Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Nagyon jó a topic
-
Bithunter
tag
Ezek szerint te sosem láttál még élőben C64-et...

Vagy csak nem értem pontosan mi lenne számodra a tuning?
Az szerintem tuning, ha:
- kicseréled a gép kernalját, hogy eltérő I/O funkciókat valósítson meg
- beépítesz egy második SID-et, hogy sztereo hangja legyen
- bővíted a gép beépített memóriáját 256 kB-ra
- stb. -
sekli
addikt
hm... C64, de jó is volt.... RetroKuckó
-
ABnormal
őstag
+4? mi is az? amikor az ember bekapcsolja a gépet és megnyomja a run/stop-ot meg a reset-et és elkezd jó kis kódokat irogatni csak úgy a maga és hasonszőrű haverjai szórakoztatására....hmmm,milyen már az...órákig görcsölni egy progi feltörésével,megkeresni az örökéletet...hm...csak azért írogatni demókat,hogy villogjanak az emberek egymás előtt,meg kitalálni pl a digi konvertert /thanx to WIT,ha jól tudom Ő alkotta az első/ ,hogy a c64-ről LOPOTT zenék jól szóljanak a kis masinán is... a SID kártyáról már nem is beszélek
vagy amikor BAND/NST volt olyan kedves és készített nekem egy hang digitalizáló karit a +4-hez,az volt a minőség
...ezt én nagyon sokáig tudnám folytatni,de nem akarlak benneteket untatni 
-
doc
nagyúr
egy haverom hozta a C64-ét koleszba. a tápegység egyszer javítva lett, azóta a gép néha hajlamos volt lefagyni, de ennek előjelei is voltak: pl. a Silkworm c. játékban ha megjelent a hegyek között egy lassan haladó négyzet, 2-3 percen belül fagyott

tiszta paranormális tevékenység
-
Andie
őstag
Hát nálunk a 64 tuning kimerült abban, hogy az utolsó idöszakban 3x volt javitva a memóriája, mert néha bekapcs után azt irta ki, hogy 12000 bytes free (vagy hasonló szám, de nem 38000, az biztos) - emelett ocsmány hangot is adott ha zenéltem. Hogy aztán forrasztással milyen tuningot lehet elérni?? mondjuk lecserélni a prociját az 1 Mhz-röl 10-re?

Mi inkább szoftveresen trükköztünk, gépikódban mekkorákat lehet villantani! Demo-scene! For ciklus helyett 150x kimásoltuk ugyanazt a kódot a memóriába, és ott futtattuk
Több, mint 8 sprite egyidejüleg!!
Ejh, régi szép idök.
Volt valami GEOS nevü ''oprencer'', ez grafikus volt, 2 lemezes, volt benne szövegszerk, képszerk, meg egyéb okosságok. Nemsokat használtam, mert főleg programoztam, de figyelemre méltó volt.
A multitaskingra azért kiváncsi lennék
-
bitmad
aktív tag
válasz
viharhozo
üzenetére
Ez az?
Timeslip Bővebben: link -
-
jagada
addikt
na tud valaki valami jó kis flash-elős vagy forrasztós tuningot C64- hez?????
-
deadguy
aktív tag
''Adam Dunkels és Peter Eliasson szinte istenekként tisztelték C64-es számítógépeiket. Annyira, hogy a Commodore-hackerek egy Ethernet kártyát is készítettek játékszereikhez, majd felcsatlakoztak az Internetre.
A számítógépek nem csak a TCP/IP-vel birkóztak meg könnyedén, hanem webszerverként is megállták a helyüket. Olyannyira, hogy Adam és Peter a C64-esek szalagos meghajtójáról zenét szolgáltattak az egyik - immáron RealAudio szerverré fejlődött - gépen keresztül a hallgatóság számára. A zenefolyam állítólag borzalmas.'' Nem rossz probálkozás... -
X@b3e
addikt
C64-ről olvastam, hogy fejlesztettek hozzá grafikus felületet amolyan win módra, sőt a TCP/IP protokollt is támogatja. Hát nem semmi ezeket az oldskool floppyval meg a 64k-val összehangolni
-
jagada
addikt
én még datasette -l görcsöltem annó, mindíg a szedőfejet kellett állítgatni, hogy betőccse a gammákat...
-
deadguy
aktív tag
Szvsz van értelme, mert engem is érdekelne egy alapos C64 tuning, csak a topicnyitó kolléga picit ''furán'' adta elő a kérdését/kérését. A topicnyitó utólagos engedélyével át lehetne nevezni a topicot ''Commodore 64 Tuning''-ra? Thx. Akkor többen látják majd, míről is lenne szó...

-
jagada
addikt
én is c64 fan vagyok, ezzel kezdtem annó....
basic-be begépeltem 200 sort és tudott villogtatni egy mondtot középen......
a régi szép idők... -
viharhozo
addikt
Hoppa. Visszaugrunk az idoben ugy 15-17 evet es gogo C64 vs +4 flem.
El is kezdem: a +4 egy baromi nagy nulla a C64-hez kepest! -
Vórcsíf
csendes tag
Király; két núb humis-várKrafT menet közben nyomom majd a Zelda-t meg a TurriKán-t.
-
doc
nagyúr
nézz körül a neten, rengeteg fanatikusa van ennek a csúcs kis gépnek (nem irónia, tényleg nagyon ki van találva)
pl. hálókártya, netböngésző, itt Ajkán egy srác még multitasking oprendszert is csinált hozzá
(bár ahhoz már kellett egy memóriabővítő kártya, abból a legnagyobb amit láttam 512K-s volt, de hogy azt hogy címezte meg, azt már nem tudom
)
szóval nézz körül, rengeteg meglepő dolgot találhatsz!
keress rá a guglin a Kontiki és C64 szavakra! -
Vórcsíf
csendes tag
Gyerekek; nem tudom hogy van-e még valakinek ilyen kütyü; de azért kell egy ilyen téma is.
Lehet commodore-t tuningolni?
C64- et veszek...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest