Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Ma nagyon megnyugodtam. :) Egy kollégám tévesen 28 évesnek mondott egy koromról érdeklődő közös ismerősünknek, mire a reakció az volt: "Nahát, pedig fiatalabbnak néztem!" Éspedig még 28-nál is több vagyok. :D Bár, azt hiszem, az öregedés első jelei közt van, amikor az embert elkezdi érdekelni a kora, és hogy vajon mennyinek néz ki... Persze, működik ez a 12 éveseknél is, csak náluk fordítva, mert ők azt remélik, hogy 6 évvel többnek nézik őket. Ó, szegény bolondok...

Tegnap este elnéztünk Biatorbágyra. Utoljára gyerekkoromban (5-6 évesen) voltam fent a viadukton, és csak félve jegyzem meg, hogy emlékeim szerint akkor még talpfái voltak, és némi korlát mutatóban... Hát igen, apám ilyen vad hippi volt, ma lehet, hogy közbeszólna a gyerekvédelem. :) Szóval, most a két viaduktból az egyik gyaloghídnak van megcsinálva, ilyen vaslemezeken lehet átalmenni a hídon, szédítő magasságban, úgy, hogy a lábad alatt döngenek a vaslemezek. Hát, mit mondjak... A korláthoz reszketve közelítettem, de azért halált megvető bátorsággal kétszer átszeltem a viaduktot, és ezalatt kb. háromszor odamerészkedtem a korláthoz és lenéztem. Mindeközben a helyiek a legnagyobb nyugalommal bicikliztek, motoroztak, futottak át rajta, és a vasak hangos dörrenése sem zavarta őket.

Ja igen, aki nem tudná, ez AZ a viadukt, amit Matuska Szilveszter futóbolond felrobbantott 1931-ben. Az eset után még üzemelt, aztán 1977-ben végleg megszűnt rajta a forgalom.*
    *Forrás: Fater: Sopron 1952, nagyszüleim bőrkötéses kiadása

Aktív témák