- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
psn
tag
1,4 kevés volt neki, jött egy BSOD.
1,425-ön viszont megy már 2 napja. 1,65 helyett. Most 40 fokos. 1,65-ön 55 körül volt az átlag, terhelve 60 fölé ment... -
Robi_73
őstag
válasz
anyonyimus #47 üzenetére
Northwood magos volt.
-
Paqito
senior tag
válasz
anyonyimus #47 üzenetére
Peace, nem köteketésből írom, de amire válaszolsz, az 2004 februári hsz! Üdv
[Szerkesztve] -
psn
tag
UP!
Hali, ha elkezdem csökkenteni a core feszt, akkor úgyanúgy Prime95-tel teszteljem, hogy stabil-e, mintha húznám?
2600+ Barton. Nem mobil. 1,65 helyett most 1,475-ön megy. Prime95 nem jelez hibát.
Maximális terhelésnél ~16 (!!!) fok különbség van!
Szóval meddig vihetem lefelé? Ha nem jelez hibát a Prime95, akkor vihetem még lejjebb? -
amegt
aktív tag
Konkrétan hogyan kell csökkenteni a proci feszkóját?
Bemegyek BIOS-ba és ott manuálisan beírok egy feszültség értéket és kész?
Bocs, hogy ilyen láma kérdéseket nyomok, de nagyon nem értek hozzá. -
naksys
senior tag
2500+ Bartont melegítek coolink réztalpas hűtővel.mivel nagy volt a hangja levettem 5v-ra a ventit,gy ment teljes terheléssel még 63 fokon is jól szellőző házban.ezt azért kicsit sokalltam úgyhogy levettem a core feszt 1.65-ről 1.39-re.teljesítmény maradt a tesztek alapján,a hőm viszont terhelésnél több óra után sem ment 44 fok fölé..ennél kevesebbet nem enged az alaplap.ha valaki nem akarja az egekbe húzni a proct ez a legolcsóbb hűtés
-
Robi_73
őstag
1 venti a ház elején,durván a közepén (be)
1 venti a ház oldalán bemarva pont a procira néz (be)
1 venti a ház hátulján durván a táp alat (ki)
A ventik 8 centisek és potival levannak szabályozva ~1400-1500 rpm-re.
A procin lévő Zalman venti is le van szabályozva (1300 rpm),ha a proci eléri az 50 C-t akkor max fordulattal üzemel.Ha leveszem a ház oldalát akkor 2 C-al emelkedik a hőmérséklet.Az első ventit elméletileg lentebb kéne rakni, de én is a vinyókat hűtöm. -
Crape
csendes tag
JA, és a proci 1,2 volton 28 fokos (Coolink Cool minttudomén) és 1800+on meg teljes terhelés mellett sem megy fel 42 fok fölé
Szerintem nem rossz! -
Crape
csendes tag
JA, és a proci 1,2 volton 28 fokos (Coolink Cool minttudomén) és 1800+on meg teljes terhelés mellett sem megy fel 42 fok fölé
Szerintem nem rossz! -
Uzmany
őstag
-
Crape
csendes tag
Halihó mindenkinek!
Nekem egy AMD Athlon 1800+-om van. És az alap 1.75V helyett betonstabil 1.550Von... Vissszavéve az FSB-t 200 MHZ-re a min corefesz 1.2V (!) és csont stabil!!! -
Robi_73
őstag
És hány fokon tartja a procidat?
Az én procim Zalman CNPS7000-Cu-val a következő hőmérsékleteket produkálja.
/Szoba hőmérséklet 23-24 C,zárt ház/
P4C 2600@3400 mhz 1.6v
Idle:37-38 C
Burn:50-51 C
Tegnap este csináltam egy tesztet az eredmény a következő volt.
P4C 2600@1300 mhz 1.525 v
Idle:35-36 C
Burn:42-43 C
P4C 2600@2600 mhz 1.525 v
Zalman venti off!!
Idle:38-40 C
Burn:50-52 C
A tesztet dual Prime 95 futtatásával követtem el, a max hőmérsékleteket a prog indítása után 1 órával mértem minden esetben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
joe69
senior tag
Vagy még azt se?
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
CharlieDrop #2 üzenetére
Nem melegedne annyira a proci.Nekem anno volt egy TH7II lapom egy 1.6-os P4-el, és ez a proci stabilan futott 2000-2200 mhz-en 1.1 V-on.Mikor májusban megvettem az IC7-et csodálkoztam is rajta, hogy a default alá nem lehet állítani a feszt.Ja és fesz csökkentés legalább -4-5 fokot jelentett.
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
Oldman oldalán találtam feszültség emelésre vonatkozóan infókat. De csökkentésre, ott sem.
-
VladimirR
nagyúr
keress olyan cikkeket ahol vcore emelesrol irnak
ezeket altalaban egy poti kozbeiktatasaval oldjak meg, es nincs kizarva, hogy ezzel csokkenteni is lehet a feszt
bar nekem anno az abit kg7-en csak novelni lehetett, de egy probat megerhet
esetleg meg lehet a megfelelo labak osszekotesevel is, leszigetelesevel, mint amd-knel a szorzo- es feszallitas
[Szerkesztve] -
Uzmany
őstag
válasz
CharlieDrop #4 üzenetére
Ez oké, de a legkisebb érték 1,525V.
-
Uzmany
őstag
válasz
CharlieDrop #2 üzenetére
kb 1.2-1.3 V-on szeretném használni a procit. Tudom, hogy ez megoldható a Gigabyte lapjában, de kihagynám a vásárlást.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, szeretnék ötleteket kapni Tőletek, hogy hogyan lehetne csökkenteni a proci fesz-ét. A lap IC7 és 2.4HT proc. Az estleges tippeket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest