Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
gdori007
üzenetére
A clonezilla a barátod. Simán átklórozza az 500-asról a 250-esre az egész mindenséget.
Vagy ha a GUI-s megoldások híve vagy, akkor a https://rescuezilla.com/ lesz a barátod.Csak annyit kell csinálnod, hogy pl. gparted-el átméretezed a partícióidat úgy, hogy a végén maradjon 256GB üres hely. Lehet a Clonezilla is megoldaná az átméretezést, de ilyet még nem próbáltam.
-
Friczy
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Én a költöztetéseket mindig partíciónként csináltam meg, az új disken kialakítom a partíciókat, megformázom, és egyenként felmountolom (mondjuk az /mnt alá) és a régiről cp -ax paranccsal átmásolok mindent. Ez megtartja a dátumokat, engedélyeket, és nem megy túl a partícióhatárokon. Utána az új disken megfelelően beállítom az /etc/fstab file-t (az új UUID-k szerint), aztán disk csere, egy rescue diskről bebootolok, és felteszem a grubot.
Ez bármekkora (kisebb, nagyobb) partíciókkal működik, természetesen feltéve, hogy van elegendő hely. De ez nyilvánvaló.
-
jimmy399
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Helló!
Fogod, és tar-ral csinálsz egy tömörítvényt minden partícióról, majd létrehozod ezeket a partíciókat tetszőleges méretben a kisebb ssd-n és kitömöríted rá a rendszert. Majd egy kis UUID helyrerakás az fstab-ban meg egy kis initramfs frissítés majd update-grub és grub-install ez mind chroot alatt és kész is.
Ennek előnye, hogy kb nincsen lemezméret, partíció és fájrendszer függvénye, valamint a partíciós séma sincsen kőbe vésve.Én egy BIOS-os gépen GPT-s lemezt használok, annak minden előnyével együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest