-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Ma osszepattintottunk egy ISR 4451X-et egy 4431X-szel. IPSec-elve 900 Mbit-et tudtunk kihajtani. Azert ISR vonalon ez brutal teljesitmeny
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8536 üzenetére
Ez fog majd ütni, én még nem próbáltam ki, elvagyok a GNS3-IOU kombóval:
Támogatott image-k:
A10 vThunder
Aruba ClearPass
Alcatel 7750 SR
Arista vEOS
Brocade vADX
CheckPoint Security Gateway VE
Cisco ASA (porting)
Cisco ASAv
Cisco CSR 1000V
Cisco IPS (porting)
Cisco IOS 1710 (dynamips, ethernet only)
Cisco IOS 3725 (dynamips, ethernet only)
Cisco IOS 7206VXR (dynamips, ethernet only)
Cisco IOL (for Cisco internal use only)
Cisco Titanium (for VIRL customers only)
Cisco vIOS (for VIRL customers only)
Cisco vIOS L2 (for VIRL customers only)
Cisco Virtual Wireless Lan Controller (vWLC)
Cisco Web Security Appliance (IronPort)
Cisco XRv
Citrix NetScaler
ExtremeXOS
F5 BIG-IP LTM VE
Fortinet FortiGate (new)
HP VSR1000
Juniper Olive (porting)
Juniper vMX
Juniper vSRX
Palo Alto VM-100 Firewall
VMware ESXi
VyOS
Windows host -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8531 üzenetére
Az komoly. Ugy emlekszem pont azt nyomta a Cisco hogy folyamatosan fejlesztik, es nagy support lesz mogotte...
-
FecoGee
Topikgazda
Ez most total offtopic, de a fogorvosi palyan is lehet am keresni rendesen... Foleg implantatumok teren.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8525 üzenetére
Kepzesek, ingyen recertification, extra jogok
. Bar epp most jelentettek be, hogy evi 4x-6x CCIE-only webinarok lesznek. Elsokent majusban SDN.
-
FecoGee
Topikgazda
Kb. ennyi az osszes benefit amit a Cisco ad a CCIE-ra...
-
FecoGee
Topikgazda
Technical Service Requests (Case Routing)
Service requests made to Cisco Technical Support (TS) by CCIEs in good standing, on behalf of an organization with a valid support contract, will be routed directly to the more experienced core TS support engineers. Routing is done automatically based on Cisco User ID; no special phone number or URL is required. For more information, contact Cisco Technical Support.http://www.cisco.com/web/learning/certifications/expert/program/index.html
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #8517 üzenetére
Jo kis TAC... Alig varom, hogy ne a first level TAC-kel nyissak majd ticketet (elvileg a CCIE altal nyitott case magasabb szintet es prioritast kap. Aztan lehet ez is csak marketing duma). Amugy a labmeretedtol a fogaid szamaig mindent megkerdeznek, mit ettel reggelire amikor tortent a crash, stb. Aztan megoldjak egy "frissits szoftvert" dumaval. Olyan esetunk amikor ertelmes megoldas lett volna meg nem volt. Ez van.
-
FecoGee
Topikgazda
Elkezdtem nezni az INE CCIE SPv4 videokat, de gyorsan eszbe kaptam, nehogy nekialljak meg egy CCIE-nak, es bezartam az ablakot
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8498 üzenetére
XR-t is lehet mar GNS3-ban szerencsere hasznalni.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8496 üzenetére
Csak a CCIE TSHOOT reszhez keves a 15 node. INE Vol1-ben csak 10 router van. CSR1000v-t nyomjak sokan ESX-en, es azon keszulnek.
-
FecoGee
Topikgazda
RIP-pel is vannak gondok IOU-ban.
http://forum.ine.com/forums/p/30620/246880.aspx
-
FecoGee
Topikgazda
Soha nem volt meg ezzel gondom valos hardveren, pedig par ilyet mar csinaltam.
Cisco ezt irja: In general, addresses from 224.0.0.1 to 224.0.0.255 are reserved and used by various protocols (standard or proprietary, such as Hot Standby Router Protocol (HSRP)). Cisco recommends that you not use these for GDA in a multicast network. CGMP and IGMP snooping do not work with this reserved address range.
-
FecoGee
Topikgazda
GW-t en sem tudom pingelni. ARP-be bekerul, szoval ez is bug lesz szerintem. 1.1.1.1 a GW-m.
IOU3#sh ip arp
Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
Internet 1.1.1.1 0 0000.0c07.ac01 ARPA Ethernet0/0 -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8473 üzenetére
Szorakoztam vele picit. Nem all ossze, amig ki nem kapcsolod az IGMP Snoopingot. Ez valami bug lesz. Ha kikapcsolod, egybol osszeall.
IOU1(config)#no ip igmp snooping
IOU1(config)#end
IOU1#sh stand
*Apr 23 13:19:29.819: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
IOU1#sh stand br
P indicates configured to preempt.
|
Interface Grp Pri P State Active Standby Virtual IP
Vl1 1 110 Active local 1.1.1.3 1.1.1.1
Vl2 2 110 Active local 2.2.2.2 2.2.2.1 -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8475 üzenetére
En ugy tudom IOU van a laboron. Azt hiszem ez a hivatalosan kommunikacio is a Ciscotol.
Ha futtatsz wiresharkot a szerveren, lathatod a BPDU-kat is
. Portfast port is kuld BPDU-kat, szoval eselyes, hogy latni fogod.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8473 üzenetére
Brusszelben osszeallt a HSRP. De nem neztem a verziot.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8471 üzenetére
Meg nem hasznaltam ezt a VIRL cuccot. GNS3 IOU-t hasznalok. Jo ez a VIRL? Ugy emlekszem csak 15 node futhat egyszerre.
-
FecoGee
Topikgazda
CCNA Voice-hoz mennyire kell komoly lab? Egy 2800 router eleg 1-2 IP telefonnal?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
FecoGee #8430 üzenetére
A Cisco ezt irja:
Duration 75 minutes (50 - 60 questions)
75+30=105 szoval rendben van a matek. Csak azt nem ertem a VUE levelben miert nem ez van.
Date: 10 April 2015
Time: * 10:00 AM
Appointment Length: 125 Minutes
* Time shown is test center local time.
AccommodationsYou have been approved for the following accommodations:
Accommodation Time Extension (Minutes) *
Automatic English Time Extension 30
Total Appointment Length with Adjustment (in minutes): 125 -
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok! Leszámítva a szokásos Cisco stílust (nem egyértelműen megfogalmazott kérdések), szerintem könnyű volt. A legtöbb technológiával van tapasztalatom amiről szólt a vizsga, kivéve a SAN-t és bizonyos WAN technológiákat. A CCNP szerintem nehezebb. 55 kérdés van, 105 perc az idő rá. A confirmation mailben 120 percet írt a VUE, szóval ezt nem értem, de igazából 40 perc alatt végeztem
.
-
FecoGee
Topikgazda
CCDP passed
-
FecoGee
Topikgazda
CCNA-t most kezdok szamara hasznos lehet. Meg a CCNP/CCIE jelolteknek is. Ingyenes.
http://ineinc.cmail2.com/t/d-e-yutlgk-jllrjujui-i/
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8389 üzenetére
Fizetik is. De akkor is... Mikor elkezdtem tanulni, az ICND1-et magamnak fizettem. Most mar nem biztos hogy elkezdenem...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8387 üzenetére
Igen, tudom, de a szamla ott problemas, szeretik nalunk ha vizsgakozponton keresztul regisztralunk, es a vizsgakozpont ad szamlat.
-
FecoGee
Topikgazda
Kertem arat a CCDP ARCH vizsgara.
250 USD + AFA. 109.000 Ft-ot kell majd fizetni a vizsgakozpontban.
Mondom WTF? Neten 150 USD-t irnak, gondoltam magamban igen jol valtjak a dollart a vizsgakozpontban.
Aztan kiderult, hogy mar 250 USD a vizsga. Raneztem a CCNP ROUTE-ra, mar az is 250 USD. CCIE Written 400 USD.
Ket evente ujitanom kell a CCIE-t, 400 USD + AFA-t hagyok majd ott. Evente tehat 200 dolcsi megtartani a CCIE-t. Komoly.
Nem azt mondom, hogy legyen ingyen (bar lehetne ingyen a megujitas, ha mar 1200 orat beleoltem meg sok lovet, es 2x kifizettem 1500 dolcsit a laborra), de ne 400 USD legyen mar ujitani konyorgom. Tudtam, hogy ennyibe kerul, de most ledobbentem a CCNA es CCDP arakon.
Elegge elszalltak az arak, es mondjuk ki, lehuzas megy.
CCNA Data Center 2 vizsga. 250+250=500 USD egy CCNA Data Centerert?! Ne mar Cisco... Ez vicc.
Es a 4 vizsgas CCNP-k? 1000 dolcsi es CCNP Security??? -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Intelligencs #8381 üzenetére
Neha hardverapron is talalni. Gns3 iou-val nem eleg laborozni?
-
FecoGee
Topikgazda
Letezik amugy olyan hogy ASA for dummies? Nullarol laborokon at tanit az alapoktol?
-
FecoGee
Topikgazda
Reg voltam VUE vizsgan, majdnem 2,5 eve... Szerintem aprilis 10-re bejelentkezek CCDP-re
. Csak hogy legyen megint egy hatarido
-
FecoGee
Topikgazda
A blueprintben van IPv6, es egyre tobb. A ccna konyvben jol le van irva az alapoktol, vagy esetleg nezz bele az ipv6 fundamentals konyvbe, a Cisco Press-tol. Valo eletben meg nem lattam 3 routing protokollos redisztribuciot, de siman elkepzelheto, hogy cegek egyesulesenel megesik. Amit lattam mar az OSPF <-> BGP <-> OSPF volt. A ket OSPF domain persze nem ugyanaz volt. Szoval BGP-vel utaztak a route-k a ket OSPF domain kozott.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8321 üzenetére
Conf t
Access-list 10 permit 172.16.50.0 0.0.0.255
Line vty 0 4
Access-class 10 in -
FecoGee
Topikgazda
En is legfokepp magam miatt csinaltam a CCIE-t. Most hogy vege, mas technologiak/trackek fele kell mar nezelodni. Neztem a DC-t de a SAN-okkal 0 tapasztalatom van. A design tetszik amig RS a tema, a security mar szenvedes. Nem kedvelem a security-t. Nexusokat hasznalunk de igazabol csak a VDC/VPC reszet, FcoE stb. nincs. Szoval a DC ezert picit tavol all tolem. A wireless is. Nem tudom hogyan tovabb... Microsoft
?
-
FecoGee
Topikgazda
Miert ne latnank... Soha ne mondd hogy soha. Amugy baromi jo anyagbol van, vastag uveg, nagyon igenyes munka. Sajnos a kepek nem adjak vissza. A ket ontapados matricat nem nagyon ertem minek adtak (ami a levelhez van tuzve), a kartyatarto jopofa. A matrica helyett egy kituzonek jobban orulnek
-
FecoGee
Topikgazda
Megjott a CCIE csomagom... 1,5 kilos am a plaque...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8283 üzenetére
Erre lenne a szabadsag, nem?
-
FecoGee
Topikgazda
Nalunk sincs osztonzo program. Pedig jo dolognak tartom. Foleg ha jutalmazzak is, ha a celt elered.
-
FecoGee
Topikgazda
Gratulalok!
-
FecoGee
Topikgazda
Jo volt a Techtorial buli?
-
FecoGee
Topikgazda
Komoly...
http://ineinc.cmail2.com/t/d-e-ykjljty-jllrjujui-r/
-
FecoGee
Topikgazda
Ezt is megbeszeltuk mar parszor. Rajtad mulik. Penz es tapasztalat kerdese. En kulon csinaltam. Mert 0-rol indultam, es magamnak fizettem.
Nekem fel ev volt, de nem siettem. Ha sietsz es nyomas alatt vagy, akkor kevesebb. De nem latom ertelmet a kapkodasnak, mert akkor nem tudsz a tudasra epitkezni kesobb. -
FecoGee
Topikgazda
CCDP ARCH Foundation konyvet keresem mobi formatumban egen foldon... Valaki nem tud kisegiteni? Nem pdf to mobi verzio kene, hanem a nativ. Koszi!
-
FecoGee
Topikgazda
Ha hiszitek, ha nem, tudtam, hogy lecsapjatok
. Mar mikor irtam gondoltam, hogy magas labda
. Persze hogy nincs harag
Megcsinaltad a masodik vizsgat is? Ahhoz meg nincs kint az OCG. Ha igen, mibol keszultel? Az elso vizsga eleg lazanak tunik, ugy emlekszem, irtad is hogy konnyu volt.
-
FecoGee
Topikgazda
CCNA DC-t csinalt valaki kozuletek?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
TMontana88 #8199 üzenetére
Szia,
Mar tobbszor volt hasonlo kerdes, valaszoltak is tobben ra. Csinald otthon self study-ban, aztan menj el icnd1 es icnd2 vizsgara. Es megvan a CCNA.
-
FecoGee
Topikgazda
iPexpert facebook oldalan megy a pletyka, hogy megszunik az INE. Kivancsi vagyok mennyi igaz ebbol...
-
FecoGee
Topikgazda
En is menni akarooook
-
FecoGee
Topikgazda
Ismerem. 10 evig aktiv ccie-nak kell lenni. Utana meg lehet venni az Emeritus statuszt. Evi 85 dolcsi. Viszont nem kell 2 evente ujitani. De nem is marad aktiv a statusz, ezert a Partner programban nem szamit az Emeritus CCIE. Writtennel ujra aktiv lehet, nem kell ujra labot is csinalni.
-
FecoGee
Topikgazda
Vannak 2, 3, 5 es 10 m hosszu optikai kabelek. Legalabbis nalunk. Tipikusan az egyik rovid, a masik tul hosszu. Pl. tuti 6m-es kene, mert az 5m-es 10 cm-rel rovidebb, mint kene, de a legkozelebbi meret a 10m-es.
Eddig nem talaltam szep megoldast az elvezetesukre. Van valakinek valami jo otlete erre? Ha mar a 100. kabelt fuzod be eleg ganyul nez ki a dolog a szekrenyek oldalso gyuruiben. Szep hosszu szoke noi hajkorona lesz belole.Koszi!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8157 üzenetére
Nekunk is vannak iranyelvek. De az ugyfel nem szol bele hogy RPVST-t hasznalok vagy MST-t (tudom, mst az engedelyezi a rpvst-t, csak pelda volt).
-
FecoGee
Topikgazda
Kerdes az order of operation. Ebben most nem vagyok 100%-ig biztos, ki kene laborozni.
De szerintem ezert kell.
BPDUGuard global config + portfast --> minden portfast porton BPDUGuard engedelyezve.
Ha BPDU-t kap a port, akkor elveszti portfast tulajdonsagat. Mivel elveszti portfast tulajdonsagat, ezert normal STP port lesz, ezert nem ervenyesul rajta a portfast --> igy a BPDUGuard sem. Ez esetben jol johet a RootGuard, mivel a vegponton levo eszkoz STP-t futtat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest