Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
kovacsroli
üzenetére
Celeron 3.2 GHz, 512 MB DDR RAM egyedül (333 MHz-es), Radeon X300 SE PCI-ex, WinXP SP2-vel, NFS:Most Wanted néha be-beakadt, amúgy jól ment. Szereztem 2 db 256-os RAM-ot, amik szintén 333 MHz-esek voltak, különböztek a gyártók is. Úgy sikerült dual channelt elérnem, hogy a 2 db 256-os volt két külön csatornán, ezt kezelte egyszerre, a 3. 512-es modul meg egyedül volt. Így ment 1 giga rammal, és a mem. olvasási sebesség megnőtt 3000 körülről 4000 MB/s-re. Ha Intel chipsetes a lapod, akkor az elég rugalmas ilyen ügyben, azaz nagy valószínűséggel, ha beraksz még egy 800 MHz-es, 1 gigás modult a már meglévőd mellé, az dualban fog menni. Baj maximum akkor lehet, ha eltérő időzítésű a két modul, sőt talán ez biztos így lesz, azt hiszem... de ha van rá lehetőséged a biosban, akkor beállíthatod a lassabb ram időzítéseit a másik ramnak is, és kész, menni fog.
Egyébként azért írtam le a fenti konfigot, mert az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy ez volt bnőm gépe 2006-ban, és az említett néha megakadások megszűntek a játékban, amikor az 1 modult cseréltem 2 db-ra, azaz a dual channel segített a játékon.
Tehát ugyanannyi ram, csak 1 x 512 helyett 2x 256. Persze aztán beraktam az 512-est is, hogy legyen 1 giga ram a gépében, így legalább simán tudott ALT+Tabozni, mikor Sims 2 közben akart msnezni is, nem használta már annyit a lapozófájlt a win... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- Annyira azért nem egyedi tervezésűek a Steam Machine fő komponensei
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tehát ugyanannyi ram, csak 1 x 512 helyett 2x 256. Persze aztán beraktam az 512-est is, hogy legyen 1 giga ram a gépében, így legalább simán tudott ALT+Tabozni, mikor Sims 2 közben akart msnezni is, nem használta már annyit a lapozófájlt a win...