- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 5G - versenyképes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Na megyvan a 8x450-es teszt is. Régen 8x450Mhz 1,36v maghők 76C vs. most 8x450Mhz 1,344v maghők max 63C
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13982 üzenetére
Na ja, ha akkor hirdetem ezt akkor biztos elviszik. Bár az is visszatartó tényező lehet k szét van kapva, de vissza lehet ragasztani a kupakot ha vki fosik tőle. Most 8x450-en tesztelgetem, 13 fokkal hűvösebb mint a listás eredmény és ugyan az a hűtő gyengébb ventikkel
Nem nagyon fakadok sírva ha nem viszik el, szinte már családtag, csak azért hirdetem, h megnyugodjak h úgyse kell senkinek
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #13969 üzenetére
Most tesztelgettem. Jobban megy mint új korába
8x400Mhz 1,168v régen 1,184v-al ment, 8x425Mhz 1,248v régen 1,264v-al ment
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #13966 üzenetére
Ennek már tényleg története van
Szerencse h nem fúrtam át vagy dobtam ki. Mikor elromlott volt 5-10 napig fagyasztóba, napon, víz alatt stb. Nem tudom miféle proci ez, lehet, hogy tleg ebből fogják kifejleszteni a t100-as agyát
Még a mikrohullámú sütőt kipróbálhatnám, ha azt is kibírja akkor eladom a hadseregnek
-
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #13957 üzenetére
Már rég le van kapva róla, csak vissza van rakva és a foglalat leszorító tartja oda. Az a baj, ha nincs rajta akkor nem tudja rászorítani a tűkre a leszorító a procit és a mag nem lóg a leszorító fölé így nem érintkezik a hűtővel. Le kell szedni a leszorítót a foglalatról és esztergáltatnom kell a procira egy keretet és akkor a hűtő fogja a procit a foglalatba nyomi úgy a maggal is tud majd érintkezni, de ez még odább van
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #13955 üzenetére
Jaja, jók az amd-k is
. Én is csak az ssd miatt váltottam, aztán még ki se bontottam az ssd-t
Most azt tervezem megoldani valahogy h kupak nélkül lehessen hűteni az e2140-et, mielőtt meghót akkor is ez volt a terv, csak összejön valahogy. Lehet h akkor se lesz hűvösebb, de ki kell próbálnom, nem nyugszok
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #13950 üzenetére
Nem fogja, prime stabil semmi gondja nincs. Kupaktalanítottam, leejtették, többször is túlmelegedett, egyik sarkán úgy néz ki le is van sarkazva. Ez a proci elpusztíthatatlan
Kicsit pihent és most újult erővel veti be magát. Az a vicc, h amikor próbálgattam más lapokba akkor hűtő nélkül elindítottam se kép se semmi, proci hideg maradt, egyáltalán nem működött, most meg....
-
Bagira01
veterán
Hát igen, anno nagy kuriózumnak számított, nem nagyon volt e2140-es 490-es max fsb-vel, meg elég szépen ment a 8x450-en 1,36v-on ment neki ami szintén elég jó volt anno. Nem volt szívem eladni, még jó h nem fúrtam át kulcstartónak
Most úgy néz ki 8x400-at fog kapni 1,168v-al így 45 fokosak a magok, fogyasztás 55w, szóval elég ez. e5200-at is csak 9x333Mhz-en hajtottam, igaz az kisebb feszen ment, nem fogyasztott ennyit és nem is melegedett
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #13945 üzenetére
Szó szerint csoda történt, nem értem h a többi lapba miért nem ment
Most rendesen felraktam, magot is rendesen pasztáztam most már csak 45 fokos 3,2Ghz-en. Asszem egy ideg most ez a proci marad
(ez a proci már 2 év 3 hónapja van nálam)
-
Bagira01
veterán
Ha nem "halt" volna meg akkor nem lett vna ennyi procim, szóval így visszanézve volt jó is a dologba. Viszont most így visszatérve még forróbb mint volt, 1,184v-on 8x400Mhz 65 fokos
Idle a lap mérése szerint 25w-ot szippant load meg 65-öt, az e5200-as vhogy kevesebbet evett
-
Bagira01
veterán
Na basszus ezt nem fogjátok elhinni
. Eladtam a jó kis e5200-ast, így nem maradt proci a gépbe, mondom keresek bele valami e3300-as félét, lenne is egy de még nem sikerült elintézni. Délelőtt feladtam az e5200-ast, mondom frankó akkor most egy ideig nem lesz gép. Délután aludtam egy jót. Lejövök a géphez, itt volt a döglött e2140-es félrehányva már egy ideje, mondom berakom baj nem lehet, berakom hűtő nélkül, bootol a gép, aztán kikapcs, mondom mi a tököm ilyen nincs, levettem a kupakot megpasztáztam rá a hűtőt és indít, hát azt hittem lefordulok a székről, simán felállt a win és megy a proci. Kb 5-6 lapba kipróbáltam nem működött már legalább egy éve, mint ha le lenne sarkazva, most meg így elindul
A PH legjobb e2140-es procija újra működik
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13814 üzenetére
Én is kíváncsi lennék az új 6 magos amd procikra(főleg a 4 magos 6 magossá moddolható változatokra) Csak hát luxus olyan gépet tartani amit nem használ ki az ember, még ha vmi nagy tuninger lennék akkor talán, de így. Lehet, h tudok szerezni extrém tuninghoz cpu pot-ot igen jó áron(az új árához képest, de még így is drága), de akkor még ott van h mibe hoznám a nitro-t meg akkor kell megint egy emberi konfig amit érdemes húzni
Túl sok a variálás vele, és mire minde összeáll addigra mindíg elmegy a kedvem
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #13811 üzenetére
Én az utóbbi időbe elég spórolósra vettem a figurát úh azzal nem lenne akkora gond, inkább, hogy gyorsan megunnám, nem használnám ki. Télen meg azért lehet tuningolgatni, 3dmark stb. akkor még kéne egy combosabb vga is. Így a kis e5200-as al elvagyok, nem is igazán néztem itt mint tud, azt tudja amit bzs73 kolléga kitesztelt, 3,6Ghz-nél még nem is piszkáltam feljebb
-
Bagira01
veterán
Nem rossz, most ilyen összevissza window-s om van, 2 amd-s rendszert megélt és erre raktam rá a p35-ös drivereket stb. Végre megjött az ssd-m is csak most meg nem tom, h megtartsam-e vagy eladjam. Aztán most lga1156 fele is hajlok. Ha tél lenne sztem már meg is vettem volna, de így egyelőre csak tervbe van
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Na én is "nyüstöltem" egy kicsit az e5200-ast. Mióta megvettem, nem nagyon foglalkoztam vele -
Bagira01
veterán
Lesz majd on is, csak hát mindennek van megelőző folyamata, nem csak úgy jön a proci aztán mindenki csak az eredményekről ír. Ha nem lenne mindennek története akkor nagy unalom lenne a topic
Itt van egy kis amd búcsúzós eredmény. 13x250Mhz blend és everest mérés. Az a fura h biosba 1,225v van beállítva és mégis ennyit ír(de amd-nél főleg asrock párosítással nem a legmegbízhatóbb a szoftveres mérés)
-
Bagira01
veterán
Jó lesz az alacsony fogyasztással. Minek menne a gép csutka tuningon, mikor nem használja ki az ember, mostanába én is max alapfeszes tuningot nézek, inkább alulfeszelek, amd-nél úgy is van energiatakarékosság, remélem a kis e5200-as llc off-al vid-en elketerészik 1,1v körül és akkor a 3,7Ghz csak benne lesz
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #13211 üzenetére
Tekintve h a legtöbb helyen ugyan annyi a két lap, én biztos a gigát venném(bár van ahol 16,3k az asrock) Annyi az asrock előnye, h van saját memóriája a grafikus chipnek
Viszont ha pld egy tru120ex-et tervezel venni akkor azzal gond van asrock táján, mert túl mélyen van a hátlapon a csavarmenet
Ha meg tuningoni akarsz akkor inkább 770-es lapot vegyél(770t-ud3p is ebbe az árkategbe van)
-
Bagira01
veterán
válasz
Chaser #13207 üzenetére
Van olyan bolt ahol van garancia bővítés hw-re csak ők, gb-ra pld a 3 helyett csak 1 évet adnak és +5%-ért veheted 3 évvel is(ez a csináljunk mindenből pénzt kateg
) Amúgy nem olyan fos az asrock, sokan írják h pld amit a nagyobb gyártók(sok extra lap meg stb) megtehet, h kiad egy szarrá butított lapot ugyan annyiért mint pld egy jobb asrock(asrock nem igazán gyárt extra lapokat, szóval neki ebbe az árkategbe kell jót csinálnia) Nem mondom h ez a legjobb márka, de legalább van és ha valaki filléreskedik akkor ez is egy választás
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #13158 üzenetére
Hogy gyors legyen a windows és ne recsegjen ropogjon a hdd
Remélem jövő hétre összeáll az inteles konfig. Sajnálni fogom az amd-t mert pld egy e3200-as ilyem memória írás olvasás értéket aligha ér el alapórajelen mint ez. e7200-as vagy e7400-as proci lesz mert min 400-as fsb kell az alatt intel halott
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #13155 üzenetére
Sajnos az ssd meg az amd déli híd nem komálják egymást. Nem azért vettem intel vezérlős ssd-t h 20mb/-s os 4k-s írással töcsmörögjön. Ha még ebbe a lapba vennék sata vezérlőkártyát az még 4k meg másik hűtő rögzítőkeret az még 1k akkor már 18k-ba van a lap és hiába a 8k-s proci már nem éri meg az intelhez képest
Viszont a proci marad a húgom új amd-s gépébe jó lesz
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis búcsúzó amd-éktől
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11768 üzenetére
El kell, h szomorítsalak, ha azt írják h elírás volt stb. Te csak annyit mondhatsz, h a fenébe. Ipon-nál is volt ilyen nem 1x, nem kötelesek semmire ilyen esetbe
Úgy néz ki marad a jó kis amd proci 1,2v-al viszi a 11x273Mhz-et úh 11k-ért van egy 4 magos 45nm-es procim, ami viszonylag jól is megy
-
Bagira01
veterán
Én meg azt mondom, h egyáltalán pc-be fektetni nem érdemes. Ez nem is befektetés, mert nem hoz hasznot, csak elértéktelenedik, ami ellen csak úgy tusz tenni, ha állandóan az árakat nézed és váltasz amikor kell. Én most megvettem ezt az amd-s cuccot, azóta nem is nagyon néztem mi van az apróba mennyiért. Nagy ívbe tojok az egészre
-
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11435 üzenetére
Attól függ milyen intel? Egy szarabb e5200-as nem megy 1,2v-al 3,5Ghz-et. Vagy mondjuk pld az e3300 amit elhoztam, 1,3v a vid-je mint ennek a procinak az se megy vmi fényesen, igaz még nem néztem igazán. Ennyiért meg főleg nem kapsz olyat ami úgy menne és 4 magos is lenne. Én nem nagyon fogom bekapcsolni a 4 magot elég nekem a 2 mag +6mb L3
(#11438) hackeeeee:Tudtommal az intel nem letiltja a magokat hanem nincs is benne, de lehet h én tudom rosszul
-
Bagira01
veterán
Skót proci, csak összejön a 3Ghz, ha sikerül 1,2v alá menni a fesszem akkor én már boldog vagyok
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11304 üzenetére
Már kimagvaztam
2 maggal 11,6Gflops mint egy e5200-as alapon
Amd-nél kicsit más feszek vannak, mondjuk ez nem hiszem h menne 1v-al alapórajelen
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11268 üzenetére
Sajna az e3300 nem jött össze. Mindenfée keresztwebshop üzleten kereszül lett véve. Mire odataláltam a bolthoz(aminek természetesen nem az a neve mint a webshop-ba van) a fószer pont akkor zára be és ment el(nem tudom hova mert du-n 3 volt és 6-ig vannak nyitva) Majd holnap megpróbálom újra
-
Bagira01
veterán
válasz
barnam_ #11265 üzenetére
Egy olcsó asrock 780g-s lapot sb710-el h lehessen bizgatni a letiltott magokat. Egy ideig szemeztem egy giga 790x-ud3p-vel, ami kinézetre is bajövős meg ugye ud3, de aztán úgy döntöttem mégse lesz, mert tuningba ez a proci úgyse akkora ász, amihez kell meg elég az asrock
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11223 üzenetére
Ha neked szar a win én mit szóljak, ssd-ről kb 5 perc alatt tölt be a win. 2 napja meghülyült, akad fagy, minden baja van. Ha holnap elhoztam az amd-s cumót, újraformázom aztán reménykedek nem hw-es gond van
Remélem minden megjön és akkor egybe le tudom rendezni, nem akarok 2x pestre menni.
-
Bagira01
veterán
válasz
kimi02 #11203 üzenetére
Ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Ez az amit nem lehet máshogy megnézni mert ugye pont ugyan ezek a körümények pont ugyan ezzel a procival azok csak nálad vannak meg, ha veszel egy tru120ex-et akkor derülne csak ki, vagy ha kölcsönkérsz, ha pesti lennél meg lehetne nézni, de postázással elég húzós a dolog
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11196 üzenetére
Megnézem, de ud3r úgy néz ki marad vészesetre, ha esetleg beesik egy 20k-s q9550 vagy valami hasonló
Már megvan az olcsó asrock lapocska(én balga tegnap rendeltem 12,4k-ért ma meg már 11,7k-ért is van, kemény 700Ft-ot spúrkodhattam vna) Amd prociból 10,7k helyett lesz 11,5k, úgyhogy ez már nem is olyan olcsó, itt 1-2k is számít. + annyira belejöttem h miért ne rendeltem vna egy e3300-at
(szóval elszórok egy kisebb összeget, csak mert olcsó gépet akarok
)
-
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11184 üzenetére
Nem is éri meg a víz, egy normális rendszer csak procira legalább 30-40k. Én direktbe szoktam kirakni az ablakba, ráhúzom a vastag függönyt aztán én bent vagyok a melegbe a gép meg kint dühönhet. Visszajeleztek h holnap hozhatom az e3300-as prockót, de nincs kedvem bemenni érte holnap
(#11189) darál0w:Annyira nem macera, nekem már volt 3-4 vizes fellángolásom, de aztán mindíg maradt a lég, mert olcsó, és mondjuk egy 25k-s vizes rendszer kb olyan mint egy tru120ex, amit meg 8,5k-ért vettem
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11181 üzenetére
Én most az i7-ről beszéltem, h képtelenség a léggel 50-55 fok, mikor 3,8Ghz-es eredményt láttam vízzel(elég durva rendszer) 53-54 fok. Hideg vízzel lehet a te q9550-ed is jobban menne. Mondjuk én tapasztalatból tudom, h tru120ex ultra kaze-val ablakba elég durván lefagyasztja a procit. Hideg vízzel gpu-s élményem van x1950xt-vel, terhelve 12 fok volt a gpu szénné húzva
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11169 üzenetére
kulerr i7-e 55 fokos 3,2Ghz-en ahogy én láttam, ha 4Ghz-en 50-55 fokos akkor nem az a kérdés h mi van rajta, hanem, hogy hány fok van kint
Épp h minél kisebb fesz kell neki annál jobban melegszik. Elég jó hűtőnek mondják, cserébe bazi nagy, annyival nem jobb a prolima-nal, cserébe viszont kapsz rá 2db elég borsos árú noctua ventit
-
Bagira01
veterán
válasz
kimi02 #11165 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Prolima-nak jobb a lefogatósa, viszont amd-re nincs hozzá cucc. Kb egy szinten vannak prolima elvileg jobb gyakorlatilag meg (2-4 fok egyik-másik javára, mikor hogy) Ha új árakat nézzük akkor prolima 14k-ért jobban megéri, vagy ha a méret nem számít akkor ez
-
Bagira01
veterán
Ez az amd-re váltás nagyon nem akaródzik összejönni. Nagy dühömbe rendeltem egy e3300-at, baj csak nem lesz belőle
-
Bagira01
veterán
válasz
barnam_ #11115 üzenetére
Igen az az a cikk, asrock lapot nem akarok alá, valami normálisabb kéne. Használtan nem nagyon van jó lap úh a cikkben szereplő asrock-ot kell vennem próbaképp aztán ha az okés akkor lehet veszek vmi jobbat, de lehet h nem is fog kelleni
Szerencsére nekem minden tárgyam fel van már véve, úh csak aktív félévet kell pöttyentenem és kész is vagyok
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11089 üzenetére
Ha 3Ghz-en hozza az e8400-at nekem már elég, csak a tesztek erejéig volt húzva az is, alapon bőven elég. Naphosszat az egyetemen fogok lógni, meg utazgatok kb 3 órát, ha emellett még unatkozni is fogok akkor otthon még tanulhatok is
Az a baj, h nincs egy normális megoldás se, állandóan jár az agyam
(#11090) darál0w: Hát elég kevés a 11-es szorzó, max 3,2Ghz jöhet ki vele a prociból, ha minden klappol
Nem fogom minden áron eladni, elfér a polcon, ha esetleg 10k alá megy az e3200-as
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11084 üzenetére
Logout-on láttam athlon x2 5000-es procis írást. 10,9k-ért jobban megéri mint egy nyüves e3200-as, ráadásul úgy h nem is vagy alig tuningolok, e8400 is alapórajelen megy. Athlont meg lehet többmagosítani(szerencse kérdése) ami viszont tömörítésnél video kódolásnál e3200-al szemben elég nagy előny
Szóval amit az intel nyújtana a tuningolhatósággal az már nem érdekel így amd már előnyt élvezhet
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
Ma unalmamba multimeterrel elkezdtem méregetni az ud3r valósz feszeit, hát eléggé föléhord a jószág
Valószínű, hogy nem csak ez, úh a cpu-z feszei nem épp helyesek
-
Bagira01
veterán
9x445Mhz 1,152v. ep45-ud3r nem szórakozik. Lehet, hogy még kicsit lejjebb is megy(bár 1,136v az sztem már kevés), most csak felraktam a tru120ex-et gagyi pasztával, hogy megnézzem mi a helyzet
-
-
Bagira01
veterán
Na megvan az ep45-ud3r, holnap jön a tru120ex hűtő aztán megnézem mit tud az e8400-as, egyelőre gyári hűtővel nézegettem 10 perc prime 9x450Mhz 1,168v 63 fokosak a magok, prolima-val meg 42 fokosak voltak 1,184v-on
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #10211 üzenetére
Nekem alapórajel 0,928v-al megy megy
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #10124 üzenetére
Egyelőre most reggel, 10 perc linx-et néztem 1,184v-al okés volt 9x445-ön. Ha hazajöttem megnézek egy 20 köröset aztán primeolok is
Szerintem 1-2 hétig meglesz a proci, mert az e5200-at elviszik és addig ez marad.
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #10113 üzenetére
2009.09.12 gyártmány. Vid elég magas 1,2625v. Viszont 9x445Mhz-en 1,16v-al fut a 3dmark06. Aztán hogy hol lesz stabil az meg más kérdés
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #10107 üzenetére
Annyira jó áron nem, nem bukok az a lényeg
Pár napja volt apróba i7 860 ES meg asus p7p55d deluxe rohadt jó áron, az kellett volna nekem, de matek szóbeli vizsgára tanultam. Bizonyos szempontól szopás h lecsúsztam róla mert hirdetett árnál jó 20k-val többet ért, más szempontól viszont jó h nem a gép előtt kotlottam mert meglett a vizsga -
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #10104 üzenetére
ep45-ds3p-nél 500 lenne a wall , mikor ds4 550 körül is megy quaddal
Biztos nem a proci a wallos
Annyi értelme volt eladni, h kb egy hétig abba az illúzióba voltam, h vége a pc-nek stb. Nem mint ha ez most hosszú távú döntés lenne, csak egy kis elcsábulás
(#10105) lizakattila: Nem tudom h így mostanság e8400-ból milyen darabot fogok ki. Kb 2 órán belül kiderül, remélem a bontatlan csomagolás ismét csodát rejt
-
Bagira01
veterán
Holnap remélhetőleg sikerül egy kis hd5850-es tesztet összedobnom. Persze nem e5200-al és g31m-es2c-vel. Lesz e8400 meg ep45-ds3 hozzája
Csak nem bírtam megállni, hogy ne költsek, gépre
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest