Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano
    titán

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy problémám, amire hátha tud valaki megoldással szolgálni!

HP Microserverre (N36L) debian van telepítve graf. felület nélkül, 1gb rammal, 1,5tb-os hdd-vel (nincs raid).
    A hdd egyik partíciója sambával meg van osztva két windowsos gép felé!

A gondom (ami két-három hete jelentkezett) a következő:
    - Elindítok egy másolást a szerverre, ami el is indul kb. 30mb/sec sebességgel. majd kb. 5-600 mb átmásolása után elkezd lassulni. A végén már 150k-val megy csak! :Y
    - Ha megállítom a másolást, akkor van, hogy fél perc is eltelik, mire teljesíti a kérést és leállítja a folyamatot.
    - Az olvasási tempó is hagy kívánni valót maga után. A lassulás itt is megvan, kb. 3-6mb/sec.
    - Ha le akarok törölni nagyobb file-okat a szerverről, akkor elég sokáig tart, amíg azok megtörténnek (akár 15-20 másodperc is lehet).

Ezeket a file műveleteket Win-es gépről, Total Commanderrel néztem, a sebességadatokat is itt ellenőriztem. Az smb.conf már csak sima alap, mindent töröltem, de így is rossz.
    Mi lehet a gubi? Hdd? Vagy Samba beállítás?

A válaszokat előre is köszönöm!

ez a probléma korábban is fennállt? vagy csak nem mérted és nem derült ki? mert ha igen, akkor szerintem a tcp window scalinggal lehet baj, vagy az xp-n rakd rendbe, vagy a debianon tiltsd le.

• rt06
    veterán

a cpu terhelés max 15%!

már ezt a beállítást is próbáltam:
    socket options = TCP_NODELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192

az eredmény változatlan...

8k-nal mindenkeppen nagyobb buffermerettel probald meg

• rt06
    veterán

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy problémám, amire hátha tud valaki megoldással szolgálni!

HP Microserverre (N36L) debian van telepítve graf. felület nélkül, 1gb rammal, 1,5tb-os hdd-vel (nincs raid).
    A hdd egyik partíciója sambával meg van osztva két windowsos gép felé!

A gondom (ami két-három hete jelentkezett) a következő:
    - Elindítok egy másolást a szerverre, ami el is indul kb. 30mb/sec sebességgel. majd kb. 5-600 mb átmásolása után elkezd lassulni. A végén már 150k-val megy csak! :Y
    - Ha megállítom a másolást, akkor van, hogy fél perc is eltelik, mire teljesíti a kérést és leállítja a folyamatot.
    - Az olvasási tempó is hagy kívánni valót maga után. A lassulás itt is megvan, kb. 3-6mb/sec.
    - Ha le akarok törölni nagyobb file-okat a szerverről, akkor elég sokáig tart, amíg azok megtörténnek (akár 15-20 másodperc is lehet).

Ezeket a file műveleteket Win-es gépről, Total Commanderrel néztem, a sebességadatokat is itt ellenőriztem. Az smb.conf már csak sima alap, mindent töröltem, de így is rossz.
    Mi lehet a gubi? Hdd? Vagy Samba beállítás?

A válaszokat előre is köszönöm!

cpu terhelesre nezz ra esetleg, nem magas-e
    nalam egy dual 450-es p3-at 2-3 MBps masolassal 100%-ra lehetett allitani samba-val, az alabbi beallitas segitett valamelyest (akkor a 100MBps-os halot maxon ki tudtam hasznalni, azota a gigas halozattal nem alltam neki szorakozni)

socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_KEEPALIVE SO_RCVBUF=131072 SO_SNDBUF=131072

a kuldo es fogado buffer meretevel lehet meg jatszani, az akkori gepemen ez bizonyult a legjobbnak

• EasyR
    aktív tag

üdv mindenkinek!

van egy problémám, amire szeretnék választ kapni:
    egy házi debian szervert állítottam szolgálatba, ami már pár hete szépen eldolgozgat, de most történt vele valami:
    xp-s gépekről tallózok a szamba megosztáson, de bármit szeretnék is megnyitni (futtatni), azt mondja, hogy az adott file nem megnyitható vagy nincs ilyen hálózati hely (nem érvényes, stb...)
    a szamba beállítása alap, semmi komoly security nincs belőve. eddig működött is szépen!
    mi lehet a gond vele ?
    esetleg valami file rendszer hiba, vagy hasonló?

help please, mert kikapok az asszonytól, ha nem látja a file-jait! :D
    (kezdő debianos vagyok, ne vessetek meg! )

megoldódott!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés