- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
egy lencsés tubus, a régi gazdája is itt van, SW 120/600 akromát egy profi fotos kihuzattal.kis nagyitásokkal penge képe van, 60-80x felett elöjön a tipikus akromát szini hiba, de nem zavaro. én fotozáshoz használtam keskenysáv szürövel/ a szürö miatt nincs szini hiba, viszont csak fotozáshoz lehet használni a szüröt,/
-
popey37
addikt
van élet, de mellé néhányunknak van 20 év tapasztalat és nem beszélünk hülyeségeket.
veszel egy "olcsó" szettet, hazaviszed, haszálod és 2 honap mulva nagyobbat-jobbat akarsz. a régi bukoval fog elkeli/ vagy nem tudod eladni/ és igy tovább.
én sem a mostani szettemmel kezdtem annak idején, és mindig jobb kellett, mert teljesen beszippantott ez a hobbi.
pl. az elözö tubusom itt lapul az ágy alatt, mert nem tudom eladni, benne áll a lovém. -
Devid_81
félisten
En tovabbra is kitartok amellett, hogy egy 127mm MAK vagy akar egy sima 127-150 reflector+telo adaptert es akar egy EQ3 szintu allvanyt kezdesnek.
Ha kinovi (kifogja ha komolyan erdekli) akkor onnan ujra neki szaladtok es ossze legoztok vmi komolyat.Ha nem lenne ekkora a tav kisegitenelek vmi olcso de jo hasznalt cuccal.
Angliaban a sok okos megveszi jo dragan, hasznalja 3x, majd 2 ev szekrenyben porosodas utan eladja potom osszegert a kacatot...
En kemeny 33000Ft-rt (33k, nem maradt ki egy nulla) vettem a Sky-Watcher 150/750+EQ3-at
Most epp egy osszesen 2x hasznalt 200/1000+EQ5-ossel szemezek de az mar 90k lenne , meg picit messze is van...meg nalunk nincs szezon sem, szoval azt hanyagolnom kelleneHa van itt elo haverod aki haza tudja vinni neked egyben en szivesen levadaszok valamit.
-
5150head
senior tag
Pont, hogy spórolni szeretnénk neked.
Hogy maradjunk a hasonlatodnál a távcsövezésben, fotózásban az 5090 ti kategória az itt verdesi a több milliót huft. Nem vicc. Egy AM5 mecha amit popey említett lentebb csak 800-900k... és az csak a mecha fej. Azt lehet mondani most mechák között az egyik csúcsnak (persze földi halandóknak, és nem obszervatóriumokról van szó, mert az teljesen más kategória.)Ez amúgy nem a "Milyen távcsövet vegyek topik?", de szívesen segítünk annak aki kéri és vevő is a tanácsokra. Vissza tudsz keresni, elég sokan feltették már itt ezt a kérdést, és kaptak rá választ.
Ha ennyire fújsz a PH-s ajánlókra akkor van szakmai fórum is, ahol van kifejezetten ilyen topik is. MCSE hivatalos fórum
Ha pedig angolul kérdeznél a témában szintén szakmai fórum: Cloudy Nights -
popey37
addikt
csak annyit tennék hozzá, hogy vizuálisan lehet csalodás lesz a látvány ami a távcsőben fogad a netes képekhez képest: a szép szinesképek a ködökről, galaxisokrol több 10-100 kép átlagolásával készülnek, komoly tudással mögötte, vizuálisan a szabadszemes androméda is csak egy kis "paca" még egy 200-as tubusban is.
elsö körben én a helyetekben elmennék egy találkozora, csillagdába, nyáron van belöle böven, vannak különbözö programok ahol bele tudtok nézni a tubusokba. lesz valami viszonyítási alapotok a késöbbi vásárláshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass