- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
válasz
pictigjis #15333 üzenetére
Gyors googlizas utan rajottem, hogy jol emlekszem. Igy meg mindig nem tudom oket sajnalni. Osszesen 1.26 milliard dollart szedtek be. Eddig a legrosszabb evukben is kevesebb, mint 50 millio dollart veszitettek. Az meg, ha ilyen szuperszarul is muzsikaltak volna, akkor is 25 evre be vannak biztositva.
En volt curve userkent ugy fogalmaznek: szivesen!
-
mepet
addikt
válasz
pictigjis #15329 üzenetére
En pedig abban nem ertek egyet, hogy ez visszaeles volt. En eltem az ingyen kp felvet lehetosegevel sok alkalommal. Sosem eltem vissza vele.
Ha nem lett volna ez a lehetoseg es az ingyen 5 font, akkor valoszinuleg nem is lett volna Curve-om. Feltetelezem rengeteg masik usernek sem. Marpedig akkor a Curve nem tudott volna tobbszaz milio dollart osszekalapozni arra hivatkozva, hogy milyen sikeresek, mar most mennyi useruk van. Ez win-win szitu volt. Szazmillio dollarokat koszonhetnek nekunk...
-
mepet
addikt
válasz
Oliverda #14798 üzenetére
Anno kulfoldi fizetesre hetkoznapokon, amikor meg interbank fx rate volt. Azota csak kp felvetre. (Illetve, ha ez a kartya akad a kezembe fizetek forintban ma is vele, de ennek igazabol nincs ertelme.)
Erdekesseg, hogy azert van Curve kartyam, hogy sporoljak a koltsegeken. De a tortenet erosen minuszos szamomra, mert egyetlen egyszer egy kp felvetkor felrenyomtam az ATM kijelzojen. Ugy sikerult, hogy anno regi GBP alapu kartyam volt es a napsutesben egyaltalan nem latszott az ATM kepernyo, es azt hittem egy vissza es egy tovabb gomb van a kepernyon, ehelyett a forint es a font gombok voltak, en meg a fontot nyomtam... 30e Ft koltsegem keletkezett ezzel. A tortenet elejet korabban megosztottam itt a topicban, de a vege lemaradt, miszerint a curve support visszaadta az osszes koltseget, amit emiatt ok szamoltak fel nekem, igy a vegere a karom 24ezer Ft-ra merseklodott. En voltam a hibas, ez teny. A support egyebkent nagyon rendes volt velem. Az szokott eszembe jutni, ha en ezt muszaki szakemberkent nagyon eros penzugyi ismeretekkel el tudtam cseszni, akkor hogy jarhattak egyes egysegsugaru userek... Nem sok ilyen sztorit olvastam, de ugye nem is szokas a hibainkkal nyilvanosan dicsekedni. Cserebe sporoltam kb 5e Ft-ot a fizeteseken es penzfelveteken, es kihasznaltam 3*5 font ingyen penzt az elejen.
Tehat szamomra a curve sztori mindent egybevetve 12500 Ft rafizetessel zarul. -
mepet
addikt
Most olvastam a hírlevélben, hogy akiknek fizetős (black vagy metal) curve kártyájuk van és nem ódzkodnak a kriptopénzektől, azok kaphatnak cashbacket a curve díjából PLU coinban: https://medium.com/plutus/new-perk-curve-cc109d582057
-
mepet
addikt
válasz
pictigjis #8523 üzenetére
Köszi a választ, ha legalább fizetéskor sosem kéri majd, hogy HUF vagy GBP az is hatalmas előre lépés.
Fizetéskor attól szoktam félni, hogy egy kisboltban mikor fizetek akkor megkérdezi a terminál és az eladó választja ki helyettem a rossz opciót. Ilyen még nem történt, az eladó ilyenkor meg szokta kérdezni tőlem melyiket válassza, de a veszély fennáll.
-
mepet
addikt
válasz
zerodot #8511 üzenetére
A support a javaslatomra azt írta, hogy nem biztosak benne, hogy megoldható, viszont ha kérem, akkor ingyen küldenek egy EU BIN-es kártyát.
Aki már használta a magyar BIN-es kártyáját, az meg tudja nekem erősíteni, hogy valóban nincs kérdés soha (fizetéskor és pénzfelvétkor sem), hogy GBP vagy HUF? Tehát valóban hülyebiztosan elkerülhetőek ezzel a megoldással a több tízezres költségek?
-
mepet
addikt
válasz
pictigjis #8499 üzenetére
Sajnos nem kizárt, hogy átsiklottam valami felett, mert a kijelzőt egyáltalán nem lehetett látni a napsütésben.
Mivel a curve azt írja, hogy "ATM withdrawals exceeded", ebből én arra következtetek, hogy nem csak 2 váltással szopatott meg a budapest bank, hanem mivel az váltogatott, így még 200gbp feletti külföldi pénzfelvétnek is minősült, ezért a curve extra sápja...OTP automatából korábban már vettem fel ingyen pénzt a curveről, most azért nem azt használtam, mert kiírta az automata, hogy max 100e-t vehetek le, ami nem volt elég.
A bosszantó az ügyben az, hogy pont azért használtam a curvet, hogy megússzak párezer Ft-nyi feet, ehelyett lett 30...
-
mepet
addikt
Tegnap levettem 375000Ft-ot egy Budapest Bank ATM-ből a curve kártyáról (mögött HUF kártya). Az OTP pontosan 404.661,33 Ft-ot vont le kártyás művelet címszó alatt. A curveban ez látszik: "HUF404661,33" "Fee 6348HUF | ATM withdrawals exceeded"
~20000Ft, ~5%...
Mit rontottam el? Hétköznap volt és az itt írtak alapján csináltam, ellenőriztem HUF-HUF, így nem külföldi használat, régi curve-ös vagyok így az ATM limitemre írta az app, hogy 1000GBP.
-
mepet
addikt
Crowfunding: ez, amibe holnapig lehet beszállni, ez a C kör. Aki az A vagy B körben részt vett, az nyert vagy veszített rajta? Vagy neadjisten még nem kaptak vissza semmit, mert még nem történt meg az "exit event", amiről a zavaros FAQ ír?
-
mepet
addikt
Küldtek emailt, hogy frissítsétek az appot, és a para elhárítva.
We’re thrilled to inform you that, after a short disruption, as of Monday 29 June you can spend with your Curve Card as normal -- both in-store and online, with your physical card. Apple Pay, Google Pay, and Samsung Pay should be available to use by the end of the day.
We had to make some backend changes so you’ll need to update your app to use it (just open it, we’ll prompt you). And you may need to re-verify some cards. -
mepet
addikt
A supporttal kapcsolatos észrevételemet szeretném megosztani:
Tegnap írtam nekik egy problémával kapcsolatban. Egy órán belül válaszoltak, pontosítást kértek. Ma pontosítottam. Másfél órával később válaszoltak és megoldották a problémámat.Eddig csillagos ötös!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Futás, futópályák
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- BestBuy ruhás topik
- Once Human
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest