Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
Ma nagyon megnyugodtam.
Egy kollégám tévesen 28 évesnek mondott egy koromról érdeklődő közös ismerősünknek, mire a reakció az volt: "Nahát, pedig fiatalabbnak néztem!" Éspedig még 28-nál is több vagyok.
Bár, azt hiszem, az öregedés első jelei közt van, amikor az embert elkezdi érdekelni a kora, és hogy vajon mennyinek néz ki... Persze, működik ez a 12 éveseknél is, csak náluk fordítva, mert ők azt remélik, hogy 6 évvel többnek nézik őket. Ó, szegény bolondok...
Tegnap este elnéztünk Biatorbágyra. Utoljára gyerekkoromban (5-6 évesen) voltam fent a viadukton, és csak félve jegyzem meg, hogy emlékeim szerint akkor még talpfái voltak, és némi korlát mutatóban... Hát igen, apám ilyen vad hippi volt, ma lehet, hogy közbeszólna a gyerekvédelem.
Szóval, most a két viaduktból az egyik gyaloghídnak van megcsinálva, ilyen vaslemezeken lehet átalmenni a hídon, szédítő magasságban, úgy, hogy a lábad alatt döngenek a vaslemezek. Hát, mit mondjak... A korláthoz reszketve közelítettem, de azért halált megvető bátorsággal kétszer átszeltem a viaduktot, és ezalatt kb. háromszor odamerészkedtem a korláthoz és lenéztem. Mindeközben a helyiek a legnagyobb nyugalommal bicikliztek, motoroztak, futottak át rajta, és a vasak hangos dörrenése sem zavarta őket.
Ja igen, aki nem tudná, ez AZ a viadukt, amit Matuska Szilveszter futóbolond felrobbantott 1931-ben. Az eset után még üzemelt, aztán 1977-ben végleg megszűnt rajta a forgalom.*
*Forrás: Fater: Sopron 1952, nagyszüleim bőrkötéses kiadása
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest