Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Linuxon nem úgy működnek a dolgok, hogy letöltök a netről mindenféle fájlt, telepítgetem őket és aztán vagy hoznak magukkal egy csomó ganéjt, vagy nem.
Linuxon csomagkezelőt használjuk (egyfajta store, csak ingyenes minden), ahonnan kiválasszuk a nekünk kellő dolgokat és – a kezdők egy csicsás felületen egy-két kattintással, a hozzáértőbbek egy rövid terminálos paranccsal – feltelepítik azokat. Ennyi. Nem kell itt semmit keresgélni a neten, mindenféle bizonytalan eredetű weboldalról. Minden adva van az adott disztribúcióhoz a csomagkezelőben. Ez a megoldás fényévekkel jobb megoldás, mint a windowos féle neten keresgélős.
A Windows is ebbe a csomagkezelős irányba fog elmenni a jövőben (röpke 20 évnyi lemaradással), ha jól olvastam pár hete... -
lev258
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
Nem annyira a Linuxon múlik, mint amennyire a gyártókon. Intel-hez még csak telepíteni se kell.
-
válasz
honda 1993
üzenetére
Igazad van, neked Win való, bár azt nem igazán értem, hogyan jelentheted ki valamiról, hogy lehetne jobb is, amiből egy kukkot sem értesz!

Ne offoljuk tovább ezt a fórumot, ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest