- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Még egy ronda dologba futottam mostanában: az anticipatory io scheduler nagyobb adatbázisos műveletekre nem jó, egy-két adatbázis kapcsolat képes megzabálni a teljes io sávszélességet a többi folyamat elől, ilyenkor minden más blokkolódik, mintha meghalt volna a gép, pedig nem. Viszont ha ismétlődő tevékenységről van szó (mint pl. nekem 20 percenként méréseket végez és az eredményt beletolja egy táblába), akkor ha egy tevékenység nem fejeződik be a másik indulása előtt, akkor szépen megborul az egész. Nem árt lecserélni az io ütemezőt.
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Attól, hogyha nem az adott tty-on van a konzol, akkor a kernel puffereli a kiírnivalókat és ha megtelik a puffer, akkor blokkolja a syslogd-t. Ezután egyes, syslogd-be logoló programok megakadhatnak. Előfordulhat, hogy ha lassan jön a syslog, akkor nem történik meg, majd hirtelen valami gond miatt megtolják a syslogd-t és akkor megrohad.
Tudom, hogy nem így kellene működnie, de ez van. Van pár más ok is, ami miatt időnként fejreáll a kernel (pl. ismert bugok voltak/vannak két scsi driverben).
Kiváncsi lennék egyébként, hogy kernel függő-e. Én mindig stock kernelt használok, semmi patchet nem teszek rá. Ehhez képest a gyári debian és ubuntu kernel is több patchet is tartalmaz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Silver Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3595
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest