- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrelli86
aktív tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2598 üzenetére
Biztos menne, nem próbáltam, most nem sok időm van.
Alulfesz: Nem az alulfeszelés miatt van.1xüen ennyi elég a VGA-nak,(3,2GHz) és itt nem kell több fesz.Alatta is mennne szerintem, annyira nem néztem.Belállítottam így, s megyeget.Nem a feszhez lett lőve a proci,hanem a vga-hoz a proci, s a procihoz a fesz.Ilyen 0,9v nem érdekel.. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2579 üzenetére
Bocs, hogy "tanácsolok"de légyszi, bóbáld ki ezt:
Comos és minden normal-ra.Ramok 5-5-5-15 pl.10.
Load Line Calbriration elabled ,ramok nem turbo(az az alapbeállítás)hanem normal.
cpu vcore:1,4v
cpu term.1,32v
cpu ref:0,836v
Mch core: 1,34
mch ref:0,726v
ja!!(G)mch nem auto,hanem tedd a procidhoz (266FIX) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2577 üzenetére
Én is így látom. Amennyi éppen kell,annyin megy.Alulfeszelni érdekesség, meg ha tölt csak, akkor ok.(arra meg ugye minek atomerőmű)
Sztem:
1/Vannak akiknek státusszimbólum lett,de lövésük sincs, hogy mire használják
2/Hobby és félelem a fesztől.(nem mernek adni nek,ezért kitalálják,h az alulfesz a menő)
3/Ha játék akkor felnyomják, ha meg nem kell,akkor megy alapon.Konkrétan mi a bajod a deszkával?
Milyen biosbeállítások mellett akadtál el?
(Vcore, cpu term., Cpu Ref., Mch core, mch ref?)-most mennem kell 13 körül leszek-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2575 üzenetére
Engem is most dobott el,4,7GHz-es prájmolás
De..meg fogom csinálni holnap,ha szétolvad, akkor is.Bár...Kvra nem melegedik a régiekhez viszonyítva.A 4,6GHz 1,5v 24/7 reális!ha kell majd a szufla,úgy nyomom.Mások meg játszanak 1,3v-on..Úgy is az alulfesz a menő.Igaz, nem értem, hogy mi a jó abban, hogy veszel egy bika procit, alulfeszeled, és alapon járatod.A 2180-asra rádobok 0,2v-ot,és alázza.. -
-
-
válasz
akoska07 #2507 üzenetére
remélem jól alakulnak majd a dolgaim és lesz még az idén 2-3 procim
amit felrakhatunk majd a listára (E8***,Q/QX****)
az E8*** után ideje lesz kipróbálnom egy Quad procit is.
de az is lehet hogy egy Q6600 lesz majd hamarabb.
(van most egy olyan kinézőben-nem melegedős,de előbb kitesztelem a 7200-t)lipi67 : nekem: E2160,E2140,E6300,E7200. bejövős az E széria.
de lehet hogy a Q széria is bejövős lesz,csak jussak majd hozzá. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2479 üzenetére
???
Most 1v-on járkál 3250-en,s ez még 1 darabig így is marad.Ha kevés lesz majd 1,2v-on megy tovább 4GHz-en.S ha az is kevés lesz akkor meg 1,5v és 4,6 felett(lehet 4,8..nemtom mit bír-meg fogom nézni!)
Ez nem egy hónap,s nem is egy év.Nem hinném,h károsodna majd,de ha mégis..Kit érdekel?2-3 évig ez lesz,s kihasználom.Mikor kevésnek bizonyul-emelem.Á!!!Több mint 2-3 év sztem.(Nem markkokal játszik a gyerek,Most is elég sztem mindenre 3,2GHzbőven.Az h másodpercenként 50 vagy 250 képkockát visz a VGA..leszarom,én úgy se veszem észre...S ha meghó 3-4 év múlva?Olcsóbban kijöttem,mintha lapot -procit cserélek(vagy 2x cserélek..).Kiszolgált s kihasználtam..Sztem ez rendben van.Főleg úgy,h nem fogom úgy hírdetni x idő után,h "húzva sose volt",ha szar-kuka..
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2446 üzenetére
Jólvanno..
Elfelejtettem.
Bagira01:Lehet,h történelmet ír a procid?Kíváncsi vok.Arra is kíváncsi lennék,h mit menne a 2180-asom.Szerintem..sokat,nagyon sokat.Chibo-nál is 3,8-3,9 körül szaladgál egy majdnem alaplapban léggel.4,5lazán benne van,de inkább több.9*420-on olyan simán ment 24/7-ben..A Tiéd se normális.Ha jó a hűtés..mind1,nem találgatok.Várom az eredményt! -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2432 üzenetére
Nem semmi!vagy kvajó procid van és lapod,vagy nagyon ráérzel a lapra,van mind a 3 1x-re
2szorzó működik.a 9,5 és a 9.Ja és 6-os,de az se rendesen,csak gondolom.mert energiakütyük be vannak kapcsolva és visszavenni visszavesz...
Valamit majd kitalálok.
Mit
Na joccakát,mén aludni,reggel viszem a törpét,jó lenne látni,h hova -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2379 üzenetére
1:1-ben 840-860 között lesz kb a vége..-erre értettem-
reméljük,h nem,de most kb 95%esélyt látok rá.Nekem olyan fura volt.A csúcs Ascent redline 1000-ren(1000-res is)atomstabil.felette már memtest alatt bizonytalankodott 1040-en is,s 180 felett..mint akit elvágtak.Mintha direkt le lett volna szabályozva.S nem csak nálam volt hasonló.Sajnáltam is,mert olyan szép volt -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2338 üzenetére
Ha ez a felhozatal akkor sima UD3R
reaperem sok volt(most is)de..nem mondok semmit inkább.Olyan hihetetlen nagy a szórásuk,ha úgy menne..szidnál.
-sztem kben talán a legjobb ramok!-
a rev1-es jobban húzhatóa rev2-nél,de a rev2-esnek meg alig kell fesz
rev3-asom még nem volt -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2334 üzenetére
8xxx-ben van olyan nézet is,h p35 jobb ilyen szempontból.Sajna uazzal a procival nem teszteltem a 2 lapot,igy biztosra nem tudom.Sőt ..bár jóval alacsonyabb a szórás de 2 db 1forma lap nincs.Nem ezeknek a gigáknak nagy a szórása,a régi IP35-E lapom..az volt kis különc.Talán ezért nem varázsolt el eddig cpu tuningban a Giga.Ez viszont nem zárja ki,h a legjobb tuningos p45-ös lap legyen!(sokak szerint az az UD3R/P)
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2332 üzenetére
Hát..kb:
Megjelenés:5ös
Felszereltség:5ös
Elrendezés:4,5(az elem lehetne jobb helyen is)
Hűtés:5ös
Memkezelés: Brutál jó!!!!! 5*
Bios:csicsás,kicsit parasztvakítás.Elvileg ránézésre nagyon ki kell ismerni,gyakorlatilag a fele funkcó nem ad pluszt,de 1 helytelen beállítás kinyírhat ramot-procit.
CPU tuning:4,5-- Minimálisan jobb(de tenni kell érte)mint a p35-ös Abitom.Bár nem szimpi,de hazugság lenne azt mondani,h nem jó lap,sőt.Ebben az ársávban szerintem azért magasan a legjobb,talán felette is...
Nekem maga a csere volt taszító,mert én sose akartam csigabájtot csak Abitot.Így még ki se bontottam,már utáltam...
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2328 üzenetére
Még nem tartok ott,nem néztem.Igazából ma délelőtt kezdtem foglalkozni vele.Ha 600-at nem,körbepisálom magam.Pont most mondtam Jómunkásnak,hogy reális elvárások lehetnek,hogy Super PI-ben 1M-en 9.00,1,35V-on 4,5GHz,Prájmolni tudjak 4,7GHz-en és legyen egy valid 5100MHz fölött.Csak ez még sok meló....
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2326 üzenetére
A reaperek nem mennek 4-4-4 en
Most CB R10-et néztem 4600MHz-es proci,ramok 1160-on 5-5-5-18-on
[Tessék: CB R10 8500@4,6GHz]
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2292 üzenetére
áááá
nem keveslem,s nem is a sok pontra megyek,csak tudni szeretném,h mi befolyásolja a tesztet!
Elvileg nála uaz kellene lenni a procinál,a vga nál meg jól meg kellene h verjen.Mincsúszik el?
Mert ha ilyen meglepő eredmények vannak..értelmetlen vele tesztelni.
Nálam a ramok :reaper 1150 2x1 giga de csak 1066-on 5-5-4-14 -en mennek.MOD:Jó is az!Mi is lesz pontosan?
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #2285 üzenetére
Nálam 1066-on mentek a reaperek 5-5-4-14 en pl.8-on
ja,all test.Mod:Látom a linket!Az milyen proci-vga -ram?
Aggregátor: Na,ezt át kell nézni!mod:
sztem alap az érdekességnek jó,h mit tudnak 1es procik,de a táblázatba a csövön kifértet kéne tenni.Nem?(ha 2 adat,aszzsem nagyobb a zűrzavar)-bár fene se tudja.. -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #2203 üzenetére
Nézem az apróhirdetéseket, gyakorlatilag eltűntek a 4MB-s Conroe-k. 1-1 6600/6750-t találtam. Bezzeg 2MB-s van dögivel.
Szerintem a 7xxx-el se járnál rosszul, a max fsb-vel meg ki lehet törölni, ha végül kisebb órajelen megy, mint alacsonyabb fsb nagy szorzóval.
Lapból jó lenne a P5K Deluxe.szerk.: a nagy fsb memória intenzív programok (pl. winrar) esetén jól jöhet, de nem az a legfontosabb.
-
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #2199 üzenetére
Hogy még jobban összezavarjalak
, nézd meg a P45-s lapokat is, 45nm-s procihoz jobb elvileg. /főleg 8xxx-hez a magasabb fsb miatt./
Egyébként a 7xxx nem egy FSB bajnok (olyan mint az E5200), úgyhogy a max FSB-vel felesleges foglalkoznod. Ha tervezed hogy később veszel 8xxx-t, akkor P45-t lenne érdemes venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest