- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarPet
tag
Hát jah, magasabb terhelésen elviselhetetlen a gyári hűtő süvítése...
HartgeH3-2.8: nem kell aggódni a túlmelegedés miatt, valószínű a szenzorból nem jól olvassa ki a hőmérsékletet a progi. Ha túl meleg, akkor visszaveszi a proci a teljesítményt, hogy időnként üresjáratot iktat be a feladatvégzések közé, majd mielőtt túlmelegedni, lekapcsol a gép. Legalábbis nekem ezt csinálta a fent említett P4-es Prescott, amikor törött volt a felfogató...
Tehát, ha nincs a feladatkezelőben kék vonal a grafikonban a zöld mellett (ez a visszafogás mértékét jelzi), akkor nincs gond. Természetesen egy komoly processzorra érdemes komolyabb hűtőt tenni, nem a legfelső tuningkategóriára gondolok, de egy normálisabbra, érdeklőni érdemes a hűtőstopicban, főleg nyáron jön jól... És hangban is nagy különbség lehet. -
DarPet
tag
Üdv!
Gondolom az athlon2-es 245-ről van szó, ami az adatlapodon van. Gyári hűtővel terhelés alatt nem rossz szerintem. Nekem is ennyi volt egy 5000+szal... Házhűtés is segíthet, bár nem számottevően, esetleg egy erősebb hűtő (vagy borda+venti) beszerzése, jó állapotban használtan lejjebb vinné az értékeket. Szerintem. Nekem lejjebb vitte.Szerk.:
Egyszer vettem egy használt lapot meg p4procit, aztán le volt törve az egyik műanyag kapocstartó (s478), és így 102fok körül volt a proci, majd lekapcsolt... Normálisan megcsinálva (új keret) 55-re ment alapon, terhelve már 75körül volt... Hát ugye a jó kis prescottok és a hatékony áramfelhasználás. -
-
lipi67
nagyúr
Mér a fenét! Sokszor a régebbi biosok jobbak,s az új..(nem egy példa volt-van-lesz rá).Sőt az se baj, ha szarul azonosítja boot-nál a bios a procit (Pl. Abit IP35, IP35-E Stb..12-es bios még a 2180-at se tudta felismerni rendesen, de ha felállt a Win, akkor már minden ok volt s ment mint az ágybaszarás
Tuningnál játszik. Hozhat (és vehet el9akár 5-8 vagy több FSB-t is). Meg persze, amit írtak, új procik, akár új rev.-esek. Pl. C0 vs E0.
mérés meg. Oly mind1, hogy Real Temp, Core Temp , vagy everest. A lényeg a T.J Max jól legyen beállítva,s akkor minden uazt mutat. -
sgergi
veterán
Ezen nem sok mindent lehet magyarázni. A legtöbb új biost azért adják ki, hogy a lapok felismerjék az újabb processzorokat, amik a lap kiadása után készülnek. Ezek hiányában a lap nem fogja felismerni, hogy milyen proci van benne, emiatt lehet hibás működés, vagy bizonyos funkciókat nem fogsz tudni vele használni.
-
sgergi
veterán
Egy e6400-at a gyári hűtő is 60 fok alatt tart, így nem túl valószínű a hűtő. Ha már egy kicsit szellőzik a ház (tápventi és még egy venti) az már elég. Igen, a légbeömlő segít, bár nem annyit, mint gondolnád, mert az előlről hátra menő (optimális esetben) légáramlatot nagyon lefogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest