-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
stfreddy #14290 üzenetére
Legkozelebb biztosan meglesz. Tudom milyen erzes, de mint irtad innen nem szabad kiszallni. Picit ra kell pihenni es legkozelebb meglesz. Ismeros lesz a kornyezet, jobban a fejedben lesz a strategia, nyugodtabb leszel, es tudod milyen technologiakat kell meg atnezni.
Kitartas! -
FecoGee
Topikgazda
A TSHOOT a legkonnyebb CCNP modul mert ticketeket kell fokent megoldani.
Ha az ember napi szinten ezzel foglalkozik akkor kialakul egy skill es megfelelo tapssztalattal/tudassal hozhato a vizsga.
Mindannyian ott kezdtuk, hogy CCNA, szoval ne azt nezd hogy ki mit ujitott es csinal most, hanem a sajat utadra fokuszalj. Csak igy tovabb!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14279 üzenetére
Az tenyleg veszelyes
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14277 üzenetére
Gratulalok!
A PASS az PASS! -
FecoGee
Topikgazda
Off topik de JNCIA-Junos passed
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
szolocukor94 #14238 üzenetére
CCNA cert library-t ajanlom az alapokhoz.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
szolocukor94 #14236 üzenetére
Mivel kapcsolatban?!
-
FecoGee
Topikgazda
Akit erint: ujul a CCIE/CCDE Evolving Technologies resz augusztus 30-tol. Bejott az SD-WAN stb.
https://learningnetwork.cisco.com/community/learning_center/ccie-ccde-evolving-technologies
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14199 üzenetére
Szerintem jo volt. Tanultam benne erdekes dolgokat. Lesz poszt is persze, csak kellene mar egy idoablakot talalnom arra is
.
Kovetkezik lassan a Juniper JNCIA-JunOS vizsga :-). Bocs Cisco :-).
-
FecoGee
Topikgazda
SECOPS passed. NIST, VERIS, Kill chain model es Diamond model a kerdesek tobbsege, ezzel nem sertek NDA-t.
-
FecoGee
Topikgazda
En nem ertem egyebkent hogy miert van ennyire tultolva ez a programozas vonal. Lasd itt is a JAVA programozo aki 1.5 milkat keres. Okosabb ember o, mint mondjuk egy senior halozati mernok? “Nehezebb” szakterulet az? Szerintem a network is eleg nehez szakterulet.
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
_kovi_ #14133 üzenetére
Szia,
No offense, de ez tuti benne van a CCNA anyagban. Probald megerteni a protokoll mukodeset, maris latni, hogy 0 info van a kepen. Pl. hol a priority, a MAC cim, a port costok (ertem hogy Fa, de fel szoktak tuntetni), PVST+ vagy RPVST+ vagy MST, stb. Ezek nelkul nem lehet a kerdesedre szakmailag valaszolni.
-
FecoGee
Topikgazda
A Cisco ugy hivja ezt hogy CPwE. Converged Plantwide Ethernet. Ebben talalsz infot. Keress ra neten.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
cisco007 #14112 üzenetére
Hat azert az ipari Cisco picit mas vilag ahogy en latom. Mi vagyunk az IT, az meg az OT (operational technology). A ketto kozott eleg nagy hezag van. A Cisco a Rockwell hatan akar bemaszni ebbe a vilagba mert oriasi zseton van benne. De itt gyuruk vannak, REP, Profinet, CIP meg tarsai. A CCNA Industrial az en ugy tudom hogy pont arrol szol hogy az OT-s ember is ertsen picit az IT-hoz. Nem rossz ebben az iranyban sem tanulni mert egyre nagyobb alatta a piac, de az IT tudasbol ott nem nagyon fogsz megelni, es az IT-ben sem nagyon az OT-s tudasbol
.
-
FecoGee
Topikgazda
Brutális az ember. És nem csak Cisco.
6xRHCA | 6xCCIE | 4xJNCIE | CCDE | HCIE | VCIX-NV
In my case, I managed to get all seven currently available Cisco expert certifications within 18 months, and all of them on the first attempt, which is an unofficial world record.
https://www.linkedin.com/pulse/story-my-life-denis-zuev-denis-zuev
https://www.youracclaim.com/user/denis-zuev
És hagyta lejárni a Cisco papírjait mert nem érdekli már az egész
.
-
FecoGee
Topikgazda
candidates will have exactly 3 years to complete all of the requirements, starting from the date of the first passed CCNP R&S exam. This is due to the fact that each Professional level exam is valid for exactly 3 years from the pass date. For example, if you passed your first CCNP R&S exam, 642-813 SWITCH on June 15, 2014, you will have until June 15, 2017 to complete the remaining two exams, 300-101 ROUTE and 300-135 TSHOOT
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14065 üzenetére
Nekem nem fekudt. Masnak tetszett. Nekem nem all annyira kozel a szivemhez ez a vonal.
-
FecoGee
Topikgazda
78 ora. De sokkal kevesebb is lehetett volna. Csak mivel nem lehet az elearning anyagba irni meg kiemelni, csinaltam sajat jegyzetet. Erre rohadt sok ido ment el. SECOPS-nal rutinosabb leszek, egybol masolom ki a lenyeget es igy nem kell ujra atneznem az egeszet.
Koszi mindenkinek!
-
FecoGee
Topikgazda
SECFND pass. Végig biztos voltam benne, hogy bukó lesz, nagyon rossz vizsga volt, a kérdéseket sem értettem néha, de mákom volt.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Viktorius94 #14040 üzenetére
Szia!
Nagyon egyszerűsítve:
Az MLS-t képzeld el úgy mint egy olyan switchet ami tud route-lni.
A CEF egy Cisco-s megoldás a csomagok gyors továbbítására.
A FIB a forwarding information base. Gyakorlatilag innen megy a routing, a routing tábla ide van leképezve.MLS leginkább a VLAN L3 végződtetésére van kitalálva. Tehát nem egy routert kötsz egy sima L2 switch után, hanem a L3 switch képes elvégezni a routingot. Nagyon alacsony szinten az MLS egy olyan eszköz ami routel-ni és switcheln is tud. Azért nem router mert azért más architektúra, nem tud általában NAT-t, csak Ethernet interface van rajta, stb.
CCNP SWITCH-re szerintem ne gondold túl ezt, tudd hogy mi az az SVI, hogy kell létrehozni. A routing protokoll konfig meg gyakorlatilag ugyanaz mint egy routeren.
-
FecoGee
Topikgazda
Written —> PASS
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #13961 üzenetére
Kényes téma ez is. Régen valóban igaz volt, amit írtál. Mikor CCENT koromban találkoztam az első CCIE-val az olyan volt, mintha valami sztár ült volna le velem szemben. Ez volt mondjuk 8 éve. Azóta egy iparág nőtt ki arra, hogy ontsák ki magukból ezeket az embereket, kilopják a laborokat, a kérdéseket, és gyártják a CCIE-kat. Nem tudom azt tudjátok -e miért nincs már papír alapú feladatsor a laboron. Nem tudom mennyire legenda, nekünk ezt mesélte az INE bootcampen az oktató. Állítólag volt egy figura aki leült, elkezdődött a labor, felkapta a topológiát meg a feladatsort és elszaladt vele. Aztán egy kínai oldalról már aznap le lehetett tölteni. Lehet hogy tényleg ez legenda, de nekünk mesélték.
Na szóval mikor még volt kb. 20.000 CCIE akkor azért másként néztek az emberre mint most. Jó akkor még nem is volt ennyi track meg nem volt felkapott ez a téma, meg kellett hardver a laborhoz ma meg már nyomja mindenki virtuális eszközökönk de ma tele van a piac kínai meg indiai emberekkel, akik papír emberek sajnos. Szoktam hozni példának, hogy van egy CCIE kollégám aki előttem egy hónappal ment át, és a számaink között majdnem 400 a különbség, úgy, hogy volt benne 1,5 hét amikor zárva volt a Cisco...
Találkoztam már pályafutásom során olyan CCIE-val aki tényleg brutális és ott van a témákban, jó a TS-ben, de bizony nem egy olyannal is aki vagy nagyon kiesett a szakmából és sokat felejtett (ilyen is van, ezért hozták be pl. az Emeritust, hogy aki meg szeretné tartani a számát de már nem technikai ember, legyen erre lehetőség). Én pl. nem használom a számomat email aláírásban, nem említem beszélgetésekben mindjárt hogy én CCIE vagyok mert nem attól kell hogy igazam legyen hogy én az vagyok. A linkedin, a blog az más, ott használom persze ezeket de az egyfajta self-management, de a mindennapokban nem tulajdonítok neki jelentőséget. Én is tévedek, mondok hülyeséget, nem vagyok zseni, meg az ügyfél úgysem tudja mi ez az egész. Nekem sem esne le az állam ha a közös képviselő a Társasház Certified Expert #45555 aláírást dobná a levél végére mert nem érdekel mi az.
Nekem win-win volt a CCIE, mert a cégnek kellett, én meg magam miatt is meg akartam csinálni. De a ROI is kérdés, mert beleteszel mondjuk 1500 órát, és ha nem követi le ezt a juttatási csomagod akkor ha ennyi ideig a Mekiben sütöd a hamburgert legalább kerestél vele pénzt, így meg nem kapsz érte annyit/semmit. Mondják hogy a tudás a tiéd és nem tudják tőled elvenni, nem is kell, elfelejted úgyis magadtól. If you don't use it, you loose it. Lesarkítom persze, mert ha a pénzért csinálod hagyd a fenébe, de igazából azét dolgozunk hogy pénzt keressünk, és fontos, hogy legyen ROI is a dologban. Ha meg szereted csinálni az óriási plusz. Ott van az is hogy azért újítani kell, az idő, pénz, nyűg. Sosem értettem régen azt aki sír hogy újítani kell mert nekem még nem volt meg a labor és röhögtem hogy mit rinyál, bár tartanék már ott, tuti nem sírnék és nem éreztem át a problémát, de hidd el, nyűg. Biztos vagyok benne hogy megtapasztalod majd hogy milyen mert meglesz úgyis.
Nem akartam elvenni senki kedvét, meg életem egyik nagy pillanata amit nem felejtek el mikor megnyitottam a OLSM oldalt és PASS volt (pont szombaton van 3 éve), de megpróbálják ezt is termékké tenni. Aztán mikor boldog vagy és átmész, megkapod, hogy dínó vagy mert a CLI halott
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Orionhilles #13962 üzenetére
Szia!
1.) Ha megveszed a könyvet, a CD mellékleten találod meg a teszt kérdéseket. Ha ebookot veszel, akkor le tudod mellé tölteni, ez a Premium Edition. Tehát bundle-ban nem kapsz hozzá igazából semmi extrát.
2.) Ebook nem jár a nyomtatott könyv mellé, azt külön meg kell venni. Gáz, de ez van. Azt hiszem egy kupont adnak, talán 35%-kal olcsóbb azzal.
3.) CCNA-ig Packet Tracer-rel el lehet jutni, ha mélyebbre mennél, akkor néhán fizikai switch + GNS3/Unetlab/EVE-NG/VIRL ami tetszik. Általában teljesen nem elég a vizsgához, az Official Certificatin Guide sajnos megtévesztő. Szerintük elég, szerintem nem.CCENT az annyira belépő szint hogy azzal nem tudom mennyire találsz állást. CCNA-val már van esélyed.
-
FecoGee
Topikgazda
Ujra eloallt egy ingyenes csomaggal a Paymo. Szoktak rola kerdezni tobben, ezert gondoltam megosztom. Reszletek fkuris.hu
-
FecoGee
Topikgazda
Érdekes téma és örök vita ez az SDN és Expert dolog. Én úgy látom, hogy
- jelenleg a magyar piac szerintem nem érett meg az SDN-re, ACI-ra, APIC-ra, mert nincs rá pénze a cégeknek. Sok helyen még mindig a 2960/3560/6500 amit látni, itt megállt az idő. Lehet, hogy ebben tévedek, eddig ezt láttam.
- én az SDN szerepét leginkább SP és nagy Enterprise hálózatban látom, ahol több ezer eszközt kell kezelni. Picit más, de mégsem annyira más a WiFi, ahol van egy kontroller, ami mindent vezérel (WLC), meg a buta vas ami csak adatot forgalmaz/RF jelet lő de nem hoz érdemi döntést (LWAPP). Ez ellen nem szitkozódik senki, persze mert működik (nagyrészt), de a CLI vs. GUI témában komoly viták vannak.
- El kell mozdulni a programozás irányába, de azért, hogy megkönnyítsd a napi munkádat (pl. Python), nem a hype miatt. Nem kell programozónak lenni, de alap scripteket jó, ha tud írni az ember (én nem tudok, de idén tervezek ezen módosítani és tanulni ebben a témában. Olvastam twitteren hogy nem jó olyannak lenni a szakmában aki Python-t még csak az állatkertben látott
).
- A Cisco GUI-s megoldásainak nagy része sz*r. Az ISE sz*r. A Prime sz*r. Csilli-villi csak nem működik. A CLI is sokszor sz*r de jobb mint a GUI. A WLC ami talán kivétel a rossz GUI-k között. ACI-t még nem láttam de olvastam arról is szép blog cikkeket mikor össze kellett vakarni a padlóról és ez eltartott 6-12 óráig. Erre persze lehet mondani hogy a STP is ilyen hogy ha borul 1 napig linkeket vagdosol, de nem is tolják eléd aranytányéron hogy ez maga a csoda.Szerintem a hagyományos CCNA/CCNP/CCIE vonallal nem lehet mellélőni, kell a szaktudás, de be kell mellé vonni egy picit ez a Cloud/SDN/programozás dolgot. Nem helyette, mellette!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #13923 üzenetére
A lab blueprintben emlekeim szerint nincs L2 QoS pont amit irtal, hogy IOL amit hasznalnak. Persze diagban lehet kerdes. OCG-ben van irva rola, vagy Odom konyve a QoS-rol ami nagyon reszletes.
iPexpert becsodolt mar, raadasul a CEO-t le is sitteltek. Ugy tudta meg sok ember hogy nincs mar iPexpert hogy forumokon volt fent foto a CEO-rol. A kifizetett bootcampek arat buktak az emberek... szep tortenet volt. Az anyagaikat en is szerettem. Markot nem birom az akcentusa miatt.
Ha ennyi kredited van akkor siman jo egy EVE-NG, amiben tudsz alapokat gyakorolni. Full scale labokra meg ott az INE. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #13921 üzenetére
Igen, mar ket monitor van. Amit esetleg ajanlanek meg INE melle az Narbik uj konyve, CCIE Foundation. Ebben amennyire belelapoztam csak labok vannak.
http://www.ciscopress.com/store/ccie-routing-and-switching-v5.1-foundations-bridging-9781587144721
Esetleg ha van keret Narbik Workbookok.
Ja az INE nagyon leult a v5-re, a workbook gyakorlatilag nem frissult egy eve. Van par nagy lab, talan 3, ugyanennyi TSHOOT meg par DIAG scenario. Nekem felhaborito amit csinalnak. V4 labok jok, ha kiveszed a nem relevans reszeket, Frame relay stb. Vagy atdolgozod pl. a Frame relay-t DMVPN-re. Nem tudom mit csinalnak de nem jonnek uj labok. Botrany.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
poker18g #13917 üzenetére
Nekem tetszik. Jol ossze van rakva. Kerdes, hogy tenyleg eleg lesz -e a vizsgahoz. Az OCG nekem durvabbnak tunik.
Ami nagyon hianyzik belole hogy lehessen kommentelni es kiemelni szoveget, amit aztan vissza lehetne egy kulon menuben kapni. Igy ha tanulsz ujra el kell olvasni az egeszet, vagy marad az evernote stb. Safaribooks-ban ezt nagyon kiralyul megcsinaltak. Meg excelbe is ki lehet exportalni a kiemelt reszeket. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13907 üzenetére
Persze, akkor meg nem kerult be a 2018 az ARP tablaba
.
-
FecoGee
Topikgazda
BÚÉK!
-
FecoGee
Topikgazda
Letoltam az elso ket fejezetet a SECFND-bol. Jo ez az elearning anyag.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13865 üzenetére
Ja jo akkor bocs
. 5-re emlekeztem.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13863 üzenetére
Nekem meg is jott az early bird access. Bele is lapoztam a SECFND anyagba. Eddig tetszik (lehet azert mert nincs benne semmi uj info)
Ti is megkaptatok a hozzaferest?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Methionyl #13842 üzenetére
A pdf ingyenes ha azt valasztod. En ezt megoldom ugy hogy szkennelem ha megjon a papir. Ilyen draga vizsgaknal igenis nyomtassak ki, postakoltseg, stb. Ennyi jar
. Persze ez lassabb, de bizonyitani a cert trackerrel is tudom, hogy atmentem, nem kell 6-8 hetig varni a papirra ezert.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
TommyNagz #13814 üzenetére
En MPLS-t CCIE Written-re keszulesnel lattam eloszor. DMVPN-t meg leginkabb amikor bejott a version 5 a laboron. Nagyon nem CCNA szint
. Kerdes persze mit kell vele csinalni. Izgalmas, kihivasokkal teli melonal tunik. Jo lesz az csak ne add fel az elejen, akkor nehez, majd belejossz. Teher alatt no a palma
.
-
FecoGee
Topikgazda
Nagyon off, de ez is én vagyok:
-
FecoGee
Topikgazda
Sokan bekerultunk. Csinalhatnank egy study group-ot ha vsn ra igeny. Lehetne itt is, vagy skype, Spark, akarmi. De az is lehet hogy a Cisco feluleten meg van mar ez oldva.
Vadger, van ott valami chat felulet vagy ilyesmi?
Koszi!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
suomalainen #13737 üzenetére
Szia!
Sajnos nem.
-
FecoGee
Topikgazda
dobsz meg ilyet?
show cdp neighbor detail
show spanning-tree vlan 1
show interface trunkA switchport default vlan tagged az default konfig vagy te tetted ra? Biztos, hogy mindket oldal trunk? Nem tudom itt mi a default DTP ha van egyaltalan, nem dolgoztam meg ilyen SG switchekkel.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13712 üzenetére
En cohort 5-ben vagyok. Dec 28-an kezdunk.
Elkezdtem olvasgatni a SECFND Official Cert Guide-t. Az elso fejezetbe belegyurtak a IPv6-tol a TCP-ig az OSI-n at mindent. Routing, switching, stb. Aki most kezd Ciscot tanulni, szerintem az 5. bekezdes utan adja fel. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged