- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
ssolitude #675 üzenetére
Hahh! Megvan! Régen piszkáltam már a Corelt, de most visszamerészkedtem. Amikor megcsinálod a fit text to path-t, akkor felül, a beállító ikonok közül nálam az utolsó a Place on Other Side.
Ez kő neked, csak nem tudom, hogy mi a neve magyarul.
Teljes tutor itt: [link]
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
válasz
RiverNile #635 üzenetére
Ctrl+J (options) itt megkeresed a Text rész alatt a Fonts részt. Itt azt kéne kipipálni, hogy „Use Font Navigator Catalog on Open”.
Alapvetőent hibáztál. hogy kiadványt szerkesztesz egy olyan illusztrációs programmal, ami illusztrációk készítésére is korlátozottan alkalmas. Persze tud egy csomó mindent, csak nagy részüket rosszul tudja. -
Dexter68
addikt
-
-
-
Dexter68
addikt
válasz
ssolitude #607 üzenetére
Hát, sztem nem biztos, hogy az nem jó, ha csak simán fölötte van... de ha nagyon tisztán akarsz dolgozni, akkor ebben az esetben a Trim paranccsal kivágod a fehér négyszögből a kék háromszög átnyúló részét.
Ha viszont összeolvasztani akarod őket, akkor meg a Weld parancsot keresd.
Ezek az Arrange menüpont alatt lapulnak, meg a menüsor alatti eszközsávon.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Ez hanyas Corelke? Valamelyiknek vót ilyen mániája, hogy automatikusan bill.kiosztást váltott attól függően, hogy milyennek itélte meg a beírt szöveg nyelvét... Természetesen (mint az ilyen fícsörök jó része) ez is rosszul működött. Viszotn legalább kikapcsolható volt. Ctrl-J (options) –> Text itt van egy olyan, hogy Auto Keyboard Switching. Na ezt kell kilőni.
-
Dexter68
addikt
válasz
junk_corp. #572 üzenetére
Érdekel, hogy mit csináltál fontforge-al, mert Illu nekem ugyanezt csinálja.
-
-
Dexter68
addikt
Halkan jegyzem meg hogy ez egy CorelDraw topic. Lehet, ha nyitnál egy Photopaint topicot, észrevenné az is, aki használ ilyet, de nem bámészkodik itt, mert a Draw nem érdekli.
Én hiába nézegetem, hogy kinek tudok segíteni, csak a Draw-hoz értek – történelmi okokból. Ma már alig használom ezt is. -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Impotnál, áthúzásnál encapsulatedként kezeli. Ha importálsz, interpretedként kell, akkor ''értelmezi'' is.
A színkezeléssel az volt a bajom, hogy van egy beépített UCR/GCR szolgáltatása, ami rosszul működik és kikapcsolhatatlan. Tehát a Pantone-színeket is rosszul bontja. Ez főleg a sötétebb árnyalatoknál jelenik meg. -
Dexter68
addikt
A másik importot próbáld. Az Encapsulated PostScript bitmapot csinál (ill. asszem linkeli, de elég barom) a PostScript Interpreted viszont jóbarát
A corel viszont rosszbarát... feltéve, ha az eps tartalamaz gradienteket... és ellenőrizt a színeket is, mert corelke megbízhatatlan e téren. Én ezért szoktam le róla.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Rajzolsz egy vonalat, vagy síkidomot, beírod a szöveget, aztán egy laza mozdulattal kijelölöd mindkettőt és a Text menüből kikeresed a Fit text to path paracsot. Olé!
Aztán rájössz, hogy nem egészen erre gondoltál, de a menüsor alatt vannak szabályozó lehetőségek, azokat érdemes mind kipróbálni, hogy lásd a hatásukat, illetve F10 (nemtudomhogyhívják-eszköz) segítségével kijelüölheted a betűk ''nyelét'' és cibálhatod a vonal mentén nagy boldogan. -
Dexter68
addikt
Tudom, hogy én is bosszankodtam rajta... szinte az egyetlen dolog, amire a corelkét használom, az, hogy megnézzem egy-egy felirat esetében, hogy különböző betűtípusokkal hogy néz ki. Ezt sajnos nem tudták normálisan megoldani az Illustratorban.
Lehet, hogy az lett a megoldás, hogy visszatértem a 9-eshez
a DXF-formátummal nincs semmilyen tapasztalatom, de corelkét ismerve simán lehet, hogy bugos a szűrője... Ahogy fejlesztik a programot, képesek bizonyos jól működő funkciókat elrontani. A 7-esben pl. jól ment a PrintMerge, a 9-esben már nem tartotta meg a gondosan beállított formátumokat, ami használhatatlanná tette. -
Dexter68
addikt
válasz
Miu_Bardhe #477 üzenetére
két ellipszist a legcélszerűbb a bewel paranccsal összeolvasztani
De ha mindenáron connectorolni akarsz, akkor előbb tedd a két ojjektumot eggyé, a combine (Ctrl-L) paranccsal, hogy ki tudd jelölni a szükséges pontokat.
A groupolásos kérdés nem jutott el az agyamig, nem értem.
Ha snap point alatt a csomópontokat érted, amiből a görbe felépül, úgy tudod őket szaporítani, hogy csomópont-szerkesztőre váltasz (F10) kijelölsz kettőt és vadul nyomkodod a plusz (+) billentyűt. A két pont között létrejönnek az újak. És ez akkor is így van, ha 20 pontot jelölsz ki. -
Dexter68
addikt
Az van, hogy mióta a Microsoft bevezette az unicode-os betűket, azóta minden dtp proginál ilyen mizéria van. Aminél jók az unicode-os, annál nem jó a régi. Ami jól kezeli a régit, az behal az unicode-tól. Igazi megoldás nincs, max a type1 fontok használata ATM Deluxe 4-gyel. Azokkal nincs gond.
-
Dexter68
addikt
A break apart a sorokat/betűket választja el egymástól (Ctrl-K), a Convert to curves (Ctrl-Q) meg görbévé konvertálja a szövegláncot, illetve az újabb verzióknál a szövegdoboz tartalmát is. Azoknál a verzióknál, amelyek nem tudták a szövegdoboz tartalmát görbévé konvertálni, az volt az eljárás, hogy az ember a szövegdobozt exportálta EPS-be, (text to curves), majd ezt visszaimportálva örült az eredménynek.
-
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
válasz
ssolitude #406 üzenetére
Ha van sarka, akkor beleszaladtál a Corel egyik hülyeségébe. Nem véletlen mondom, hogy illustratorban kell dolgozni... a munka végén mindenképp. Próbáld meg, hogy kijelölöd a téglalapot, nyomsz egy Ctrl-Q-t (asszem) Convert to curves, és úgy exportáld.
Aztán photoshopban kinyit, és vagy save for web, és akkor gif lesz belőle, vagy png-ként mentheted, akkor meg trükközni kell, hogy az IE is lássa.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
válasz
ssolitude #399 üzenetére
1. nem a síkodom lesz szimmetrikus, hanem a kijelölt csomópont.
2. van csomópont-összeforrasztó ikon a menüsor alatt, amikor (f10) csomópontot szerkesztesz. Ha kijelölsz 2 összevonható csomópontott, akkor összeforrasztja.
Attól, hogy egymásra húzod a node-kat, még nem tudja magától, hogy mit akarsz velük kezdeni. -
Dexter68
addikt
Akkó má inkább a hugod keblére
Bár nős vagyok és van 3 gyerekem, de akkor is. Sztem a Te kebled nem annyira jó.
Jaja. Dolgoztam bizony. Még emléxem a .wfn fontokra. Nem is tudom... talán a 2-es már kezelte a TrueType-ot. Meg az volt még csoda, hogy csak wireframe-módban lehetett rajzolni és max osztott képernyőn lehetett nézni, hogy mit csináltam, de az embertelen lassú volt. -
Dexter68
addikt
Persze volt, amikor a rendszer ehhez hasonlított.
de akkor még p2-ről nem is álmodtunk, de még az Intel sem. 286-oson már termelő munkát végeztem Corel 1.2-n. De a „favágó szirszar” olyasmit jelent, hogy eléd tesznek egy névjegyet, vagy valami táblázatos nyomtatványt, hogy ugyanilyet akar a kedves ügyfél. És persze gyorsan. Arra jó, hogy az ember megtanulja a szakmát.
-
Dexter68
addikt
válasz
samson121 #369 üzenetére
Adok mindjárt egy csomó tippet:
1. Ne b*szd szét a topicot hülyeségekkel.
2. Olvasd el az eddigi hozzászólásokat, hátha valamelyik hasznos. Ha másra nem is, de arra jó lesz, hogy nem teszel fel olyan kérdéseket majd, amit már megválaszoltunk 16-szor.
3. Próbálgasd a programot, és ha konkrét kérdésed van, akkor tedd fel. Nem lehet (vagy legalábbis én nem tudok) általános tippet adni, max. azt, hogy ne szaladgálj az ollóval, mert könnyen megsebesülsz. [link] -
Dexter68
addikt
válasz
samson121 #363 üzenetére
Legfőképpen én köpködöm, de én meg nem vagyok lány. (nagyon nem
)
Hosszú évekig dolgoztam vele, vannak benne jó dolgok, de ezek közé nem tartozik a pontatlanság és a rettenetes színkezelés. Ezek meg komoly pluszköltséget generálnak.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a corelhez, akkor a tanárodat kérd meg, hogy arra menjetek rá erősen, hogy mit nem tud a program, és mi az, amit rosszul tud. Érdemes nézegetni a clipart-grafikákat (ez általában a 2-3-ik cd a csomagban, verziótól függően), és elemezni, hogy mitől jó (ha jó).
A puszitól eltekintenék, ha van rá mód. És ajánlom az Illustrator-t. -
Dexter68
addikt
válasz
CorelFan #358 üzenetére
Van itt néhány szakkönyv: [link], meg itt is: [link]
Aztán lehet nézelődni itt: [link] és itt: [link]
Tanuld meg a progikat kezelni legalább alapszinten. (Illustrator, Photoshop, Quark vagy Indy; webhez Dreamweaver, Flash / corel nem nagyon játszik...) aztán el lehet menni grafikai stúdiókba gyakorolni. Kapsz egy csomó „favágó” melót, amivel tanulsz egy csomót... hirtelen ilyenek jutottak az eszembe. -
Dexter68
addikt
válasz
Corel(King) #351 üzenetére
Asszem értem. Egy oldalra nem csak egy mezőt lehet elhelyezni. el kell nevezni a mezőket 50 féleképpen. ennek persze csak több oldalas doksinál van értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest