Hirdetés
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeze82
csendes tag
hello!
mit tudtok arról h e cucc mivel merevlemezes, pl ugrálókötelezéshez nem javallott? tehát mit reagál a rázkódásra? kinek milyen tapasztalata van? -
^TaRgAbI^
csendes tag
Hi mindenki!
Mivel nincs a lejátszómnak külön topicja ide irok. Nekem egy 20G-s Zen Touch-om van. A problémám az lenne hogy sehol nem találok hozzá fm távirányítót (Magyarországon)
Mindenhol csak a vakítás megy hogy opcionális kiegészítője és annyi... Esetleg valakinek valami nfo hogy honnan lehetne beszerezni? -
gregorik
senior tag
kérdés: a Li-on akkukat fontos szállításnál antisztatikus cuccba bugyolálni (ha pl zsebben mászkálok velük) ?
meddig él egy Li-on kb. naponkénti lemerítés/újratöltés mellett? 2-3 év?
[Szerkesztve] -
freeze82
csendes tag
hi allz!
kérdésem lenne:
1. van-e ebben a jószágban keresés funkció
2.20-20000hz-et nyomja?
köszi
valszeg én is ilyet veszek. ti honnan rendeltétek pixmania v nomatica??? -
gregorik
senior tag
köszi, ezekre a kézikönyv alapján életben nem jöttem volna rá : ) de komolyan, az a füzet semmit se magyaráz el rendesen.
a másik, hogy ha WMP10 alatt rendezgetem a Zenen levő playlisteket, folyton felsyncel egy 'individually selected items' menüt a saját playlistjeim mellé ahelyett, hogy a playlisteket rendezné át. ez hogy van?
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Akkor bovebben:
A lejatszodba ha belemesz a Music Library-ba es felsorakoztatsz szamokat lejatszarsa, azok az aktiv listaban vannak es a ''Now Playing'' kepernyon latod oket. Ezt a listat elmentheted es szinten a Music Library-ban talalhatod meg.
Ugyanolyan ez mint pl. a Winamp - ott is elmentheted a listat egy nev alatt es az aktualis ami a kis ablakban van azt barmikor torolheted. Na most ha hozza akarsz adni egy permanens elmentett listahoz ujabb szamotkat, azt eloszor be kell hivnod, igy ott lesz a Now Playing kepernyon es a Music Library-bol rendelhetsz hozza tovabbi szamokat. Utana a listat elmented ugyanaz vagy egy masik nev alatt. Ja - a kerepnyok kozt maszkalhatsz ahogy akarsz, ez a Now Playing kepernyon lathato listat nem befolyasolja - az interface fuggetlen attol ami epp lejatszva van. Ez a szep benne
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Igen-igen ez egy korrekt szolgáltatás lenne...
Nem tudom engem az ára lepett meg elég keményen! 60 rugó nagyon kevés pénz érte tavaly ennyiért szerváltam az iriverem igaz picit más kategória!
Nekem is tetszik bár igazán nekem saját fülessel kellene meghallgatni egymás után őket akkor lenne igazi képem a hangjáról.
De azért nálam az irvier ihp sorozat marad az álom egy 340 mondjuk távriányítóval vagy egy ''sima'' 140 bőven elég lenne.
Kicsit off:
Nekem már csak egy valmai hiányzik ezekből a cuccokból... pl ihp sorozat nekem arra lenne jó hogy wav-okat rápakolásszam és ugy marha jó minőséget füleljek de az lenne csak a hab a tortán ha ismernék végre a flac/ape párost. Az ogg-ért annyira nem vergődök hiszen az mp3 már ugy L terjedt hogy minden ebben van meg viszont ha valaki minőséget célozza meg és van hozzá helye pl 40Gigás 140-es akkor simán jó lenne a flac/ape is! Szal ezt kellene erőltetni. Sőt azt is L tudnám viselni ha ifp-m mondjuk ismerné flac/ape-et igaz akkor max 1 album férne el de az marha jó minőségben! Nah bocsi csak ez most bennem volt
Üdv -
gregorik
senior tag
most meg rendeltem hozzá egy 'wired remote'-ot; elég komoly, hogy egész Európában még csak Angliában van ilyen, onnan hozzák ingyenes futárral (Creative online shop).
amúgy távirányító nélkül is teljesen jól használható. -
gregorik
senior tag
ma rájöttem, hogy támogatja a gapless lejátszást is.
![[kép] [kép]](http://www.click-smilies.de/sammlung0304/cool/cool-smiley-026.gif)
-
Raymond
titán
Nem tudom - nekem OK a magas bitrataju mp3, nem hasznalok vesztesegmentes tomoritest a szamaimhoz. Mind vagy mp3 vagy wma. Illusztracio vegett - pl. szerintem egy kisebb kapacitasu flash lejatszonal jo a WMA VBR 25-os minosegel. Ez adja a legjobb filemeret es minoseg kompromisszumot (80-100 kbps). Foleg utcai hallgatasnal.
EDIT: Egyebkent meg minoseg szempontjabol mindegy milyen vesztesegmentes algoritmus van hasznalva - a vegredmeny ugyanaz.
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Nagyon megtetszett a kicsike! A videoreview után még bizakodóbb lettem. Adok neki egy hónapot, hogy essen az ára...

-
Raymond
titán
- Behivod az elmentett Playlist-et
- Kinyitod a Music Library-t
- Kinyitod mondjuk az Albums-t
- Kinyitod hogy Greatest Hits of The Cure
- Lemesz a Lullaby-ra
- Megnyomod az Options gombot (jobbra lent)
- Kivalasztod hogy ''Add to Selection''
- Elmented a Playlist-et ujra a ''Now Playing'' szekciobol
Vagy megcsinalod a Zen Media Explorer-ben a PC-n. Sokkal egyszerubb
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
..
-
gregorik
senior tag
valaki mondja meg, hogy kell utólag a Zen-playlistbe illeszteni számokat..

-
Raymond
titán
Peldaul:
Bővebben: link -
gregorik
senior tag
![[kép] [kép]](http://www.radioandtelly.co.uk/images/zenoverview.jpg)
-
gregorik
senior tag
visszajöttem egy kétórás sétáról, folyamatosan szólt a wav a Zenből (smart volume-on volt végig, nagyon jól működik), egyszer se ugrott meg. az EQ-t rockra tettem, a zenéim így komolyan jobban szólnak, mint a hifimen.
-
gregorik
senior tag
meghozták végre. három (!) cserélhető aksit kaptam hozzá, továbbá Creative feliratú fülest, amit persze hanyagolok a PX200 kedvéért.
a mérete még kisebb, mint gondoltam, a hangminősége pedig... eccerűen hifigyanús. nagyon király. EAC-vel rippelt wavokról van szó, teljesen csendes szobában; minden hangerőn olyan tisztán szól, mint a Technics hifi cd-m. mostmár végképp elhiszem a review-kban leírt 100dB s/n viszonyt.
először az alap 1.1-es firmware-rel tettem próbát, aztán felraktam a 2.0-t, így már semmihez nem kell Creative szoftver, lehet válogatni az organizerek között; amit még tapasztaltam upgrade után: komoly sebességnövekedés syncezésnél.
az érintőfóliát félóra alatt megszoktam, tetszik. outlook, calendar stb. funkciót majd később próbálgatom.
még egy szó az iRiver-imádókhoz, akiknek úgy tűnik nagyon szúrja a szemét a Micro: szomorú de igaz, hogy az iRivernek egyszerűen nincs ennek megfelelő mikrodrive-os playere; az egyetlen jelölt, a H10 több sebből vérzik: nincs wav lejátszás, nincs kivehető akku, közben Zennél nagyobb méret, custom EQ torzít, firmwarehiány, és talán egyebek is. hajszál híján iRivert vettem, aztán megvilágosodtam
-
gregorik
senior tag
ap
-
gregorik
senior tag
egy kis összehasonlítás más mp3 playerekkel:
gregorik
senior tag
''tulaj-e vagy?''
-
-
gregorik
senior tag
a Zen Micro és az iRiver H10 egymás mellett:
![[kép] [kép]](http://www.everythingusb.com/images/list/iriverh10sizecompare2.jpg)
-
gregorik
senior tag
válasz
kapanyanyi
üzenetére
tudom, hogy onnan szállítják, meg is lepett, hogy csak 3700ft a futár. de a gari teljesen jól működhet így is.
nekem tetszik a külseje is, a többit már megbeszéltük. -
gregorik
senior tag
ez most a kedvenc review-m, benne van minden tömören, és persze Editor's Choice plecsnit kapott
. a külalakját is díjazza, én 'szappantartónak' nemigen nevezném, mint fentebb egy fórumtárs :
kapanyanyi
tag
Csak pontosítandó, a pixmania sem magyar cég, hanem francia. Franciaországból szállítják a cuccot ide. Ez a gari miatt nem annyira szimpatikus. Sokszor még itthon is gond rendezni az ügyet. Azért ne legyen vele bajod.

Amúgy a kinézete nekem nem tetszik, de ez magánügy. Legfeljebb Xero-val ketten maradunk ezen a véleményen
A 100 dB meg ügyes reklámfogás. Ettől függetlenül a hangja lehet hogy jó, bár a nagyobb vinyós Creative szvsz nem nagy szám. Inkább iRiverre szavaznék vagy iAudio M3-ra. -
Xero
nagyúr
Ok de azt el kell ismerned hogy egy fülesen ennek a magas értéknek semmi értelme Hifi-re meg ilyenről hülyeség küldeni a cuccot kivéve ha igénytelen a hallgató! Ezzel nem azt feltételezem hogy az vagy de be kell látni sokkal jobb ha egy optikai kábelen megy ki a cucc és az erősítő intézi el a dolgokat! Olyan utcai füles nem hiszem hogy van ami kihozná a 100dB-t!
Üdv -
gregorik
senior tag
tele vannak a kinti fórumok a tiedhez hasonló anti-Creative beszólásokkal (persze iRiveresektől/iPodosoktól), kb annyira veszem komolyan, mint azokat. amúgy a Zen azért nem egy Nomad, a 100dB-t pedig el lehet hinni, ha mondjuk a PcWorld vagy ilyesmi review írja (simán a gyári adatoknak én se hinnék).
mikrodrive kategóriában jelenleg a Zen a csúcs, ezt állítom. -
Fawkes
őstag
Egy kérdés:A pixmanián lehet úgy fizetni hogy kp-t utalok át ugyanis nincs bankszámlám meg bankkártyám sem és szeretnék egy ilyet rendelni...Szóval bemegyek a postára kérek egy olyan kis piros papírt odaadom a kp-t és átutalom így elfogadják?
-
Raymond
titán
Uraim, nehogy mar verre menjennek itt a dolgok.
Annyit nem er az egesz. -
Xero
nagyúr
100dB jel/zaj viszony, tudod mi az?
Bármit le lehet írni
Meg csak ugy megjegyzem az ilyen beszólásokat nem csípem...
Jha és hogy tudd családban volt nomad szal vannak fogalmaim a creative ''minőségről''.
Nézz meg majd egy creative-ot és egy irivert 1 év multán! Kíváncsi vagyok hogy fog kinézni!
Azok az adatok kb egyenlőek egy parasztvakítással! Annyi ha van is felesleges egy fülesre ha meg ''nagy'' Hi-fi -re van kikötve akkor meg pl iriverek többségén ott az optikai kimenet!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv -
Raymond
titán
Ahh, review-kal tele van a net
Ki sem tudsz kaszalodni kozuluk. Par dolgot szoknak csak itt-ott nem korrektul leirni, hogy oszinte legyek nekem ismeretlen okok miatt. Ha valaki fogta a kezeben a lejatszot akkor pl. nem irja oda hogy a Removable Disk funkcio 1GB-ig mukodik. Sajat szemevel lathatja hogy az 2GB peldaul. Vagy hogy a Creative szoftver tul bonyolult es hasznalhatatlan. Nem tudom mi bonyolult van pl. egy Zen Media Explorer-en ha mar valakinek a MediaSource nem tetszik (ami szinten nem egy labirintus). De altalaban korrekt review-ket kap. -
Xero
nagyúr
Szappan tartó!
Mondjuk nem tom miért kellett minden nap megváltoztatni az elképzelésedet!Ezzel csak azt érted el hogy semmit sem ismertél meg igazán! És látom neked az amazon kb bibilia! Hidd el rosszul jártál! iRiver messze jobb lett volna! De ez csak az én véleményem!
Azért sok sikert hozzá és használd egészséggel!
Üdv -
gregorik
senior tag
most akkor ez viszi a lossless-t?
-
-FreaK-
veterán
Hoppá találtam is egy kis videó tesztet

http://reviews-zdnet.com.com/Creative_Zen_Micro_5GB_black/4535-6490_16-31151919.html?tag=top
Azt kell hogy mondjam teccik..
Nekem a kis méret a legfontosabb talán ezért egy Muvo Micro-ra gondoltam,de az azért nem ennyire jó.. -
gregorik
senior tag
amazon.com, amazon.de, pcworld.com, tele van review-val a net.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Agyá' linket review-ről!!

Kiváncsi vagyok mit írna róla
-
gregorik
senior tag
..
-
gregorik
senior tag
topik átnevezve Zen Micróra; tulaj van valahol?
-
gregorik
senior tag
az a 2 valójában 6ezer, mert az egyetlen magyar forgalmazó csak jó drága futárral vállalja a szállítást, nincs személyes átvétel. már annak is örülni kell, hogy legalább egy helyen árulnak ilyet Pesten.
de mivel úgyis sokat mászkál a család Németo. irányába, valszeg ott veszem meg. -
Raymond
titán
Hehe - es 10 szin kozul valaszthatsz. Annyit mondhatok eletben sokszor mas mint a kepeken - ha egy szinre azt mondod randa, az az eletben jol nezhet ki. Mondjuk a piros olyan tipikus oldschool Adidas-os Nike-s kombinaciora jon ki a feherrel. A user fotok altalaban visszadjak mirol van szo, mert ott valaki vagy a kezben tartja, vagy az asztalon van egy halom mas cuccal egyutt, igy jobban meg lehet itelni hogy nez ki.
-
Raymond
titán
Azert van egy arban a Zen Micro-val mert mas celkozonsegnek szantak es mas a hardverkivitelezes is. Ez minden masik gyartonal igy van az ilyen kategoriaju lejatszokkal.
Wav-ot tamogat.
Akarmi tarolhato rajta, de kellenek a meghajtok es a Zen Media Explorer a PC-n, mert nem kulso lemezkent mukodik. A zene rendszerezese nem konyvtarszerkezet alapjan mukodik, az ID3 tag alapjan keszul Media Library a lejatszon es e szerint megy a szortirozas (Album, Artist, Genre).
Ha az add-on az FM Wired Remote, akkor annyit tudni kell hogy a Voice es FM felvetel nem mp3-ba tortenik, hanem IMA APDCM formatumba, bitrate lenyegtelen.
Nem vennek, mert nem ilyen kell, inkabb egy Zen Micro. -
gregorik
senior tag
azért ez teccik:
'Creative is justifiably proud of the audio features of the Zen Touch. The signal-to-noise ratio is the best we've yet seen on a portable player, with nearly 100 dB of headroom.'
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
-
gregorik
senior tag
egy árva magyar tulajt nem ismerek, pedig jó lenne (nekem a berlini Saturnból hozzák 225euróért -- végül emellett döntöttem, nem az iRiverek mellett).
kérdések: mit jelent, hogy nem ismer lossless compression-t?
mennyire lehet vele ugrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mindenhol csak a vakítás megy hogy opcionális kiegészítője és annyi... Esetleg valakinek valami nfo hogy honnan lehetne beszerezni?

tegnap vettem a Cure: Greatest Hitset, ma fél napig azt hallgattam 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
:![[kép] [kép]](http://images.amazon.com/images/P/B00067TTZY.01.PT02._SCLZZZZZZZ_.jpg)