- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
kenwood #15013 üzenetére
Igen igazad van: átlag. De ugyanakkor nekem is igazam van mert az "átlag" maga a bullshit.
Gondolj bele a Világ nagy, még ha le is szűkítették a mintavételt mondjuk az USA-ra ott is jelentős különbség van a New York-i és kelet-taxes-i fizetések között. Az sem mindegy, hogy az illető a Nasa-nál, vagy a sherif irodában hálózati munkatárs-e.
Egy ember az IT világban általában nem csak egy tanúsítvánnyal rendelkezik. Azon kívül számos egyéb tudását bizonyító dolog is van: pl főiskolai, egyetemi diplomája akadémiai doktorija, phd-je is lehet. Beszélhet idegen nyelveket. Lehet jogosítvány autóra, motorra, helikopterre....
Ha azt hiszed, hogy az átlag ezeket a dolgokat kiegyenlíti, akkor keveset tudsz a statisztikáról.Gondolj bele van egy 20 éves srác, aki érettségi után megcsinál egy CCNA-t és elhelyezkedik, keres évi 40 ezer dollárt.
Meg van egy 55 éves szakember, aki annak idején gyengeáramú villamos mérnökként végzett elhelyezkedett a telecom világban, még nem is voltak gyártói cert-ek akkor amikor már ilyesmikkel foglalkozott. Lehet, megtanult olyan technológiákat, amiket ma nem már használnak mondjuk Novell-t, token ring-et, appletalk-ot, SDH-t, frame relay-ben ász volt a PBX-es telefonközpontokat kente vágta. Ezeket mind meg tudta tanulni amikor kellett és el tudott mélyülni bennük. Most van Juniper-es JNCIE-ja (a CCIE-nak megfelelő) mert Juniper kellett. De van egy projektje, ahol Cisco eszköz kell ezért gyorsan leteszi ő is a CCNA vizsgát. Az ő fizetése évi 200 ezer dollár. A statisztikában csak nyomokban lesz található JNCIE, mert abból bizony kevés van, viszont ő is CCNA.
Hurrá ez esetben a CCNA átlagfizetés évi 120 ezer dollár?
A statisztikáról nem tudni mennyire volt reprezentatív, hány ember töltötte ki, az saját bevallás alapján, vagy az adóbevallásuk alapján készült.
A konkrét belinkelt oldal szakmaisága pedig nálam (ahogy írtam is) ott vérzett el, hogy a PMP-t (Project Manager Professional) ami egy "vezetői módszertani" dolog keverte olyan kifejezett technikusi cert-el, mint a CCNA.Lehet az én generációm látja rosszul a dolgokat (én az 50-hez közelebb vagyok, mint a negyvenhez) de ne azért tanulj, hogy a fizetésed több legyen, mert attól nem lesz több. Sőt mostanában akár egy OKJ-s villanyszerelő tanfolyammal lehet többet keresnél, vagy akár segédmunkásként egy jó kőműves mellett, mint egy kezdő CCNA-ként. Én azt tanácsolom, hogy azért tanuljál, hogy tudjál értsél hozzá. És olyat tanulj ami érdekel, ne olyat, amit pillanatnyilag úgy tűnik megfizetnek. Ha olyat tanulsz, ami érdekel és meg is tanulod, akkor jó leszel benne. Ha jó leszel benne, akkor jó eséllyel többet fogsz keresni vele és boldogabb is leszel, mintha olyat tanultál volna, amiben csak a pénzt láttad.
Félre ne érts, bármit is tanulsz több leszel tőle, de én a saját káromból tudom, hogy hagytam annak idején befolyásolni magam másoktól és rengeteg energiát időt fektettem olyan dolgok tanulásába, amik "jó befektetésnek" tűntek akkor, de mivel nem szerettem azt csinálni nem hozták meg azt a gyümölcsöt amit vártam tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- sziku69: Szólánc.
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Revolut
- OLED TV topic
- Civilization VII
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- BESZÁMÍTÁS! Asus X370 R5 2600 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T7 Chieftec 400W
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest