Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz KISDUCK #4 üzenetére

Mint említettem, nem hiszem, hogy az NVIDIA ettől ijedt volna meg, hiszen a dia alapján a 7700 XT is jobb. Vagyis akkor a 7700 XT alá kellett volna pozícionálni a 16GB-os kártyákat, nem a sávjába. És ezért is említettem meg, hogy a saját megoldásaik között volt rossz az árazása, hiszen a 4060 8GB-os változata és 16GB-os változata között volt 100 dodó, de ugyanennyivel többért (plusz 100 dodóért) már 4070-et is vehettél, amivel jelentős teljesítménytöbbletet is kapsz (sőt, voltak olyan hírek is, hogy egyes játékokban a 16GB-os kártya rosszabbul teljesít, mint a 8GB-os). Vagyis már a saját társai között sem volt jól pozícionálva ez a termék - ezért én előbb gondolnék arra, hogy csak ezt az egy terméket próbálták a saját portfóliójuk megfelelő helyére pozícionálni, mint hogy megijedtek volna az AMD árazásától (mert ez utóbbi esetben több terméket kellett volna átmozgatni a 4060-tól a 4070-ig)).
    De ettől még lehet, hogy nincs igazam, csak nem látom az egész logikáját. Hogy miért pont csak a 16GB-os verzió lett olcsóbb, miközben nem csak azt támadják az AMD oldaláról...? Ezért érdeklődöm, hogy mi az 'igazság', mi a logika, ami miatt mégis megijedtek, de csak ennél a terméknél, a többinél nem.

Új hozzászólás Aktív témák