- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#54597376 #9763 üzenetére
Nem feltétlen, ezzel próbálkoztam, de nem igazán működött, valszeg ez inkább backporthoz jó, de nekem újabb gcc kellene az alap verziónál amit utána olvasva környezeti változókkal lehet beállítani, de hogy hogyan arról sajnos nem szólt a fáma.
-
Sziasztok,
Debian alatt tudja vki, hogy kell a default-tól eltérő gcc-vel forráskódot forgatni? Addig eljutottam, hogy konkrét esetben Debian Stretch alatt szeretnék a def a gcc-6 helyett gcc-7-est használni, mx repóban meg is találtam hozzá, ami nem bántja a defaultot, de elérhető a gcc-7 ha sikerül környezeti változókat úgy beparaméterezni a fordítandó programhoz, hogy azt használja, nos ebben kérnék segítéseget, eddig csak CentOs alatt használtam nem def fordítót, de ott nagyon egyszerű, mert ott van hozzá a devtoolset bash.
Köszönettel; Fenyő -
válasz
olivera88 #6836 üzenetére
Ahogy előttem már írták alt+f2 -> gksudo gedit /etc/fstab (Lmde alatt gedit van, de hogy Debian alá milyen deafult text editort telepítettél azt csak te tudod), vagy terminálból nano-val, de előtte derítsd ki a swap partíciód adataid pl gparteddel vagy terminálból lsblk -f paranccsal.
-
-
válasz
olivera88 #6791 üzenetére
Pont fordítva írtuk, xfce a lájtosabb,a Mate pedig a max ami ajánlott a célgépre, de ha már Mate akkor LMDE2 Mate javallottabb, ha már a ők (Mint) fejlesztik, kezdőnek amúgy is jobban kézre fog állni, de pl Debianon az xfce-t is eltart egy darabig bekonfigolni (ill a 4.10-es van benne alapból, a 4.12-esbe sok hasznos újítás van, de azt is fel lehet rá hegeszteni), alapból elég fapad tud lenni a pőre Debian xfce...
-
Ill lehet sysvinit-tel is telepíteni systemd helyett vagy le is lehet cserélni, ill némely Debian 8 alapú disztró (pl antiX 15) is inkább megmaradt a sysvinitnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest