindig csinál egyet, amit alapértelmezettként használ. -
malwy
senior tag
Üdv!
Feltelepítettem ma a következő oprendszereket, tesztelés céljából.
Windows7 ésWindows 8 Consumer Preview
Utóbbi létrehozott egy szép grafikus bootloadert.
Majd feltelepítettem a Debiant.
Létrehozott egy Grubot, listájában a windowos loaderrel+saját magával.
Végül feltelepítettem a Chakra Projectet. Ez csinált újabb Grubot saját partíciójára, benne mindössze önmagával.Chakra projectben pacmannel leszedtem az os-probert,
/etc/default/grub -ba beleírtam
GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false
n edit /etc/grub.d/10_linux -ban kicseréltem
ezt:
linux ${rel_dirname}/${basename} root=${linux_root_device_thisversion} ro ${args}
erre:
linux ${rel_dirname}/${basename} root=${linux_root_device_thisversion} ro ${args} resume=`swapon -s | grep '/dev/sd.[0-9]' -o`Akartam futtatni a update-grub2-t, de nagy nehezen rájöttem, hogy csak update-grub van nekem, 2-es nélkül. Sikerült, újra van windowsos bejegyzésem, chakrás bejegyzések, debianos bejegyzéseim.
1. kérdés: hagyhatom a debiannal települt grubot ott és úgy ahol van, mivel így úgy sincs használva?
2. kérdés: Audiotrak Prodigy HD2 hangkártyám van (VIA Vinyl Envy24).
Chakra alatt megy a hang, debian alatt nem. Mi tévő legyek?Debianon alsa: 1.0.23+dfsg-2
ICE1724-nek felismerte, de IEC958 kapcsoló van csak, Multi track internal clock. Felül hangerőszabályzó sem működik, alsamixer sem. Hang sincs egyáltalán.
Olvastam, hogy a 4-es jumpert kell átrakni a hangkártyán és akkor működik linux alatt is a kártya. Viszont akkor windowson nem, vagyis más driverrel, berhelve, rosszu (így egyszerű via envy24 wdm-mel repeszt)
Mivel chakrán megy így is, jumperelés nélkül, gondolom debianon is meg lehet akkor oldani.
Próbálkozásnék 1.0.25ös alsára frissítéssel. Rengetegféle deb fellelhető, nem tudok melyik a megfelelő. Csomagkezelőben még csak a stable 1.0.23 van.
Csak nem tudom ez-e a hiba, megoldaná-e stb.Előre köszönöm válaszokat, most átnézek chakrára, meszakértem ott hogyan, milyen alsa kezeli a hangot.
Üdv: Ákos
UI: Előre félek a hardveres videógyorsítástól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest