Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 11hh

tag

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a kálváriámat a Cudy WR3600H (BE3600 / Wi-Fi 7) routeremmel, hátha másnak is segít.
    A probléma: Vettem egy ilyen készüléket, de a gyári szoftverben (2.3.15) hiányzott a WISP / Extender funkció, vagy ami volt, az használhatatlanul instabil volt. Ha sikerült is csatlakoznia a főrouterhez, újraindítás után sosem állt vissza a kapcsolat.

A hiba mélye (Log elemzés): Nem hagytam annyiban, kimentettem a logokat (syslog), és a Gemini (AI) segítségét kértem, hogy elemezze ki a rendszernaplókat. A Gemini több kritikus, kernel-szintű hibát azonosított a gyári firmware-ben:
    External abort on linefetch és Segmentation fault: Ezek súlyos memóriakezelési hibák, amik a rendszer lefagyását okozták.
    wl driver adapter not found: A rendszer futás közben egyszerűen "elveszítette" a Wi-Fi vezérlőt.
    bdinfo read failed: A router nem tudta beolvasni a saját hardver-azonosítóit, ezért a driverek nem töltődtek be megfelelően.
    Írtam a Cudy support-nek, és küldtek egy nem publikus béta firmware-t (v2.5.3b).
    A frissítés utána a hibák megszünetek.
    Megjelent 5-féle üzemmód (Vezeték nélküli útválasztó, AP, Extender, WISP, Client).
    A logokból eltűntek a fagyások és a fenti hibaüzenetek.
    Az újraindítások után azonnal és stabilan újracsatlakozik a főrouterre.
    Ha valakinek hasonló gondja van ezzel a típussal (WR3600H / R69 hardware), ne várjatok a hivatalos frissítésre! Szívesen megosztom veletek a WR3600H-2.5.3b-20251205-163457-sysupgrade.bin fájlt

Új hozzászólás Aktív témák