- iGO Primo
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12693 üzenetére
Meg akkor lehet hasznos, ha mondjuk a letiltott magokból valamelyik nem működik rendesen, vagy nem stabil. Így csak azt oldod fel, amelyik mükszik és még így is van +1 mag ajándékba.
Mert gondolom (mintha olvastam is volna) hogy vannak olyan procik is, amelyekben "tényleg" hibás a mag, azért van letiltva. -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12673 üzenetére
Jaja. Bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem nem hajt a kíváncsiság, az újdonság varázsa. De a váltásnál nálam nem ez volt a szempont. Úgy voltam vele, hogy szinte mindenre volt vevő, és eladni meg akkor kell, amikor viszik, úgyis csak egyre többet buktam volna mindenen.
Az meg, hogy megérte-e erre váltani? Hát végül is ugyanannyi pénzből lett egy erősebb konfigom. Ha menni fognak benne a sandy bridge-s cpu-k, akkor jól jártam, és hosszabb távra is jó lesz. Ha meg nem? Akkor sincs semmi, vátok majd valamire. Valszeg fogok rajta bukni, de 775-ön meg még nagyobbat vesztettem volna, mert valljuk meg azt már sajna most is elég nehézkes eladni.
Egy szó, mint száz, nem is tervezek évekre pc-t. Ahhoz túl gyorsan változik a hardverpiac, hogy manapság már évekre lehessen pc-t venni (bár ez is attól függ, kinek milyen igényei vannak), hacsak nem a csúcsdolgokból vásárol be az ember (de nekem arra nem telik). Itt a középkategóriában meg pár ezer +/-ból tud az ember konfigot cserélni - és még megmarad az újdonságok tesztelgetésének öröme is.Huhh... jó hosszúra sikerült.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12670 üzenetére
Jó lenne már végre valami épkézláb hír/magyarázat, hogy a jövőre(?) megjelenő 1155-ös foglalatú procik fognak-e menni ebben a foglalatban is, vagy megint lapváltásra lesz szükség.
Mert ha mennének, akkor lenne jövője ennek a platformnak is. Ill valamennyire így is van, hiszen ha az ember belepakol egy i5/i7-et, azzal azért még egy darabig el lehet lenni.
Azérta mai napig egy kicsit tuningolt e5200-s is ki tudja szolgálni az embert - persze kompromisszumokkal. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12643 üzenetére
Nos...
Meghírdettem...Am2-re meg felmegy a Red Scorpion, szal azt fel tudom rakni.. Na hát valami majd lesz.. Ha kapok vmi ajánlatot, jövök érdeklődni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12614 üzenetére
Ez ugye katt profilja, visszább nem akarom venni, HD tartalomhoz néha már ez is kevés...
Viszább nem tudok menni feszileg a procival, csak ha órajelben is megyek. De sztem ez is elég jó...
@lipi: Nem szívesen válnék meg a cucctól, de sokszor megfordult már a fejemben, nem használom ki manapság, néha játszok, azon kívül semmi, csak netezek, azt meg manapság notiról, asztalit csak akkor nyomom be, ha kell... Szal ezért gondolkozok, hogy kéne valami..
Amiben azért van bika, ha kell, akár még alapon is, és sajna E8400 sztem néhol már kevés lehet, alap óralejen...Ha C1E/EIST jobb, hatékonyabb lenne, akkor nem lenne baj.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12599 üzenetére
Így van a sajátom...
Vagyis ugye ez saját kulcs...
Most ezt csinálom, ahogy írtam, 390*9, és még mindig megy a prime 1,040V-n, úgy hogy bios-ban 1,10V van belőve...Bár most jön a 10k, szal kíváncsi leszek eldobja e.
Na ez az, csak ugye most ha olyan kedvem van akkor állítsak órajelet, ha meg megunom akkor vissza, ehhez nincs kedvem..
Csak most azt nem tom, hogy ha alacsony feszen kihozok értelmes órajelet, az mennyivel kevesebb fogyasztás, sokkal?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12597 üzenetére
Én nem, szal már nem mindenki.
Nem is az, hogy 1szerű eset, vagy sem, csak egyszerűen manapság nem nagyon használom mostanság az asztalig, így lehet nincs székság úgymond ekkora erőre amit kiad ez a proci, ha kell.
Win7 kulcsal csak annyi a gond, hogy ugye elvileg nem kapnék újat, szal fene tudja...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12588 üzenetére
Hát nem tom..
Lehet, na meg ugye a másik dolgom a win7 is, me ugye MSDNAA-s kulcs van hozzá, aztán ha eladom alóla a vasat azt nem tudom aktiválni, akkor baxhatom az egészet...
Szal nem tom mit kéne csinálni, gondolkozom ezen, hogy lehet lecserélem az egész vasat, mert nem kell ez sem, fogyasztásban meg jobban kijövök az AMD-vel mostanság, főként 2D-ben.
Bár majd azt is kipróbálom sztem, hogy alulfeszelem alap óralejen az E8400-at, meg C1E/EIST, azt megnézem mennyit eszik...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12585 üzenetére
Lehet azt kéne, megfordult már a fejemben ez is.
Csak az a gáz, hogy a p35-ös lap nem ér túl sokat, árában nem kapok túl jó AMD-s lapot, bár 770-et sztem kapnék. Csakhát ugye DDR2 kéne, vagy meg kell váni a jó kis tracer-ektől is..
A tuningbarát C0-ás E8400 sem tudom, hogy mit érhet manapság.Nem tudom mit kéne, filóztam azon is, hogy eladom az asztali vasat, aztán csak noti, csak akkor meg kéne vennem másikat abból is, mert a mostani is csak netezésre jó főként, mert a vga elég gyengus benne, ugye 4500M, még nem is MHD, szal lókakira elég...Plusz itthoniak sem nagyon támogatják az ötletet.
Nem tom mit kéne csinálni, mostanság nem nagyon használom az asztali gépet, inkább notin vagyok.. Költséghatékonyság miatt, ugye fogyasztás 2D-ben lehet jobb lenne egy AMD, szal nem tom, hogy mit kéne hogy kéne... Elgondolkoztam már ezen párszor.
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12575 üzenetére
Szerintem ha nem dolgozik komolyabban a géppel,vagy nem tömörít rendszeresen akkor nem éri meg a q9300-q9400-re váltás.fsb-be is kevesebb lenne,meg mhz is alacsonyabb lenne.Bőven jó még az e8xxx széria jó darabig mindenre.Már ha komolyabb munka,tömörítés,stb nincs,akkor csak + hő,+fesz,stb lessz,meg 2 mag pihizik ált.A többség csak azért vált hogy elmondhassa,meg hogy jobb érzés legyen,hogy 4magos van neki.Persze kivétel aki ténylegesen ki is használja,mert akkor megéri,de én tapasztalatom alapján akik azt mondják hogy neki kell a 4 mag mert kihasználja,azoknak talán 30% ha tényleg ki is használja.Tehát félre ne értsen akinek 4 magosa van,nem rossz,csak kevesen használják ki,és feleslegesen váltanak,mert a töbség,netezésre,film,zene,játék-ra használja a gépet.Oda meg minek.
p35-be meg nem tennék yorkit,mert egyszerűen nem illik hozzá.1-2 p35 van ami jól kezeli,de a többség már kevés a 4 maghoz. -
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12566 üzenetére
Hát persze hogy jó.Persze csak is régebbi megbízható tagokkal szabad ezt csinálni.2 részletbe mehet,és akkor a vevőnek is jobban áll a dolog,meg az eladó is jól jár ha nem sürgős neki a pénz,és így nem kell ólcsóbban adnia.25-30k-tól én már ki írom automatikusan a hirdetéseimbe hogy megbízható embereknek 2 részlet is mehet.
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12564 üzenetére
Hát az árakat nem én szoktam szabni.Én megszerzem a jó procit,amibe látok fantáziát,kitesztelem,és megy az apróba.Ált megvan az eredménye.Beárazzák az emberek.Nyerni annyira nem szoktam rajtuk,1-2 alakalom volt hogy e8xxx procival belenyúltam,kockáztattam és bejött,de ált pénzemnél vagyok,de a lényeg hogy forognak a jó alkatrészek,tesztelek,és elvagyok,és ha szerencsém van nem kerül semmibe,de azért van olyan is hogy mellényúlok,de kopp, kopp ritkán.Az idén azért nem lessz olyan nagy csere bere mint tavaly volt,mert kicsit beleuntam,meg elkezdtem használni a gépet,meg pénz,stb..Sajna nem forognak az alkatrészek az apróba.Nem könnyű eladni.Mindenki sokáig hirdeti a dolgait,és a végén csak enged egy kicsit,vagy részletre adja,vagy nem adja el.
Amugy ez a részlet dolog egyre jobban megy,régebbi tagok közt.Én is vettem úgy mostanába,meg én is adtam el már részletbe.Rászorulunk nagyobb értékű dolgoknál. -
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12540 üzenetére
Hát mert kiteszteltem és tovább nem volt érdekes nekem.Tavaly kb 10-12 wolfit szereztem,mind válogatott kiváló db volt,de ez volt a legjobb.Végül is jobbat azóta se láttam,meg nem is találtam.Sokat eggyiken se gondolkodtam,de ezen az e5200-n nagyon filózok,mert teccik.Ólcsó és nagyon megy,és tartalék procinak jó lenne,de majd meglátom.Sajnos nem vagyok annyira eleresztve hogy több procit tartsak.9x400-on tökéletesen kihajtja a 4770-t,full hd-ba.Pont ma nézegettem hogy dirt2-be feltettem 10x400-ra és 2+ fps lett.52fps-ről 54 lett.Na mondom akkor nem kell 4ghz.Bőven jó a 3.6 is.Szépen haladok lefelé.Volt q9550 is gtx270-el,sok volt.Vissza e8xxx-ra,utána e5xxx-re,meg vga-n is gyengítettem és még így is hasít minden,de azért már határon vagyok.Igazából most mondom azt hogy kihasználom a gépet.
Persze tunningal,mert magába az e5200 igen gyenge a 12.5x200-al.De hát ezért van értelme a tuningnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12465 üzenetére
Ha tudnám hol a többi, adnék egyet... Annó vettem pár ZM ventit annak idején, ahhoz voltak ilyenek, csak már nem tudom, hova hánytam el őket, így csak egy van meg...
Az meg néha néha jól jön, ha valamit próbálgatok.
Naja, CM-el ez a baj, 1 terméket nem éri meg tőlük rendelni.. Inkább bemenni érdemes. Bár megtalálni őket, az sem könnyű...
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #12463 üzenetére
Szólj engusznak!!! Nekem lemaradt a TRUE-hez rendelt ventis vacak, a hétem sztem küldi a többi után. Gyorsan utalj neki amennyit kér s mondd neki, dobja a az én borítékomba bele..!
(#12467) subaruwrc: Sajna..ez az! S mennyi "talicskás" él itt..Sőt, sokaknak már talicska sincs.. Lassan nekem se lesz. Írni kéne egy könyvet valamiről ami érdekli az embereket! Pl."Elvittem kocsmázni a 10éve elhantolt nagymutit, hogy ne unatkozzak, avagy..Vérfertőzés-e ha az ember részegen a halott nagymamijával teszi?
---- Csak élnek itt perverz emberek...
-
tom_tol
addikt
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12398 üzenetére
Az valamivel jobb.
Mondjuk végre örüljünk, hogy tuningnál is működnek az energiatakarékossági "kütyük".
Nálam 1,25v-ról 1,06-ra veszi vissza.
Viszont érdekes dolog, hogy alulfeszelni 1v-ra tudom (ennél kisebbet nem lehet beállítani) viszont ezt idle-ben visszaveszi 0,864--re.
Kár hogy nincs még 1tized lépcső lefelé.
Nah de túl sok mindent várok már el egy középkategóriás laptól. -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12395 üzenetére
Na így má' egész baráti, jó lesz az.
A tesztet meg majd meglessük.Én is lazábbra vettem a "figurát" míg lesz külső vga-m. Netezni, filmezni bőven elég így is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #12389 üzenetére
egy laza 24/7es beállítás. a VIDem 1.325V
jo lesz ez, és hamarosan kiderül, h mit is tud a Q8200höz képest....namegmég aktiválom az L3at is...
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #12357 üzenetére
Majd megyek szidni!!!
(#12358) hackeeeee : Vezírem!: Azt hiszem hamarosan a Vadmacska út felé kell majd vennem az irányt!!!(#12359) kimi02 : Mire érted? A ventiszab. nem vettem észre, hogy 3,5"-ös, azért nem kellett. A Zalman sztem abban jobb. A Ventiknél meg szuper a Scythe Ultra Kaze, de majd 50dB és..azért a kva Noiseblocker halkabban, 2000-res fordulaton hozza amit kell, igaz ára is van.[link]
A 14-es ventijei meg..brutal jók szerintem[link], igaz a gatyám is ráment most erre a 4 ventire, meg a többi szarraJó, hogy jöttél!!! Nálad a quad 8*400-at mennyin tud, ill. 0,976-on mit megy? Ha majd lenne időd, megnéznéd ha szépen megkérnélek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12339 üzenetére
Gondolkoztam rajta, hogy meghajtanám, bár annó még A8N-E-ben hajtottam, ott ment valami 2,2Ghz körül simán.. Szal lenne még kraft a prociban, csakhát nem tudom mivel meghajtani, így marad az 1,8Ghz.
Mondjuk amire használva van arra elég is.. Ráraknám a silvestone bordát, csak az a gáz, hogy nem fér bele a pici házba.
Ez a proci téma meg elég lál...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12315 üzenetére
Jah, de nembaj, a tudat megvan, h leeht lesz itt is, jobb később, mint soha !
Nekem van egy 32mm-es SilverStone ventim, amivel adom a hűtőt, dehát nem akar elmenni semmi pézé, de ennél olcsóbban már nem fogom adni az egész hűtőt, me már annyié adom így is, amennyi csak a venti volt...
Gondolkozom rajta, hogy át kéne rakni a ventit a Scorpion-ra, de valahogy nem tom, a Coolink légszállítása sztem jobb, és legalább halk is ez mellett. Gondolkoztam azon is, hogy rágyógyítok még1 bordéra valahogy. Pl az FM123-at rá a bordára, az FM122-t meg betenni hátra, csak nemtom mennyivel lenne jobb.
Még gondolkoztam azon is, hogy a 123 kéne a procira, de ugyanazért a hangért a Coolink sztem több levegőt szállít, a SwiF2 120P-ről van szó.
@Lipi: Haver vett ilyen CM vinyókeretet, lehet pont ilyet, és gyári hibás volt... Most tárgyal a CM-mel mail-ben, hogy mit lehetne tenni.
-
kulerr
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #12294 üzenetére
Á! Még van feleségem szhelyen, válni kell előbb..Bő 2 éve már megpróbáltuk 1x, de nem bírtam én azt a nagy kötöttséget..
Nézegettem az F12-es biost..felemás. Ok, hogy jobban megy a proci (nálam még nem jött elő), de amióta megvan a deszka még 1x se volt kékhalál, most már igen. Fesz is több kell a ramoknak.. Lehet visszateszem az F10c-t.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12290 üzenetére
Hát ha tutira jó lesz, akkor még lehet ebből akármi is.
Én is elég jó áron tudtam eladni a ddr2-eseket, csak sajna boltból kellett vennem 3-ast, de még így is megérte - teljesítményre pedig tényleg nem sok különbség van. DDR3-nál olyan 1600 fölött jön ki inkább az "ereje".(#12291) lipi67:
Ezen besz.rtam - ez így sok volt éjszakára. Megyek is, mert ezt a "megnyilvánulásod" ki kell pihennem.
Jó Éjt Mindenkinek!
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #12286 üzenetére
Most beszéltem a volt szegedi bnőmmel, lehet, hogy felmelegítjük..Ha igen, van neki gépe, pínz is. Ez..ez nem eladó.
Kben kíváncsi vagyok, hogy miből s mit hozol ki. Nem is kicsit!!!!(#12287) lizakattila : Ha nem jönne össze, mondd meg, hogy Lakatosról magyarosítottál Lizákra, s pár napja a családdal meggyilkoltátok a Lipták Zolit mert rasszista állat. Góré leszel bakker!!!
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12288 üzenetére
A kutya is abba döglött bele.
Am a proci kitesztelt, tehát tuti megy az L+ vagy próba cseresznye alapon lesz?
A lapválasztást meg megértem. Jelen helyzetben én sem váltanák már ddr3-ra, rohadtul felmentek a ram árak mostanában.Nálam is kb. 2-3 éve egy X2 5400BE szaladgált egy darabig.
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #12231 üzenetére
Ugye költözni kell az oldalnak. S jött ez a privi, hogy mit szeretnénk, mert van aki segítene. Csak én nem tudom, hogy Krammerka-Ákoska hogy szertné, mit tudnak kihasználni stb.. Lehetőség van, költözni tudunk, csak kicsit konkrétabban kellene megfogalmaznunk az igényeinket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- iGO Primo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Építő/felújító topik
- GTA V
- PlayStation 5
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest