Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lehet, hogy fura kérdés, de Budapesthez legközelebb hol van az a hely, ahol fényszennyezés nélkül lehet bámulni az eget a maga valójàban? Lehet kûlföld is. Van ehhez térkép? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
kuyarashi #3908 üzenetére
Szia,
Budapest agglomerációban lakom. Ócsa. Azért elég szennyezett szerintem.
Természetfigyelésre egyenlőre nem szeretném használni. Ha természet, akkor mozgás. Bár ki tudja... ha valami jó csaj költözik a szomszéd utcába.Na jó, nem csinálunk ilyeneket.
A felszerelést a lehető legolcsóbban megúsznám. Nem elsődleges hobbi, csak hajt a kíváncsiság. Az is benne van, hogy kiélem magam pár hónap alatt és utána eladom. (Bár ha tényleg megindul egy holdbázis építés, akkor azt figyelni, elég izgalmas lehet.)
Ehhez hozzátartozik, hogy ha olyan eszközökkel és árakkal találkozom, akkor hagyom is az egészet.
Ezért is érdeklődök itt, hogy mi lehet a minimum ezekre a célokra.Nem is nagyon értem , hogy miből áll egy ilyen motyó. De gondolom van a távcső. Annak van egy lába, ami valami stabilizálós, nagyon finoman állítható mechanikás cucc kéne legyen. Meg talán kereső távcső szerű dolog?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Átfutottam az összefoglalót de nem tiszta még teljesen. Szóval régóta érlelődik bennem ,hogy kellene ismerkedni a csillagászattal, amatőr szinten, már a gyerekek is érdeklődő korban vannak.
Az érdekelne, hogy milyen távcsővel lehet már valamennyire részletesen látni a Naprendszer bolygóit? Értem ez alatt, hogy valamennyire látni a Jupitert, ahol már a színek is kivehetőek, vagy a Szaturnusz gyűrűit?
Vagy ezek csak csillagvizsgálóból látható dolgok? Amatőr távcsővel esélytelen ?A linkelt cikkben mutatnak képeket, amikkel már ki is eggyeznék, de az nem nyilvánvaló, hogy mi kell hozzá.
Ha esetleg mégis megoldható, akkor milyen eszközök javasoltak hozzá? Van ezeknek az eszközöknek használt piaca?
Köszönöm előre is... a türelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest