Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Rendben, este megnézem!

-
palfitom
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Sajnos nincs eredménye, a játék így sem indul el.

-
palfitom
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
OK, este megcsinálom.
Köszönöm szépen! -
palfitom
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem. Mit keressek, hol keressem?
Szerintem a DX12-vel gond, ahogy azt mások is írták már különböző fórumokon.
Ezért próbáltam futtatni W7 kompatibilitással, de semmi.Az a fura, hogy korábban (1-2 évvel ezelőtt), ment már nálam a program, igaz, az nem hivatalos progi volt.
Most megvettem, s nem megy. Jajj. -
palfitom
félisten
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Köszi!
Természetesen azt (is) választottam, de nem indult el sehogy sem, ezért kezdtem utánaolvasni és kérdezni.
A dxredist-re ránézek, köszönöm!
-
Ri2s4
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem, bithorloról töltöttem, de elvileg működnie kellene
-
citkar
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Kár...de hátha később csak lesz, örülnének neki jó néhányan gondolom.
-
citkar
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ha megvan a civ 5 a két kiegészítővel és sok (talán mindegyik) kiegészítővel érdemes feltenni a magyarítást, összességében jó lesz, leszámítva pár dolgot vagy nagy kuszaságot csinálnék vele?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
hát ez már ízlés kérdése, de egy 2-300 kör az már erősen 1,5 óra üldögélést jelent a gép előtt, miközben malmozol. egy szó mint száz, nekem személy szerint az már sok. de természetesen mindenkinek más az ingerküszöbe, szóval elhiszem, hogy így is élvezhető és játszható a civ5 (ami egyébként egy nagyonnagyonnagyon jó játék
) -
csabsz13
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
valóban futni fog, de ha nagyobb térképen 5-6 ellenféllel játszik, akkor bizony lehet, hogy perceket kell várni, míg a köröket kiszámolja a proci.
-
Guargumi
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
köszönöm
ezek az értékek nullán voltak, hogy miért, azt nem tudom -
Guargumi
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
ez maga a játék, ahogy elindul, logo, video, bejelentkező képernyő, stb, még a zene is szól, csak nem tudom értelmes, látható nézetbe tenni.
feladatkezőben a CivilizationV_DX11.exe fut
nem értem miért ilyen, s hogyan kéne normális, teljes képernyőben futtatni.living earth desktop
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Tévedtem. De hogy az mi, nem tudom. Feladatkezelőben meg tudod nézni, mi a neve annak az alkalmazásnak?
-
Guargumi
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
-
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A steames Civilization 5 alapjáték magyarítását feltettem a többi közé:
[link] -
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Akkor valószínűleg a brave new world van még benne, mert irdatlanul nagy.
-
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Számomra úgy tűnik, hogy a "Civ5 STEAM RETAIL ANGOL" tartalmaz még valamilyen kiegészítőt. Nem lehetséges ?
Túlságosan nagy, sok benne az XML file. -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
3000 a gold upgrade?
-
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Sajnos én csak 1 féle módon tudom a nyelvi fájlt elkészíteni:
Az angol minta alapján generálódik a magyarítás. Az eredeti könyvtár és fájlszerkezetet megtartva, és az eredeti fordítási kulcsokat figyelembe véve vagy a lefordított magyar, vagy az eredeti angol szöveg kerül bele a magyarításba. Utólag kézzel már semmit nem variálok.
Először megcsinálom a Gold frissítését, és összerakom a GOTY -t.
Utána beszélhetünk a retail -ról. -
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
DLC -re van szétosztva a a fordítás.
Nagyon sok szöveg csak kismértékben különbözik egymástól, amiatt érdemes a fordítás során a sok , minimálisan különböző szöveget egyszerre fordítani, nem pedig soronként, külön - külön.
Igazad van, a fordítást manuálisan teszem bele a végső adatbázisba.
Az hogy a kiadott GOLD fordítás nem megy jól az alapjátékon, ez teljesen természetes.
A GOLD aktuális frissítését igyekszem ma-holnap lekezelni.A felrakott "Civ5 STEAM RETAIL ANGOL" mennyire friss?
-
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A GOLD / GOTY magyarítással más -tudomásom szerint - nem foglalkozik.
A belinkeltél oldaltól én függetlenül tevékenykedünk, tehát amit oda beteszel, az nem lesz elérhető számunkra, amíg ki nem jönnek az új verzióval. De elég régen sem Ők, sem senki más rajtunk kívül senki nem adott ki új verziót.Amikor elkezdtem készítenie a GOLD -hoz a magyarítást, összeszedtem mind az 5 meglévő CIV5 fordítást.
Ezeket összehasonlítottam, és a meglévő fordításokat felhasználva készítettem egy alapot, amely tartalmazta a meglévő fordításokból a "jó" részeket. Ezt az alapot kezdtem el 2 fordító segítséggel továbbfejleszteni.Amennyiben tudom mire van szükség a GOTY és alap verziókhoz, akkor a GOLD anyagainak felhasználásával egyszerűen legenerálom a megfelelő verzióhoz való fordítási állományt. Amelyik szöveghez van magyarítás az magyar lesz, ahol nincs, ott marad az eredeti angol.
Tudom, hogy nem lesz tökéletes, de biztos hogy jobb lesz, mint az eddigiek.Technikai rész: Az egész fordítási állomány adatbázisban van. Egyszerű adatbázis kezelés az egész. Az XML fordítási állományokat pedig eddig is úgy generáltam.
Ezen a linken beletekinthetsz, hogy is néz ki a fordítási állomány. Ez egy régi verzió, sajna egy sikertelen kísérletnek a mellékterméke. Szerettem volna feltenni a netre, közös elérhetőséggel, de sajna a Google nem birkózik meg ekkor adatbázissal.
[link] -
Deni00
csendes tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem teljes a GOLD magyarítása, de használható. Leginkább a G&K nincs meg magyarul.
-
mikromanus
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az alapjátékból nagyon sok hasznos dolog kimaradt. A városállamokat nem s nagyon kell elfoglalni. HA szövetséges szinten vagy, vagy baráti (szövetséghez 60, vagy a legmagasabb pontérték, barátihoz 30 befolyás), akkor gyönyörű bónuszokat kapsz. Ha elfoglalod, akkor növekszik a városszámod, a policyk lassabban jönnek és nehezebb boldogan tartani a népet. Ha bábállamot raksz a helyére, akkor meg nem tudsz beleszólni abba mit csináljon.
Városállam foglalásra a mongolok a legjobbak. A kiegekben két nép van, amivel békésebb úton be lehet olvasztani a városállamokat. ELőttem írták is. Az osztrákok a baráti államokat pénzért, a velenceiek a veleincei kalmárral "ingyen" bezsebelhetik a városállamot, és az összes egységét. Ez utobbi veszett durva. Egyszer szereztem ajándékként egy velencei kalmárt, beolvasztottam egy városállamot és kaptam 3 szárazföldi egységet és 6 hajót.
A policy ág alapjátékban azt hiszem alapból 20-ra emelheti a befolyásodat. Kiegekben már körönként növekszik a megfelelő policy bevezetése után 20-ig. Amelyik városállam szövetségesed, az ha háborúba keveredsz, akkor hadat üzen az ellenfelednek. Kiegekben egyre több pont volt szerezhető tapasztalataim szerint a questekből. Az alapnál (vagy a kezdeti patcheknél?) alig volt érdemi quest. Ott a gold volt az úr. BNW-ben már a diplomácia is nagyon bepancsol. Lehet magas befolyásod ha lezsírozzák a választást... Akkroát buksz, hogy rossz nézni.

-
Bingisz
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ugyan úgy a WoT-ról kattintott le engem is. Azóta minden este nyaggatom a haveromat, hogy mikor folytatjuk már a multit...
-
M.Úr
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A városállamok adnak különféle "questeket", de javíthatsz a viszonyon pénzzel is. Ami viszont mindenképp ajánlott, ha sok városállam van a játékban: van egy policy tree, ami kifejezetten a városállamokhoz tartozik. Ebben van egy policy, ami fix 20-szal növeli a default viszonyt. Ezt mindenképp vedd meg! Emellett ajánld fel az összes városállamnak, hogy megvéded őket (pledge to protect), ez további 10 ponttal növeli a viszonyt. Ez a kettő együtt 30-on, tehát baráti szinten fogja tartani őket, így ingyen megkapod az alap bónuszukat (happiness, culture, kaja vagy hit).
Más civ-ektől várost szerezni 99%-ban csak harccal lehet. Elvileg lehetséges még kereskedelem útján is, de ezt én soha nem csináltam. A harmadik lehetőség a BNW-ben jelent meg. Kellően magas turizmus esetén elvileg csatlakozhatnak hozzád egyes városok. Erre még szintén nem volt példa az én játszmáimban.
szerk.:
Ja és igen, ahogy a kolléga mondja: az osztrákokkal lehet "házasodás" útján városállamokat szerezni. Illetve a BNW-ben a velenceiek speciális egységével, a velencei kalmárral...Tegnap munkahelyen játszottam egész nap
Irigyellek
-
Doom
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ha jól tudom, egyéb módon csak az osztrákokkal tudod megcsinálni, ők pénzért hozzá tudják csatolni a városállamokat a birodalmukhoz. Azt nem tudom, hogy azok csak a G&K-ben vannak-e vagy az alapjátékban is.
-
VIBO
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ismerős a szitu.

Főleg, hogy beteg vagyok van időm. -
LógaGéza
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Sajnos nekem még mindig nem sikerült elindítanom... Na majd most hogy kijött hivatalosan is a Win 8.1, hátha frissítenek rajta valamit.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az alapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)