- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
És akkor végszónak:
Köszönöm mindazoknak, akik megpróbáltak építő jellegű hozzászólásaikkal segíteni (akármennyire is reménytelen volt a helyzet)!
A topic zárható, probléma megoldva. -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
Sikerült megcsinálnom a hangot.
Már csak az ethernet vezérlő van hátra. Ehhez hol találok drivert? Egyáltalán milyen vezérlő ez pontosan?
Pontosítok: Mire jó ez az ethernet vezérlő? Netem van... A routert is elérem a gépemről, tudom konfigolni.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
A BIOS-t nem tudtam flashelni, mert write protected.
És hogy miért olyan sürgős? Mert dolgoznom kellene most már az ÉN gépemen. Lassan 4 hónapja halott. Bios-t nem tudtam eddig szerezni, mert itt nálunk Zalaegerszeg LEHETETLEN. Pesten intézi egy srác, de ő is csak január közepe tájékára ígérte TALÁN.
Szóval sok a lehet, a talán és KELL a gépem. Ezért teszek meg mindent annak érdekében, hogy menjen. Nem érdekel, hogy rámegy fél napom, mert amíg látok rá esélyt, addig csinálom. Különbenis itt vagyok a finisben. Felraktam egy rendszert, cask nincs háló és hang. A SATA-s winyót XP felismerte, már mentem át rá az adataimat. Most hagyjam abba? Persze kezdem belátni, hogy lassan eséyltelen lesz a dolog... -
Gh0sT
addikt
Eszembe jutott egy érdekes dolog. Ugye valszeg azért nem működik a gépem teljesen, mert más alaplap BIOS chipjét használom. Mivan akkor, ha ebbe a chipbe beleflashelem az én alaplapom biosát? Aztán miután beállítottam mindent, visszaflashelem az eredetit?
Hülyeség lenne? Vagy működne? -
Gh0sT
addikt
Felraktam a régi winyóra egy új XP-t. Nincs Ethernet vezérlő és hang...
Ezzel tudok valamit kezdeni? Netezni egyenlőre tudok, most már a saját gépemről írok.
-
Gh0sT
addikt
Na, azt már feladtam, hogy a SATA-s winyot beüzemeljem. Most elindítottam a gépet a régi rendszerrel, ami természetesen nem látja a SATA-s winyot.
Az ethernet vetérlőt ill. az 1394 hálózati adaptert meg nemtom telepíteni.
-
Gh0sT
addikt
Amit nagyon furcsálok, hogy a BIOS nem látja a winyot, de XP telepítője felismeri a kislemez használata után.
Ilyet se láttam még... Kezdem azt hinni, hogy valami gáz lesz a bios-szal, amit kaptam...
-
Gh0sT
addikt
Összegzem: BIOS nem látja a SATA winyot
CD-ről bebootol akkor is, ha biosban letiltom. Bár most beállítottam, hogy boot other device disabled, erre DISK BOOT FAILURE hibaüzenetet kapok. -
Gh0sT
addikt
Akkor pontosítom:
Itt lennének a bios beállítások:
Hard disk priority
- Bootable add-in device
- PCI Slot device
- Onchip Sata
First boot device
-removable
-HDD
-CD
-Legacy LAN
-Disabled
Itegrated perpherals
IDE RAID - Disabled
OnChip IDE Controller - Enabled
IDE Prefetch Mode - Enabled
IDE Bus Master - Disabled
Serial ATA - Enabled
Hibaüzenet: Removable disks or other media. Press any key to restart. -
Gh0sT
addikt
Itt lennének a bios beállítások:
Hard disk priority
- Bootable add-in device
- PCI Slot device
- Onchip Sata X
First boot device
-removable
-HDD X
-CD
-Legacy LAN
-Disabled
Itegrated perpherals
IDE RAID - Disabled
OnChip IDE Controller - Enabled
IDE Prefetch Mode - Enabled
IDE Bus Master - Disabled
Serial ATA - Enabled
Hibaüzenet: Removable disks or other media. Press any key to restart. -
Gh0sT
addikt
Most másolom fel harmadszor a telepítendő fileokat és hamarosan újraindul ismét. Szerintem megint CD-ről fog bootolni és kezdi előről.
Valamit a biosban nagyon nem találok, csak nemtom hogy mit. Van egy olyan opció, hogy RAID. Azzal foglalkozzak, mert most Disableden van az összes eszköznél?
Már azt is megpróbáltam, hogy újraindításkor kivettem a telepítő CD-jét, de akkor meg nem akart elindulni, viszont nem a sima hibaüzenetet kaptam, hanem valami furát. -
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
Lehet, hogy hülye vagyok, de valakik megosztaná velem, hogy hogyan zajlik egy telepítési folyamat?
1. leparticionáltam a winyot
2. XP telepítője felmásolta a fileokat
3. újraindult
4. na ilyenkor honnan bootol? -
Gh0sT
addikt
Újabb probléma:
Xp telepítő CD-jéről létrehoztam egy 10 GB-os rendszerparticiót, a maradék területet nem particionáltam. A telepítő megkezdte a fileok felmásolássát, aztán újraindult és megint nem ismeri fel a winyót. -
Gh0sT
addikt
Megkezdtem az XP telepítését. A SATA-s winyót alig tudtam vele felismertetni, de nagy nehezen sikerült (hiába, először csinálok ilyet). Meggyűlt még a bakom kezdetben az optikai meghajtókkal, mert ha be voltak kötve, akkor nem tudtam a BIOS-ba belépni. Aztán rájöttem, hogy láma módon masterre volt mindkettő jumperelve.
Azt még valaki elárulhatná, hogy hogyan particionáljak? Elsődleges és logikai meghajtókra gondolok. 2 winchester esetén nem kell figyelni valamire? Olyannal korábban már talákoztam, hogy az optikai meghajtók betűjele kisebb volt, mind az egyik winchesteré. Nagyon otromán nézett ki. -
Gh0sT
addikt
Egyébként a ''küldetést'' nehezíti, hogy a végén még a házba be kell raknom mindent, ugyanis a gép darabokban hever. Vagyis össze van rakva, csak házon kívül...
-
Gh0sT
addikt
Valaki még elárulhatná, hogy akkor most gáz lesz-e a SATA-s rendszertelepítéssel, vagy sem? A lapom ABIT NF7-S. Sata port van rajta. XP SP1-es alapból, az menne fel rá. Kell hozzá driver, vagy nem, esetleg valamit az elején nyomnom kell a telepítésnél?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Latissimus Dorsi #19 üzenetére
Sajnos Sata-ra kell raknom a rendszert, mert a másik lesz a hordozható (tekintettel arra, hogy a Sata kevésbé elterjedt). Igaz, most a hordozhatóság nem játszik, de nem akarok utána ismét particionálni és telepíteni. Az alapokat le kellene raknom most.
-
Gh0sT
addikt
Kb egy óra múlva megyek a chipért. Onnantól indul a számláló, természetesen lehet, hogy kicsit több időm lesz. Még nemtom pontosan.
Első körben driverek kellenének.
Az alaplaphoz egy chipset (a legfrissebb)
Omega driver
Tv tuneerhez driver (Lifeview Flyvideo 3000)
Ezekhez, ha segítenétek linekt adni, azt megköszönném.
Amit használni fogok: Office, DC++, Winamp, Media Player, néhány játék, bemutató készítésekhez egy két spec program, videótömörítés, CD/DVD írás. -
Gh0sT
addikt
A gépet természetesen használnom kell, azért is ilyen égető a probléma. Az áramszünetet, áramingadozást nem tudom kivédeni egyenlőre, max a Chieftec tápomban bízhatom.
Nem feltétlenün a tökéletességre törekszem, inkább csak olyan dolgokat akarok felrakni, amik kelleni fognak. Már nagyjából összeállt a kép.
A legfirsseb Omega drivert honnan húzzam le? (Tudom, kereső...)
-
Gh0sT
addikt
Szép jó estét!
Eléggé összetett problémát kell holnap megoldanom röpke 3 óra alatt, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg az általam felvetett problémák mindegyike felmerült már itt a fórumban, de sem időm, sem energiám nincs arra, hogy egyesével megkeresgéljem a megoldásokat.
Szóval: a gépem jelenleg nem működik, ennek pedig egyetlen oka az, hogy az alaplapomba még mindig nem találtam BIOS chipet. Azt most hagyjuk, hogy miért nincs, de holnap kb 3 óra erejéig kapok egyet kölcsön. Ezt az időt kellene felhasználnom arra, hogy feltelepítsek egy teljesen stabil rendszert, és miután végeztem visszaadjam a chipet. A gép tehát ezek után nem fagyhat le, nem idulhat újra, mert - BIOS hiányában - nem lesz mivel.
A helyzetet nehezíti, hogy egy teljesen űj 160 GB-os SATA-s winchestert is be szeretnék rakni a gépembe a régi 120-as PATA-s mellé. Természetesen a rendszerem, amiről bootolni fogok jelenleg a 120-ason van.
A tervek a következők: a 160-as winyót be kellene particionálnom. Erre aztán fel kellene raknom egy új Windows XP-t és mindenféle szoftvert, drivert, amire a későbbiek folyamán (következő 2 hét) szükségem lehet. Ezek után a 120-asról át kell mentenem az adatokat a 160-asra, és a 120-ast kell particionálnom, majd az adatok egy részét vissza kell raknom.
Ez nem is lenne bonyolult, csakhogy eddig még nem volt SATA-s winyóm. Mivel a BIOS beállításaival csak holnap fogok találkozni, ezért az lenne a kérdés, hogy mit és hol kell állítanom a BIOS-ban, hogy SATA-ról tudjak bootolni? Gondolom megoldható a dolog... Egyáltalán fel fogja-e ismerni kapásból a gép ezt a winyót, vagy valamit engedélyeznem kell előtte? Esetleg spec driver kell hozzá? Azzal tisztában vagyok, hogy SP1-es XP már boldogulni fog a 160-as winyóval. Szóval itt nem lehet gond. A telepítés közben van valamilyen egyéb buktató, amire figyelnem kell? Nem akarom, hogy meglepetés érjen... Drága lesz az idő.
Az is biztos, hogy a sok-sok szoftver, driver telepítése sok-sok újraindítással fog járni. Nem akarom, hogy bármit is kifelejtsek.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest