Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moongoose
őstag
Még mindig érdeklődés szintjén, mi a gyenge pontja, pontjai az EQ1-2 mechanikáknak.
Gépész végzettség van, esztergáltatni van lehetőségem, sőt felületmegmunkálásban is tudnak segíteni.
Ami műanyag alkatrész, az nagyrészt cserélhető fémre.
Akinek volt már szerencséje ezekhez a mechanikákhoz, az kérem írja le a gyenge pontjait, esetleg fotón bejelölve.
Saját szememmel még nem láttam ilyen mechanikát, és netes fotóról nehéz megmondani, hogy mi az ami fémekből álló alkatrész rajta, és mi az ami műanyag.
Én úgy gondolom, otthon homemade alapon esetleg olcsóbban javítható a mechanika rezgésre való érzékenysége, a gyenge alkatrészek cseréjével, mintha egy eq3-ast vennék.
A tervben egy makszutov 102/1300-as lenne hozzá párosítva valamelyik mechanikához. -
moongoose
őstag
Egy hete volt első észlelésünk, egy kisebb csoport meghívásának keretében.
Gyerkőc invitált minket el, így hajnalban beletekinthettünk a kirakott newton távcsőbe.
Mivel első bálozók voltunk, így nejemnek is tetszett a látvány, nyilván a kisebbik fiam többször volt már kint, neki alapból tetszik a csillagászat, jómagam még nem vetemedtem ilyenre.
Alapból a fizika mindig is érdekelt, azonban nem szántam rá magam, hogy legyen saját távcsövünk.
Aztán pár napra rá asszonykámnak említettem, hogy jó lenne kijárni észlelni.
Na innen derült ki, hogy értékeli ezt a fajta "élvezeti" forrást is.
Így egyelőre töprengési fázisban, de gondolkodom egy távcső beszerzésén.
Elkezdtem beleásni magam a témába, viszont annyira szerteágazó a sok információ halmaz, hogy inkább kérdezek, és próbálok ezek alapján is eligazodni a "milyet" kérdéskörben.
Az igények amiket támasztanék a távcsővel kapcsolatban.
- Éjszaka és nappal is használható legyen.
- Egyenes és oldalhelyes képet lehessen látni vele.
- Egyelőre bolygózásra lenne használva, nappal természet megfigyelésre.
- Megfelelően nagyítható legyen a látott kép, ne csak egy apró matrica legyen a szaturnusz a gyűrűjeivel.
- A nagyítás nem baj ha nem teljesen éles képet ad, de hozza közel a bolygó képét.
- Fotózni, videózni nem tervezünk.
- Lehessen a mechanikához óragépet hozzákapcsolni.
- A keret amit szánnánk rá kb 130000-150000 ft-ig bezárólag.
Ebben az összegben természetesen legyen egy meg a távcső, mechanika, és alap okulárok, esetleg barlow lencse.
Amolyan nézegetünk, felfedezünk, és amikor lesz kis zseton még a kézben vásárolunk hozzá óragépet, jobb minőségű okulárt stb.
Segítségetek előre is köszönöm.
Amit kimazsoláztam eddig az talán refraktor vagy MC lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest