Keresés

Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!

Hadd kérdezzem meg, mi a jelentősége annak, hogy a CPU-t az Orthos 9-es prioritása mellett tesztelitek? (Ez számomra nem kényelmes, mert így nem tudok közben NFS-ezni. :D) Jobban megizzasztja a processzort, hatékonyabb így a teszt?

1-es prioritáson teszteltem, semmi gond nem volt CPU-val, viszont a NFS: U2 10 percenként kilépett. :( (Nem kifagyott, hanem hibaüzenetet dobott.) Gondoltam, a játékban van a hiba, biztos valami nem tetszik neki a gépen...viszont ma reggel az Xp töltés közben megállt! Nosza, reset, mégegyszer Orthos, a Small FFT fél órán keresztül futott, 1-es prioritáson. Közben ment az MSN, a WMP, neteztem, plsuz a szokásos ''tuningprogramok'' ablakai nyitva voltak. Stabil...lehet, hogy az 1-es prioritás tévesztett meg, s mégsem stabil így a rendszer?

Közben visszavettem a feszültséget: 1,4 helyett 1,35 V-ot állítottam be a BIOS-ban, s 9-es prioritással indítottam az Orthost...másfél perc után kidobott. :(

Az eddigiek mind 8x420 MHz-en történtek. Ezek után visszavettem a tempóból: 8x410 MHz-en idáig jutottam:
    [link] (Itt már megvan a 20 perc...)
    [link] (Már két perce tölt a 3ds max... :P :D)
    [link] (3ds max betöltött, Orthos fél óra után sem szállt el.)

Mindeközben a WMP-ből szólt a muzsika, a képeken látható programok nyitva voltak, s neteztem. Remélem, a FireFox-ot westlake csak a böngésző szinonímájaként használta, s nem közelező ezzel netelni a teszt ideje alatt. :)

Ezek után elmondható, hogy nagy valószínűséggel OK így a gép? A listára felkerülhetek így? :B (A képeken szerintem minden szükséges adat látszik, ha mégsem, akkor pótolom.)

Hopp, a CPU azonosítót kis híján elfelejtettem: L629B621

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz várnarancs #2805 üzenetére

A CPU-nak van egy maximális órajel, de FSB korlátja is, amit bír! A maximálisan elérhető FSB-t az alaplap és a memória is meghatározza.
    A megfelelő feszültségek növelésével a korlátok egyre feljebb tornázhatók, de valamelyik komponens előbb-utóbb szűk keresztmetszetté válik.

A jófajta tuning olyan, hogy ezen korlátok által szabott kereteken belül a legnagyobb teljesítményt nyújtja a rendszer.

Javítsatok ki, ha rosszul látom a dolog esszenciáját! :B

törölt tag

válasz C.Brigante #2758 üzenetére

Huhh, nem tudom, mi lehet a baj, majd a hozzáértők kiderítik. :B
    Arra gyanakszom, hogy a RAM-jaidat nem szereti a lap...aztán lehet, hogy teljesen más gond lesz. BIOS frissítése megvolt?

Érdemes lenne egy másik gépben is letesztelni a procit, egy csapásra kiderülne, ő-e a lúdas. :)

törölt tag

válasz C.Brigante #2755 üzenetére

Olyanról már hallottam, hogy valakinek nem megy 3 GHz-et, de hogy kettőt sem...ez gyakorlatilag kizárt! ;)

Aktív témák

Hirdetés