Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Hadd kérdezzem meg, mi a jelentősége annak, hogy a CPU-t az Orthos 9-es prioritása mellett tesztelitek? (Ez számomra nem kényelmes, mert így nem tudok közben NFS-ezni.) Jobban megizzasztja a processzort, hatékonyabb így a teszt?
1-es prioritáson teszteltem, semmi gond nem volt CPU-val, viszont a NFS: U2 10 percenként kilépett.(Nem kifagyott, hanem hibaüzenetet dobott.) Gondoltam, a játékban van a hiba, biztos valami nem tetszik neki a gépen...viszont ma reggel az Xp töltés közben megállt! Nosza, reset, mégegyszer Orthos, a Small FFT fél órán keresztül futott, 1-es prioritáson. Közben ment az MSN, a WMP, neteztem, plsuz a szokásos ''tuningprogramok'' ablakai nyitva voltak. Stabil...lehet, hogy az 1-es prioritás tévesztett meg, s mégsem stabil így a rendszer?
Közben visszavettem a feszültséget: 1,4 helyett 1,35 V-ot állítottam be a BIOS-ban, s 9-es prioritással indítottam az Orthost...másfél perc után kidobott.
Az eddigiek mind 8x420 MHz-en történtek. Ezek után visszavettem a tempóból: 8x410 MHz-en idáig jutottam:
[link] (Itt már megvan a 20 perc...)
[link] (Már két perce tölt a 3ds max...)
[link] (3ds max betöltött, Orthos fél óra után sem szállt el.)
Mindeközben a WMP-ből szólt a muzsika, a képeken látható programok nyitva voltak, s neteztem. Remélem, a FireFox-ot westlake csak a böngésző szinonímájaként használta, s nem közelező ezzel netelni a teszt ideje alatt.
Ezek után elmondható, hogy nagy valószínűséggel OK így a gép? A listára felkerülhetek így?(A képeken szerintem minden szükséges adat látszik, ha mégsem, akkor pótolom.)
Hopp, a CPU azonosítót kis híján elfelejtettem: L629B621
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
várnarancs #2805 üzenetére
A CPU-nak van egy maximális órajel, de FSB korlátja is, amit bír! A maximálisan elérhető FSB-t az alaplap és a memória is meghatározza.
A megfelelő feszültségek növelésével a korlátok egyre feljebb tornázhatók, de valamelyik komponens előbb-utóbb szűk keresztmetszetté válik.
A jófajta tuning olyan, hogy ezen korlátok által szabott kereteken belül a legnagyobb teljesítményt nyújtja a rendszer.
Javítsatok ki, ha rosszul látom a dolog esszenciáját! -
törölt tag
válasz
C.Brigante #2758 üzenetére
Huhh, nem tudom, mi lehet a baj, majd a hozzáértők kiderítik.
Arra gyanakszom, hogy a RAM-jaidat nem szereti a lap...aztán lehet, hogy teljesen más gond lesz. BIOS frissítése megvolt?
Érdemes lenne egy másik gépben is letesztelni a procit, egy csapásra kiderülne, ő-e a lúdas. -
törölt tag
válasz
C.Brigante #2755 üzenetére
Olyanról már hallottam, hogy valakinek nem megy 3 GHz-et, de hogy kettőt sem...ez gyakorlatilag kizárt!
Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged