Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0
    őstag

Megint keversz dolgokat. A user írjon a könyvtárába, a biztonságosnak talált Debian csomagból telepített app írjon a könyvtárába, megbízhatatlan process meg írjon a saját sandboxába.

Állítom bátran, hogy talán az egy bambano kivételével szinte mindannyian Windows-os háttérből jövünk, ennek akkor van jelentősége, amikor felvállaltuk egy teljesen más környezet learning curve-jét, még ha kényelmetlen is volt eleinte. Ugyanezt kell tennünk, amikor az ilyen szutykokat, mint a flatpak, meg snap akarjuk használni: megtanulni, hogyan kell őket kezelni és utána ezt következetesen betartani.

A user írjon a könyvtárába, a biztonságosnak talált Debian csomagból telepített app írjon a könyvtárába, megbízhatatlan process meg írjon a saját sandboxába.

Nekem olyan Gimp nem kell, ami nem tud írni a /home/Pictures mappámban, én az ilyenre azt mondom, hogy bugos, vagy valami el lett kefélve a csomagolásnál. Persze, biztonságosnak biztonságos, de inkább ne.

• Rowon
    nagyúr

Megint keversz dolgokat. A user írjon a könyvtárába, a biztonságosnak talált Debian csomagból telepített app írjon a könyvtárába, megbízhatatlan process meg írjon a saját sandboxába.

Állítom bátran, hogy talán az egy bambano kivételével szinte mindannyian Windows-os háttérből jövünk, ennek akkor van jelentősége, amikor felvállaltuk egy teljesen más környezet learning curve-jét, még ha kényelmetlen is volt eleinte. Ugyanezt kell tennünk, amikor az ilyen szutykokat, mint a flatpak, meg snap akarjuk használni: megtanulni, hogyan kell őket kezelni és utána ezt következetesen betartani.

Szerintem én maradok a Debian saját csomagjainál, mert olyan dolgokat írtok, hogy a negyedét sem értem.

Új hozzászólás Aktív témák