- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
válasz
--Disztroj-- #1861 üzenetére
Persze hogy elég én levágtam ügyesen ezért kell mindenképp csavarral megoldanom.. különben amennyire merevitős csavarozos megoldással jobban fel lehet fogatni annyival rosszabbul is.. szóval az arany középut a gyári..
Jah és a venti kifelé nézzen a ház hátulja felé...
-
#TOTTI
őstag
Fogd meg a VGA ventit is... állóra attol nem lesz baja.. mivel nálam csak az átforrasztott FSP tápomban zörög egy Noctua az is 600on.. rá kellett jönnöm hogy a WD vinyó a hang forrása.. és nem is zavarna a süvités ha nem rezonálna de nagyon...igy hát a ma délutáni programom ennek kiküszöbölése lesz.. ha lehuzom a vinyot tényleg néma.. de sajnos azt rá kell dugjam..!
Mád oda jutottam hogy 7 gépen randalirozok nap mint nap..sajat asztali, a két laptop, öcsém laptopja, anyumék gépe, munkahelyi és a TV alatti gép.. szóval én már azt se tudom hol áll a fejem...
-
#TOTTI
őstag
Nem tudom én nem nagyon teszek rá ventit lehuzva megy passzivan.. és ha tuninglok akkor is csak 1250en pörgetem max...
Hát ha NEM EP35 ös giga lapod van akkor tudsz állitani... 3 tüs csatlakozokra igy TX2re is ventiszabályzást ami a felvett feszültség alapján szabályoz.. ez a VOLTAGE beállitás a PC Healt Status ban.. a BIOSban.. valamint... ha 4tüs PWM es ventid van pl régi TX akkor ugy tudod szabályozni h VOLTAGE helyett PWMre állitod de sajnos nem tudom idézni mit is...
-
#TOTTI
őstag
Én közben megvettem a mini lapom Giga G33M-S2 tuningban ugyanaz mint a P35-DS3 6 fázisú a tápellátása.. és dropra is ugyanaz mint a P35 ehhez jövö héten csütörtökön fogom betenni a bordát most csak egy Glacialtech megy benne... az a durva h a kis integrált lapban is 3,6ot elmegy a procim... rárakom passzivan a TX2öt.. erre feltolom 3,2re alapfeszen aztán annyi... szóval nagyon várom h össze álljon.. nem sajnalom a masik lapom...
aztan ha minden fix beégetek egy BIOS boot logot.. és öröm és boldogság..
-
#TOTTI
őstag
Igazaból nem sokat.. nagyon sokan igy használják... söt ritka ha merevítővel.. és semmi gondjuk ha elöször felrakod akkor még jo, de ha sokat rakosgatod akkor lehet gond a felfogatókkal elsö felrakásra nem lesz vele gond..
Jó tanács..: Úgy tedd fel hogy a ventit lehuzod róla, meghuzod felfelé erősebben lejön keretestől.. majd a klippeket nézd meg és ha lehet kivett lapba tedd bele.. ami rajtva van paszta az jo is lesz... utána rátolod a ventit felülről mert ha esetleg nem veszed le zavarhat a felszerelésben... igy is meg leszel vele elgedve.. csak ügyesen...
-
#TOTTI
őstag
Én azt mondom hogy a Coolermaster hűtőről származó merevítőbe látom a legtobb fantáziát.. Valaki használja gyári hűtőröl való felfogatóval.. az is egy megoldás de jobban szeretem ha valami korrektebb gyárinak tűnő megoldással.. valahol 1 par sorral lejjebb mintha az egyik kolegának lenne pár eladó 775 gyári coolere..
-
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
Hát ugy tudom elképzelni hogy alulról belenyomsz egy átmenő csavart vagy bele is csavarod de nem azt amit adnak azok kicsik.. és akkor felülről ráhuzod a hűtőt anyákkal... de az is fontos lenne hogy a merevítőben feszüljön valamennyire a csavar.. hogy legyen tartása.. csak nehogy hozzá érjen a ház hátuljához mert az vezethet zárlathoz is.. igazából ha a proci körül hajlik a lap azaz belenyomja a procit az nem nagy gond azzal nem sokat tudsz csinalni.. és erre tökéltes is lehet... én valahogy jobban bizom a gyári tartóban.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Daemon09 #1809 üzenetére
Ennek a hűtőnek van nagyon jó kis hátlapi merevítője... abba bele lehet csavarni a TX2öt csak 4 apa kell hozzá ami bele passzol..
Én kelly tech pesti nagykerben talaltam de biztos van mashol is... Coolermaster 775 cooler... szóval az nem mond semmit.. sajnos..
és 970+áfa az ára..
-
#TOTTI
őstag
970Ft os alap coolermaster hűtőhöz nagyon frankó hátlapi merevítőt adnak.. szóval erre fogok beruházni és tökéletes barkácsolás mentes lesz a TX2...
-
#TOTTI
őstag
Hát nem tudom elvileg nekem a gigabyte lapom szabályozza... ha nem kell akkor nem pörög 2000et.. csak ha huzva van a fesz akkor... mivel nem PWMes a venti.. elvileg nem hiszem hogy lehet szabályozni az alaplap is ugy szabályozza hogy kevesebb feszt ad neki.. lehet hogy ö a régi HyperTXet szabályozza aminek PWMes a ventije nem a TX2öt bár lehet irta milyen nem olvastam vissza elnézést..... a masik megoldás pedig az bár nem probáltam de működhet hogy az alaplapon mindent DISABLEDre állitasz... a szabáyozásnál... és akkor ugy probálod meg speedfannal.. vagy valamivel... én ilyet nem használok.. inkább a hardveres megoldások híve vagyok... az legalább fix.. és nem szeretem ha progaramok futnak a háttérben.. de ez csak az én rigolyám... pl videokarit se huznék szoftverrel max amig kiprobálom mit bir utána égetném bele a BIOSába...
-
#TOTTI
őstag
sorry lehet kicsit támadolagos voltam 30 perce még ideges voltam..
amugy én ugy oldom meg.. hogy van egy zalman kis ellenállás.. azt kötöm be.. 8cmes zalman ventihez adják azt kötöm be... mondjuk én a hűtő zsinorjait zsugorcsőbe tettem.. igy könnyebben managelhető
.. na de szóval.. hogyha rárakom azt a kis ellenállást akkor amikor visszavenné a hűtő olyan 800ra akkor áll a venti ha 1200ra akkor 600on pörög ha 2000en pörögne alapbol akkor 1200on... és állo ventivel is alapon 30 fok... de alapfeszen simán vinné passzivba is a procit még terhelés alatt is..
-
#TOTTI
őstag
válasz
CortezX #1785 üzenetére
Igazából nem probáltam de feleslegesnek is tartom ha 1200on megy a vanti és a géphez sem ülök még 21 fokra is lement.. és igazából léggel szobahőmérséklet alá nehéz hűteni... terhelve lehet számítana.. de alapfeszen ha nincs orthos max 39 fok.. ma amugy vettem egy Coolink 8cm ventillátor távtartót kökemény és merev.. ezt fogom betenni adtak hozzá.. 4db 5 centis csavart... meg anyát is ha nem lennne a házamnak a proci mögött hátlapja nagyon jó lenne de lehet kivágatom.. és még egy lapos 8as ventit is teszek a proc mögé...
-
#TOTTI
őstag
Kerettel felfogató csavarokkal mindennel megcsináltam a TX2 felfogatásását eredmény -10 fok ami nagyon durva enyit nem vártam...
csavarok (csak a felső 4)
merevítő ami egy CPU kürt darabja eredetileg
alaplapra felcsavarozva a hátlapi merevítő
CPU felöl
csavarok és az anyaszerkezet a helyén
csavarok és stb. a ramok felöl
IDLE alapfesz 1,35V @ 8*375 3Ghz
LOAD alapfesz 1,35V @ 8*375 3Ghzpróbáltam minnél profibban mert zavarna ha nem lenne az.. minden csavarnak alátétnek müanyagnak megvan a maga oka... és a lap egyátalán nem görbül lehet még jobban rá lehetne húzni..!
IDLE 33-35fok helyett 23-25
LOAD 54-56fok helyett 45-48 -
#TOTTI
őstag
Ma készülök csavarral rögziteni a TX2m de hátlapi merevítést még nem talaltam nagyon durván görbül a lap..
? gondolom annyira amennyire meghúzom..
-
#TOTTI
őstag
Ha cserélnétek a TX2 ventijét milyenre lenne a csere.. ma próbéltam 9es Noctuát csak kézben megér 2000et..? 2 ellenállással..? vagy mi lenne az a vastagabb cooler...? ami stimmelne rá..azaz erős és halk..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged