- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8145 üzenetére
Erre nem sajnalja, de egy tisztesseges 4500 VSS re igen
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8144 üzenetére
Szvsz felesleges. A Rootguard csak a superior BPDU-ra ugrik, ha valamely switch root akar lenni. A Bpduguard meg minden BPDU-ra.
A Rootguardot ha jol felejtek csak a Rootokon kell kiadni az össze design portra, illetve csak az acces fele menokre.
A mi esetunkben ha a port bpdut kap, elobb vagja le a guard errdisabledbe, minthogy root inconsistent legyen a supervisor bpdu-tol.Aztan a fene se tudja. CCIE-s konfigolta, nem vitatkozom vele. Ez alapjan persze veled sem.
Szerintem ha akarhogy is, de a bpduguard ki van adva - global, interfesz - az levagja a portot. Mellesleg minden interfesz szinten megadva.... -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8139 üzenetére
Szvsz a 2960 is nagyon megbizhato, es routing nelkul teljesen megfelelt volna arra a feladatra. 3 Vlan van rajta, data,voice,mgmt....
Mi rendszeresen csinalunk olyat, hogy VSS es aztan stackek es altalaban tok eleg a 2960.
A konfigja 1xu mint 1 faek, semmi extra. Kiveve, hogy a bpdu guard melle van egy routguard is konfigolva. Hogy minek? Jo kerdes -
tusi_
addikt
Viccesek itt a projektek
Pl mi VSS-t akartunk a coreba 2x 4500x-el, de nem kellet az ugyfelnek. Marad a kis HSRP.
Akkor mondtuk, hogy legyen a Core Stackban (2x 3750). Nem , HSRP. De az STP az marad PVST es csak a Master-ek nek lesz uplinkje.
Hmm..
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8124 üzenetére
Semmi extra. Egy tap, minden layer 2 ben. Gozom sincs, miert lett 3750X rendelve, a kis 2960x-ek böven elegendök lettek volna Stackelve.
Ami az erdekes, az X-eknek nincs SFP Uplinkje, külön modul kell bele. Ha együtt rendeled a switchel, akkor 200$, ha külön, akkor 500$.
A beszerzesunk elfelejtette megrendelni, most utorendeles van, ami persze draga. Igy csak a Stack master lesz a Core-ra kötve. Ha az kiesik... Pech
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #8084 üzenetére
Ha annyit kapnék otthon, haza is mennék.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #8080 üzenetére
Ha ez netto lenne, mar mennek is haza, felteve hogy felvesznek
De sajnos a vegen a fele, ha megmarad.
Itt, ha hazas vagy es van gyerek - Feconak van - akkor olyan havi 4300 Nettora lehet szamitani. Abbol meg a draga tagallamokban is kiralykent lehet elni.Ha meg az asszony is keres hozza.......
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8050 üzenetére
Szvsz pont gyerekkel kell menni. Az Ö jövöje biztositva lesz. De ez mindneki sajt döntése...
-
tusi_
addikt
Mit kell csinalni ebben az esetben. Egyre tobbszor fordul elo. Ha torlom a flasht elunom magam
ACCESS2(config)#vl 20
ACCESS2(config-vlan)#
*Mar 1 00:03:25.719: %SYS-3-CPUHOG: Task is running for (2024)msecs, more than (2000)msecs (0/0),process = Exec.
-Traceback= 0x62829F54 0x60A9A078 0x60A9A324 0x60BB94D8 0x60BBA214
*Mar 1 00:03:27.739: %SYS-3-CPUHOG: Task is running for (4044)msecs, more than (2000)msecs (0/0),process = Exec.
-Traceback= 0x6001B610 0x6001CBBC 0x636756E4 0x60A99F14 0x60A9A324 0x60BB94D8 0x60BBA214
ACCESS2(config-vlan)#^ZVan amikor a flash merete a baja. Nem lehet egy rohadt vlan eloallitani.
-
-
tusi_
addikt
Januar eleje ota tobb olyan esetunk van, ahol a "new release" rosszab, mint az eddigi IOS.
Ugyfelnek problemaja volt az ASDM 7.3.101. TAC kinyitva, ASDM lefagy, ha a loggokat akarod megnezni.
1.5 honap, kijott az uj ASDM. Minden oprendszer alatt 70% os proci terheles, 30 perc utan fagyas....ASA IOS, ha ujrainditod a standby ASA-t, megall a halozat. TAC kinyit, var. Uj release, problema megoldva, de most az AnyConnect usereket dobalja el.....
2960x Stack, stp helyett Flex LInk, ami flappel. TAC, jon az uj IOS. Felrak, most a Stack memberek SNMP lekeresnel lefagynak..... 4 TAC van az ugyben nyitva, mar azt sem tudom, hova kell irni, ha update van.
Nexus 7000, Vlan interfesz leall szorvanyosan. Uj NX-OS, arp tabla bejegyzesek "incomplet" nehany eszkoznel, sh, no sh az SVI-re es megy minden....
De hat olyan, mint a feleseg. Neha kivan a f..sz vele, de szeretjuk .....
-
tusi_
addikt
Fecorol meg semmi hir?
Kiismeri valaki magat a ciscoworksben? Mitol lehet, hogy a biztonsagi masolatok 2x akkorak, mint par honapja voltak?
Hirtelen a duplaja lett es nincs.hely.a.vinyon.... -
tusi_
addikt
Feco mar pufoli a billentyuzetet. HAJRA!!!!! Most meglesz
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7934 üzenetére
Mit nem adtam volna azert a vizsgak elott
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7919 üzenetére
Velem kikopettek a ragot
Feco: Bazi nagy kalappal. Kollega is megy, de csak hosszabit
-
tusi_
addikt
Boldog új esztendőt mindenkinek
-
tusi_
addikt
A zsolti altal beidezett szovegben is ott, hogy ha uj switch jon,van elekcio. Erdekesek ezek a cisco leirasok. Az ios ugyanaz, az uj switchen ipservices van, a regin ipbase volt,jott is a mismatch jelzes. At masoltam az ipservicest a stacken belul,restart es mar jo is volt. Sokat kell meg olvasnom errol is. A linket koszi,holnap beleasom magam.
-
tusi_
addikt
Van Sw 1, Sw 2-m
Sw 1 pri 11, sw 2 pri default. Bebottoltattam a 2-st prio 1-el töröltem a sw 1 a stackböl.
Majd elinditottam a sw 1-t, hozzá adódott a stackhez, de a pri 11 ellenére Member lett, pedig reelection kellett volna lenni, mert új Memeber adódott a rendszerhez. Majd reboot az egész rendszerre, tehát a stack indul újra, akkor ki lett választva Sw1 Masternek a prio miatt.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #7847 üzenetére
Ezeket mind olvastam már, de nem válaszolja meg a kérdésemet.
Jelen esetben a magasabb prioritású switch a slave, pedig elméletben ő bootolt be elsőnek és a prioja is magasabb.
Hacsak nem lett beállítva manuálisan sw 1 nek, és most lett átállítva prio 5 nek, akkor nemtom.
-
tusi_
addikt
Megjött karácsony du. a másik 3750-m, most a stackelést tanulgatom. Feco, mondtad, hogy sokat stackoltal, kellene kis segítség a megértéséhez.
Cisco oldalon találtam ezt:
3750-Stk>show switch
Current
Switch# Role Mac Address Priority State
--------------------------------------------------------
1 Slave 0016.4748.dc80 5 Ready
*2 Master 0016.9d59.db00 1 ReadyEbben az esetben hogy alakult ki ez a helyzet? Ha nincs kézzel kiosztva a number (switch 1 renummber 2 pl.)
akkor a képen a Sw 1 bootolt be elsőnek, 5-s prioritása van mégsem lett Master. Vagy most lett megváltoztatva de még nem lett restartolva? És miért Slave, nekem Membert ír ki.Másik. Ha beírom, hogy "switch 1 renummber 2" akkor onnantól a switch mindig 2-s számmal jön fel? Nem a minidig elérhető legalacsonyabbat kapja, hanem előírva a 2- kapja?
Köszi
-
tusi_
addikt
Nalunk is next hop IP van csak (Switch-ASA között). Mi nem is hasznalunk routing protkolt, csak static routeot. Egyszer lattam OSPF-et, csodalkoztam is. EIGRP-t meg sosem elo halozatban
-
tusi_
addikt
R1#terminal length 0
R1#
R1#
R1#
R1#
R1#sh run
Building configuration...Current configuration : 1606 bytes
!
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname R1
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
memory-size iomem 5
no ip icmp rate-limit unreachable
ip cef
!
!
!
!
no ip domain lookup
!
multilink bundle-name authenticated
!
archive
log config
hidekeys
!
!
crypto isakmp policy 1
encr aes
authentication pre-share
group 2
lifetime 200
crypto isakmp key cisco address 1.1.1.2
!
!
crypto ipsec transform-set ciscoset esp-aes esp-sha-hmac
!
crypto map CMAP 1 ipsec-isakmp
set peer 1.1.1.2
set transform-set ciscoset
set pfs group2
match address VPN
!
ip tcp synwait-time 5
!
interface FastEthernet0/0
ip address 1.1.1.1 255.255.255.0
ip nat outside
ip virtual-reassembly
speed 100
full-duplex
crypto map CMAP
!
interface FastEthernet0/1
ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
ip nat inside
ip virtual-reassembly
speed 100
full-duplex
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet0/0
!
!
no ip http server
no ip http secure-server
ip nat inside source list NAT interface FastEthernet0/0 overload
!
ip access-list extended NAT
deny tcp 192.168.0.0 0.0.0.255 host 10.10.10.4 eq www
permit ip 192.168.0.0 0.0.0.255 any
ip access-list extended VPN
permit tcp 192.168.0.0 0.0.0.255 host 10.10.10.4 eq www
!
control-plane
!
line con 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
line aux 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
line vty 0 4
login
!
!
endR1#
Building configuration...Current configuration : 1672 bytes
!
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname R2
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
memory-size iomem 5
no ip icmp rate-limit unreachable
ip cef
!
!
!
!
no ip domain lookup
!
multilink bundle-name authenticated
!
!
archive
log config
hidekeys
!
!
crypto isakmp policy 1
encr aes
authentication pre-share
group 2
lifetime 200
crypto isakmp key cisco address 1.1.1.1
!
!
crypto ipsec transform-set ciscoset esp-aes esp-sha-hmac
!
crypto map CMAP 1 ipsec-isakmp
set peer 1.1.1.1
set transform-set ciscoset
set pfs group2
match address VPN
!
!
!
ip tcp synwait-time 5
!
!
!
!
interface FastEthernet0/0
ip address 1.1.1.2 255.255.255.0
ip nat outside
ip virtual-reassembly
speed 100
full-duplex
crypto map CMAP
!
interface FastEthernet0/1
ip address 10.10.10.2 255.255.255.0
ip nat inside
ip virtual-reassembly
speed 100
full-duplex
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet0/0
!
!
no ip http server
no ip http secure-server
ip nat inside source list NAT interface FastEthernet0/0 overload
ip nat inside source static tcp 1.1.1.2 80 10.10.10.4 80 extendable
!
ip access-list extended NAT
deny tcp host 10.10.10.4 eq www 192.168.0.0 0.0.0.255
permit ip 10.10.10.0 0.0.0.255 any
ip access-list extended VPN
permit tcp host 10.10.10.4 eq www 192.168.0.0 0.0.0.255
!
control-plane
!
line con 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
line aux 0
exec-timeout 0 0
privilege level 15
logging synchronous
line vty 0 4
login
!
!
endR2#
Nemtudok amugysem aludni
-
tusi_
addikt
Meg annyit, az elso esetben ( portfw) a server publick natolt ipjet kell beirni a bongeszobe. Pl 1.1.1.1 ez lesz forwardolva a privatra.
A masodik, ipsec esetben a privatot, de kell egy zero nat is 😊 -
tusi_
addikt
válasz
tekintetes #7832 üzenetére
Webserver elerese bal lanbol:
R2 (jobb oldali router)
Ip nat inside source static tcp public ip public port privat ip privat portIpsec:
2router kozott ipsec tunnel, interesting acl
R1:
Ip access list ext vpn-tunnel
Permit tcp bal lan subnet host server ip eq port number
R2:
Ip access list ext permit host server ip eq port bal lan subnetPontosan nemtudom mit jelent a "routereken nem mennek át."
-
tusi_
addikt
Most mar en is tudom
Mi TFTP vel toltuk ra aztan restart a standbyra...
Feco: jo itteni szokas szerint mindenki elment szabira csak en voltam halozatos. De jo bulii volt...
Kellemes unnepeket mindenkinek.
PS: most csengetett nemreg a DHL-es csavo, megjott a 3750-es switchem. Berakom a fa ala. Csavo rajtahagyta az összes konfigot. Jel feltortem, majd megzsarolom, hogy nyilvanossa teszem a konfigot
-
tusi_
addikt
Lesz meg egy doboz melle ugyanigy Supervisorral meg egy modullal a VSL-hez meg a Fast Hellohoz.
De lesz EPagP is, mert 1-2 ugyfelunknek a regi OS van, azt is be kell gyakorolni.
Aztan mennek ra a 3560-as Stackok...
Mar alig varom, hogy meglegyen a masik 720-as is es akkor mehet az ereszd el a hajam. Ember annyit meg nem tulorazott, amennyit en fogok..... -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #7791 üzenetére
Ez bonyolultabb ettöl, itt Bridge Assurance van a Nexuson, ha a stp port type network. Akkor ugy viselkedik, mint a loop guard, ha nem kap BPDU-t, akkor blokkol.
Cisco reprodukalta a topologiat, semmi gond nem volt a visszallitasnal, de megis azt ajanlotta, hogy munkaido utan tegyek. Mi is ezt ajanlottuk, de megis garanciat akar a kedves ugyfel, hogy januar vegeig kibirja igy a rendzser es nem rohad le. Bakker.......
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Ha valakinek van Nexus 5548 vagy 7k TESTswitchei, megtudna nekem egy tesztet csinalni?
Egyik ugyfelunk veletlenul a vPC peer linken atalitotta a spannig tree port type network kommandot edge trunkra. Most szeretne visszallitani, de fel a downtime-tol.
En tegnap hasonlot csinaltam 2 Catalyst switchen, -valaki okos az Uplinkeket portfasttal latta el. Visszalottem sima p2p-re - semmi downtime nem volt.
Itt viszont nem merem, mert kenyes ugyfel es 100%-ra nem mondom, hogy nem lesz valami Dtime.
Elmeletben nem szabadna lenni, de a Bridge Assurance - tol felek, hogy beleblokkol a portba.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #7739 üzenetére
Gratula a kitartásodért és sok sikert.
Én is tanulok tovább minden nap, de a papír nekem nem olyan fontos. Most VSS-zek, vPC-zek, Stackelek......
Minden megy tovább, de a Cert gyűjtögetés nekem nem fontos.Más: megmondaná nekem valaki, hogy a mi a pékért kell a két uplinket Itt az ASA felé betrunkolni?
Sima Acces Vlanon mehetne.Plusz melo az ASA-n egy subinterfacet csinálni. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7725 üzenetére
Marad a Tshoot es a CCNP recert.
-
tusi_
addikt
Nap mint nap talalkozunk olyan bugokkal, amire a Cisco azt irja, hogy fixed a mittomen milyen versioban, de olyan versio nem is letezik. Ugyanaz a valasz, ne hasznaljuk...
1 honapja varok a 7.3.2 ASDM-re, amire azt mondtak, hogy november kozepen jon.
Hogy gondolta a Cisco, hogy resubnetelitek a halot? -
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Megtudna valaki mondani, hogy mitol lehet az, hogy a Switch Stack megfordul? R-go a master lemegy slaveba, a slave meg masterba.
Bekotottem par servert tegnap es mikor ellenoriztem a konfigot, akkor lattam, hogy a g1/0/x portok g2/0/x-ek lettek es amilyen ugyes a konfig, amit raraktunk, nem tukorbe lettek a portok konfigolvaSe priority, se MAC nem lett atkonfigolva es a mastert inditottam elsonek....
Csinaltam egy uj vlan-t az ASA outsidenak es egyszer csak kiirta, hogy atfordult a stack..
-
tusi_
addikt
Nyitottam egy TAC case-t, remélem nem kell kifizetnem az újra licenszelést
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7661 üzenetére
Ja 2 db 5515x es egy 5512x
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7657 üzenetére
pontosan AnyConnect VPN licenset vettünk 250 userhez. Akkor ezek szerint a sh versionos kell a PAK-hoz.
Meg lehet valtoztatni utolag? -
tusi_
addikt
Kerdes.
Van 3 PAK, megrendeltem hozza a licenset. A dobozrol, meg az eszkozrol olvastam le a S/N-t.
Namost nem hagyja magat feltenni, es a sh version-ben mas a serial, mint a dobozon, az eszkozon, meg a sh inv kimenetben.
WTF?
Mejikhez kell a licenszet kapcsolni?
-
tusi_
addikt
En meg nem lattam E1 Routot beallitva halozatban, csak E2-t, tehat sokat nem nyom a latba. (Amugy EIGRP-t meg sosem
)
Arra keszulj, ha halozatos leszel, 70% Switching, 30% Routing. Kiveve 1-2 esetet, amikor szolgaltatonal vagy.
(Crok minnya lenyom egy fel oldalban a tapasztalataival
)
-
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #7604 üzenetére
Igen, kivéve a bpduguard részt. Portfastnál:
- ha interface level, akkor normál STP lesz
- ha global, akkor is (ez csak annyit csinál hogy nem kell interface range-re rakni a konfigot, hanem minden access portra ráteszi)Erre ezt találtam FecoGee által publikálva a forumon:
Rgo interfeszen kiadva marad portfast, globalban kiadva sima stp port lesz.
Nagyon megteveszto az Avatarod
-
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #7601 üzenetére
"- edge portok RSTP-ben vannak, ide PC csatlakozik pl., és hogyha valami oknál fogva ez az edge port portfasttal van konfigurálva, akkor amint BPDU érkezik be a portra, akkor az már nem edge port lesz, hanem normál STP port (nade a portfastnal alapból van bpduguard is, akkor ez meg így nem igaz
)"
Az eleje igy van, DE
- ha global portfast enable, akkor stp port lesz.
- ha porton van kiadva, akkor diasbled lesz
- a bpdu guard nincs alapbol a portfast mellett.spann portfast BPDUGUARD default = ekkor van bekapcsolva a BPDUör is
"- edge porton ha van bpduguard és a port kap egy BPDU-t, akkor úgy levágja a portot a spanning-tree (akármilyen STP van konfigolva), mint annak a rendje"
ja
"- ha a porton van bpdufilter, akkor ott se ki se be nem megy BPDU, nem történik semmi az edge porttal, ha azon bpdu érkezik be a bpdufilteres portra (mert elvileg a STP nem is fut a porton - de nekem még így is fut...wtf)."
Ja. Hogy erted, hogy megis fut? Bpdu filter port nem vesz reszt a bpdu fogadas/kuldesben.
"- ha a show spa incosistentport parancsban Port Type incosistent sorokat látunk, akkor az a portfast+bpduguard miatti és sh no sh-val lehet rendbe hozni (a show spa TYPE incosistent-et ír majd a porthoz és discarding lesz a port)"
Ez jo kerdes. Lehet loop/root inconsistent. Nem kell sh/no sh.
Root inconsistent = amint mexunik a porton a superior bpdu roham, visszamegy sima fwd-be.
Loop inconsistent = loop guardnal, amint megint kap BPDU-t a port visszamegy sima allasba. Ezt a featuret altalaban alternate/root portokra adjak ki, ha BPDU hiany miatt atmenne FWD-be, akkor a loop guard ficsur lecsapja loop inconsistentbe. (regen vizsgaztam switchbol, a tevedes jogat fenntarto)
Szvsz ez inkabb trunk acces port összekötesenel jon elo, de ennek utana kene neznem"- ha a show spa inc parancsban Loop Incosistent sorokat látunk, akkor az loopguard miatt van (egyik blocking port valamiért nem kap BPDU-t - olyan portra kell állítani, ami nem designated port, tehát vagy root port, vagy blocking port)"
Ja
"- ha a show spa inc parancsban root incosistent-et látunk, akkor az a rootguard miatt van. Ez akkor történik, amikor superior bpdu-t kap egy port, ami rootguardos (olyan portra kell rakni ami designated port). Ez illetve a loopguard automatikusan visszaállítja a portot, ha megszűnik az aktiválását kiváltó indok (root esetén a superior BPDU, loop esetén a port ismét kap bpdu-kat)"
Ja
"- PVST-ben nincs olyan, hogy edge port kimondottan"
Nincs kifejezetten jelezve.
"- több most nem jut eszembe"
Gott sei Dank
Ja = ha jol tevedek
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7570 üzenetére
Egyelore ultetve, majd visszaterek ra. köszi a segitsegeket.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7563 üzenetére
Valami ilyesmink van
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7552 üzenetére
Es ment siman az install? Nalunk ha elinditom az AnyConnect clientet, akkor nem lehet a Vodafone-t, mint kapcsolatot kivalasztani. Minden mas szolgaltot stickjevel megy, de a Vodkafoneval nem. Tonna panasz van a vodafone/anyconnecet/cisco vpn client temaban a neten
-
tusi_
addikt
Van valakinek tapasztalata Vodafone internet stick es AnyConnect clienttel? Nem megy az anyconnect ezzel a cuccal.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #7545 üzenetére
Log Srever van? A loggok olvasasa az egyetlen, amit inkabb ASDM-ben tennek.
-
-
tusi_
addikt
Nagyon sok halozatot kezelunk, mindet nem ismerheti senki fejbol. Gyakran arra kell hagyatkozni, amit az ugyfel mondd es bizni abban, hogy nem teved
Tapasztalatom szerint pont a Core/Distribek nem elerhetok es az Acces igen, amire a control gep kozvetlen csatlakozik. Mivel ott van a port, amit blokkolni kene, ezert ha van egy ilyen tablazatod, amit csinaltal, akkor tudod, melyiknek kene blokkolni. Ha epp nem blokkol, akkor gyorsan shutdown, aztan lehet keresni, miert ment fwd-be.
-
tusi_
addikt
válasz
freaghill #7471 üzenetére
Jo valasztas
Nehogy azt hidd, hogy sokkal olcsobb. Arra keszulj, hogy versenyezned kell a lakasert. Nem te mondod meg, hogy OK kiveszem, hanem a Vermiter mondja, hogy ok, te veheted ki
(Ha szerencsed van. Nem ritka, hogy honapokig kell lakasokat nezned, mire egyet kivehetsz, horror arert
)
-
tusi_
addikt
válasz
freaghill #7469 üzenetére
Nemtom hol talaltad, de szvsz lehetetlen. Egy 50nm2-es lakas 700 € Warm-tol, plusz Strom, Net, Parkplatz....
Bayoron en München környeket ertem, ahol van is melo. Ober Bayernban persze lehet, Schweinfurt, Felsen es hasonlok, de hogy Münich környeken nem talalsz ennyiert, azt lefogadom
-
tusi_
addikt
válasz
freaghill #7448 üzenetére
Attol fugg. Ha egyedul allo vagy, akkor ado kategoria 1 =szar. Ha nos vagy, akkor lehetsz ado kategoria 3 , tobbet kapsz kezhez, de aszony kevesebbet valamivel. (Steuerklasse 5)
A 2300 szep, de attol fugg hol. Ha Bayorban vagy, akkor a fizetesed fele elmegy a lakasra. Ha keleten vagy, akkor kiraly, de ott nehezen keresel ennyit. Osszetett dolog ez...
-
tusi_
addikt
Azert az a 4 rugo durva. Szvsz az brutto lesz. Nem mindegy , hol dolgozik az ember. Szaszorszagban kevesebbet keresel ugyanazzal a munkaval, mint Bayorban.
Persze Byaorban annyival dragabb lakni pl....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- OLED monitor topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged