- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
jerry311 #4222 üzenetére
1. Bocsi, csak hirtelen felindulás volt, nekem kell alkalmazkodnom
2. Gyári van fenn, nem tesz fel semmit az XP. Ez az egyetlen gyári driver a HP oldalán, másikat nem tudok feltenni. (vagy igen?) Asszony gépén is XP van, tegnap leteszteltem, az is csak ennyivel megy. A speetest.net szerint 10 Mbit/s a letöltés, ami 1,2 MB lenne, de erről a szerverről csak 300kB. Mint-tel 1,2 volt, tehát nem a kapcsolattal van gond, hanem valami az XP-körül.
-
tusi_
addikt
1.HOgy menyire bekaphatja a cisco. Az ASA parancsai miért lettek megváltoztatva. Nem sh ip int br, hanem sh int ip br. Nem ip http sever hanem csaj sima http server...
2. Azonnali kérdések órájában kérdeztem, de ott csak kioktattak hálózatból
Mitül lehet az, hogy a wifin csak 300kb/s a sebesség távoli szerverről másoláslor, mig ugyanez a gép Linux alatt simán 1,2 mb vitt?
-
tusi_
addikt
Kérdés:
Tűzfalat, vpn-t, AAA-t..... ccp/SDM-el állitunk, vagy elég a cli is. Nem szivesen mennék bele túl mélyen a GUI-ba, ha úgysem használom
-
tusi_
addikt
Helpet kérnék.
Próbálom a GNS3-ban a cloude-t konfigolni saját loopbackra, de nem jelenik meg egy sem. Már kipróbáltam mindent, amit a neten találtam, de nem megy egyik sem. Linux alatt ment. Mi a franc a trükje?
-
tusi_
addikt
válasz
kowika87 #4162 üzenetére
Sok-sok youtube. J. Chiorra, K. Barker, R. Molenar (gns3vault). Jó videóik vannak, sokat lehet belőle tanulni.
(Már elkezdtem tanulni a CCNP Secut és tegnap ki is szúrtam egy hibát a könyvben, amit K. Barker le is tisztázott. Szóval csak óvatosan az OCG könyvekkel...... )
-
tusi_
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #4159 üzenetére
-
tusi_
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #4156 üzenetére
Előfeltételek. CCNP secut csak úgy tudsz letenni, ha van CCNA secud, meg ha minden igaz CCNP-d. Ebbe én is belenyúltam, mehetek CCNA secura majd valamikor. Szvsz érdemes letenni a CCNA sort és aztán tovább menni. Tapasztalatból mondom, hogy maga a CCNP "szerű tudás" nem ér annyit, mint egy CCNA sok-sok tapasztalattal.
-
tusi_
addikt
Nézem a Tshoot videókat és elég őskori lehet, end-to-end vlanok vannak benne. Ebből van újabb? Ciorra-s CBT nuggets?
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #4114 üzenetére
Bakker. Szvsz hamarabb fel lehet konfigolni CLI-ben egy ZBFW-t mint GUI-ban.
Vizsgán van GUI?
-
tusi_
addikt
Elkezdtem szemezni a Secu vonallal, de egy kicsit meghökkentem. Frankón sdm-ben, ccp-ben kell konfigolni?
-
tusi_
addikt
Na most segitsen valaki pls. Elkezdtem nézni a CBT-s Tshoot videot és abban azt magyarázza Jerry, hogy nem kell semmit konfigolni a vizsgán, csak kiválasztani a jó megoldást. Na most kell, vagy nem konfgolni?
-
tusi_
addikt
válasz
suomalainen #4104 üzenetére
Az egyik FastEthernet port lesz a te embered.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #4100 üzenetére
-
tusi_
addikt
válasz
suomalainen #4101 üzenetére
Legjobb esetben ethernet full duplex.
Mi lenne a probléma? Vagy mit kéne csinálni vele? Melyik szolgáltató?
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #4097 üzenetére
Mikor? Azért konfigokban otthon vagy még? Az elmélet magolós és megértős, de a konfigokban ha elekadok, majd sikitok.
Tegnap megtaláltam a neten a Tshoot diagrammot, meg egy gns3 labort hozzá. Ezzel megúszom a konfigolást.
Nem valami bonyolult, de elsőre azért nyeltem nagyokat. De most jön a switchelés ezerrel, győzzem fizetni a villanyszámlát -
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #4091 üzenetére
Köszi
Most jegyzetelem a Tshoot-otén is, de ez csak olya lesz a mint a switch, nem olyan regény szerű, mitn a tiéd.
Amint kivégeztem a könyvet, legyértom a topológiát, átküldöm a net fájlt. Max windowssal csinálom, hogy ne legyen gáz a linuxos path-al.Tegnap átnétem a switches jegyzetem és aPvlan kivételével minden megy. Azt csak bemagoltam, ezért el is felejtem
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #4087 üzenetére
Ezt kár volt mondanod, mert Téged is bombázlak majd a kérdéseimmel
Frankó. Most tanulom a Tshoot anyagot és most jött be a security levelek ismertetése. Persze a Switch Drag&Dropok között ott volt
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #4088 üzenetére
Nem beszélek angolul sem
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Az a baj, hogy nem számit a CCNP. Mint azt irtam is neked, ezt most magamnak csinálom. Amig nem beszélek elfogadhatóan németül, addig ha CCIE-m lenne sem tudnék elhelyezkedni. Most szabadságolások vannak a DD-knél, ilyenkor úgysem megy a meló keresés. Szeptemberig feltúrom a németet meg a Tshootot is lerakom és akkor újult erővel nekimegyek a keresésnek. Találtam egy srácot magamnak itt Lipcsében, aki magyart tanul én meg németet és segitünk 1másnak. (Tandemnak hivják ezt a progit és nagyon jó állitólag)
-
tusi_
addikt
Ha ezt felkonfigolom és tshootolom, akkor mehetek is vizsgázni? Nem akarok megint felelet választóst
-
tusi_
addikt
Most tudtam belépni a VUE fiókomba és ott van hogy PASS
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #4061 üzenetére
Bár a próféta szólna belőled
-
tusi_
addikt
Megcsináltam a ciscos fiókom, de a certeket nem tudom lekérni, mert 10 perce homokórázik.
-
tusi_
addikt
Az elsőnél - CCNA, beszart a netkapcsolat a VUE központtal és nemtudtam meg egyből az eredményemet, fél órát kellett várnom, mire megjavitották. Ott valamiért a vizsga végén nem irta ki az eredményt a szgép
A másodiknál Prágába rendelték be a vizsgát, azt hitte valamelyik okos, hogy Lipcse Csehországban van.
Most meg ez. Kezd már kicsit komikussá válni a Cisco <> tusi kapcsolat
-
tusi_
addikt
Köszi mind2nek. Azt tudom, hogy Pass, mert a gép kiirta, de sztem a csaj, aki felvett engem a vizsgára, nem mentette le a vizsga eredményét. Az END EXAM gombra kattintva felugrik egy ablak, hogy hova mentsen, na azt ha jól láttam simán kinyomta. Kérdés, hogy a VUE-centerben megvan -e ez a mentés, vagy oda sem sikerült.
Se a cisco, se a P. VUE fiókomat nem tudom elérni.
-
tusi_
addikt
nyugtassatok meg, hogy megörzik a vizsga eredmenyeket a cisconal, vagy a vue-nal. Ugy nez ki, hogy nincs meg az a fajl, amit kinyomtatnak. En nemtudom mi tortent, de a tokom ki van, hogy sik ideg vagyok 1 nappal egy sikeres vizsga utan.
-
tusi_
addikt
CCNP Route 642-902 988/1000 Passed (bár a papirt nem kaptam meg róla, beszart a nyomtató)
Nehéz volt, 5 labor feladatot kaptam és 53 kérdést, kicsit soknak tartom
Abból nem lesz gond, hogy a teszt elején járt a szám?? Magamban olvastam a feladatokat, mert rohadtul nem értettem tisztán, hogy mit is akar és jobban megértem ugy. Ha van mikrofon is, akkor nem gáz, mert tényleg magamban beszéltem. Egyedül voltam a teremben.
Most várom mikor jön meg a papir, át küldetem e-mailban , hogy ne keljen bemennem érte.
Most pihi van
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #4027 üzenetére
Köszi, átnyálazom. Nem sűrűn kell másolnom, de néha nagyon fontos és sűrgős, persze ilyenkor jönnek ki a hibák
FTP no way, én hozzá nem nyúlok ahhoz a géphez. Annyira gyenge ennek ellenére túlterhelt, hogy iszonyat lassú. Ha 7végén megfagy, akkor várnom kell, mig valaki 7főn újrainditja.
-
tusi_
addikt
A leg1szerűbb az lett volna, ha az fstab-ban átirom a mountolást, akkor tudom szerkeszteni a jogosultságokat - b@zi NTFS miatt most nem lehet- , meg a nevet is, miként csatolja fel és nem kéne rootként bejelntkeznem - letudnám tiltani a root logint . De sajnos ez kilőve, nem az enyém a gép, csak hozzáférést kaptam. De ez a softlinkes dolog bejött, hogy mé' nem gondoltam rá előbb?
Mi is ez a mount bind. Linux nem az erősségem még
Ha már itt tartunk és vannak Linux guruk. 3 módja van a másolásnak. SFTP,SCP,SSH. Az SFTP lassú, az SSH kifagy, SCP ok.
SSH nál, ha MC-ből lenyitom az ablakot és áthúzogatoma könyvtárakat ami kell, okésan megy egy ideig, de aztán megfagy. Csak a kill xxx paranccsal tudom kilőni konzolon, annyira letérdel. Ez mitől lehet? -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #4015 üzenetére
Próbáltam már mindenhogy, de sajnos semmi eredmény
-
tusi_
addikt
válasz
kowika87 #4011 üzenetére
Vizsgán sokkal nehezebb minden. Én is akkor felejtek el mindent, aztán verem a fejem a falba. CCNA vizsgán kihagytam az egyik feladat felét, pedig rá is kérdezett a gép, hogy tényleg tovább megyek. Láma módra nyomtam egy naja gombot és este vette észre az asszony, hogy 50% kaptam arra a feladatrészre.
Switch. Nyomjad csak tovább, lesznek álmatlan éccakáid
Bár ha jól emléxem, Te switch környezetben dolgozol, akkor nem lesz nehéz. Szerintem kevesebb, de velős...
-
tusi_
addikt
Igaz az, hogy az első CCNP vizsga - esetemben a switch jan.23 - után 3 évem van, hogy befejezzem a CCNP-t?
Most letolom valamikor a routot, de aztán eltolom rendesen a tshootot - nem a vizsgát- majd csak jövőre tenném le. Nem feljetem el, mert naponta gyakroloni fogom.
-
tusi_
addikt
A linux topikban úgysem kapok választ, ezért itt teszem fel, legfőképp crok-nak.
scp-vel másolok egy szerverről és nem tudok hivatkozni az egik mappára, mert ntfs-es windows alatt le gyártott kötet. Megváltoztatni nem szabad. Így néz ki :
cd /media/FreeAgent\ GoFlex\ Drive/
Hiába copy pastelem be, nem találja meg. Mit tudnék vele kezdeni?
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3954 üzenetére
zsolti22: Nem ismerem annyira, mint a többit és nem szeretem tanulni. Amilyen "szerencsés" vagyok, kapok pár labort belőle... Tudom, hogy Te beleástad magad, olvastam a tanulmányod, de nekem ez nem a kedvencem.
Jerry311: akkor még jobban megutálnám.
Ha a leendő melóhelyemen kell vele foglalkoznom, akkor beleásom magam, de ez egyszerűen nem érdekel.
-
tusi_
addikt
Csináltam R4 re egy lo 100-t 20.0.0.1 /24-el , behirdettem és a do ping 130.10.3.1 so lo 100 rep 2 ....
Megy ping.
-
tusi_
addikt
válasz
kowika87 #3947 üzenetére
Nem hirdetted be az 1.1.1.0 networkot, pl r1-ről. Most nálam megy a ping
Pontosan mit szeretnél, honnan pingelni? Ahhoz hogy pingelni tudd, a vissza utat is tudnia kell a routernek. Ha R1 nél látszik R7 lobackje, az még nem elég, R7 táblájában is ott kell lennie pl R1-loopbacknek. A többi routerrül azért nem tudsz pingelni, mert a csatlakozó interfészeket nem ismeri R7. Rakj be valamelyiken a behirdetett hálót és menni fog egybül. R7 csak a saját utjait ismeri, amiket beredsiztributáltál.
-
tusi_
addikt
válasz
jerry311 #3920 üzenetére
A régi melóhelyemen volt egy rakat cisco switch, de kb. amióta beállitották őket a helyükre, nem volt hozzájuk nyúlva. Régebben elgondolkodtam, hogy mit csinálhat egy rendszergazda, azon kivül, hogy Gizikének segit a Wordben, vagy mentéseknél cserélgeti a kazettákat a gépben
Igazából az ilyen SNMP, Logg olvasgatás, hálózati forgalom elemzés...... ilyenekre gondolok. Itt nagyon buták az emberek, szerintem jobban értékelik, ha egy logg fájlt megnyitok, mintha csinálok az hin und rück redistribuciót rip-eigrp-ospf között.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3918 üzenetére
Arra nem számitok, hogy egyből olyat kapok, amit mindig is akartam. Ez egy hoszzú út lesz, csak az első lépések q.. nehezek. Beszéltük, hogy nekem a nap 10 óráját a német tanulás teszi ki, kevés időm van a Ciscoval foglalkozni. Szó szerint, ha pihenni akarok, akkor leülök Ciscozni.
Tisztában vagyok vele, hogy a BGP-t használják nagy cégeknél, de szvsz én kisebb cégnél fogok dolgozni, vagy nagynál , de a sitt melót kell csinálnom. Közben persze mind a routingot/switchinget fenn kell tartani, sokat lehet felejteni. Pl. egyik nap eszembe jutott az ARP inspection és gondolkodnom kellett, hogy kell megvalósitani, pedig kb fél éve tettem le a vizsgát.
Én a következő vizsgámat - CCNP után - 2.5 év múlva teszem csak le. CCNA secu, hogy mehessek a CCNP-re. Viszont itt a Windows nagyon menő, sajnos megint elő kell vennem, pedig azt hittem megúszom
Végül is azt fogom tanulni, amire szükség van.
Ipv6 nem nehéz, de bonyolult a sok FF02::X: Y meg társait megtanulni, mert igazából nem érdekel. Fecoo mondta, hogy amióta letette a CCNP-t nem konfigolt Ipv6-t. Azé' annyi agysejtem nicsen már, hogy feleslegesen tömjem a búrámat
-
tusi_
addikt
Következő a helyzet. Itt egyelőre nincs még Ciscos állásom és nem akarom, hogy ha pl. csak fél-egy év múlva lesz, akkor addig elmegy egy év mondjuk a CCNP-ből és megint mehetek vizsgázni. Szobát takaritani a CCNA is túlzás
Route után felkészülök a Tshootra és a switchel együtt mindent "tökélyre" gyakorlok, pluszban hozzá veszem a ZBFW-t, Ip/bs-t és a VPN-t. Plusz SNMP, Wire-shark, logging, accountig, authorization-s ...... minden, amira a hétköznapokban szükségem lehet. (Mellette Windost is nyomatok, mert az itt nagyon menő)
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3909 üzenetére
Eigrp, ospf megy, semmi baj vele, meg a BGP is, de igazából nem szeretem szegény BGP-t. Akkor hagyom abba a tanulást, amikor a BGP jön a képbe. Mint régen a Fr
Szűréseket imádom, redisztributálást, tunnelezést mind VPN, mind ipv6 -al kapcsolatban. Csak szerencsétlen BGP-t nem komálom és nemtudom miért nem. Vszeg azért, mert se vele, se FR-el nem fogok találkozni nagy valószinűséggel, igy nem sok értelmét látom. De ez csak belemagyarázás
-
tusi_
addikt
Valaki nyugtasson meg, hogy BGP nincs sok a vizsgában, mert kitépem a maradék hajam. Nagy kedvvel ülök le mindig ciscozni, de amint BGP jön, befonom töle a hajam
Ha sok BGP van, esküszöm dumpolni fogok
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3904 üzenetére
Azt megcsináltam 0.0.0.0 248.0.0.0-al de nem az lett az eredmény, amit szerintem várt Rene.
Ha summaryzva van intefészen, akkor küld querryt, csak a másik nem fogja tovább küldeni, hanem visszaválaszol egy nemmel, hiszen " Te hirdeted" cimszóval.
A receive only szvsz nem jó, mert akkor ő nem fogja hirdetni a hálóit. Szerintem itt nagyon el .... valamit Rene
Több mint egy éve nem tette fel a videót sem
Ahogy most olvasom a topikját, sokan elakadtak. -
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #3902 üzenetére
Akkor nekem is, két Zone Pairral kevesebb
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #3898 üzenetére
A megoldást persze nem tudom, csak egy kérdés? Múltkor crok rakott be egy mintát, de self zone ott sem volt. Ennyire nem használatos?
-
tusi_
addikt
Elakadtam 2 ponton ezzel a feladattal.
All IPv4 addresses have been preconfigured for you.
Each router has a loopback0 interface.
Configure EIGRP AS 1 on all routers. Disable auto-summary.
Configure EIGRP so reliability is also used as a metric.
Make sure router Alder will use the serial 1/0 interface as the primary link.Itt a delay növeltem meg a FastEtherneten
Make sure the FastEthernet0/0 interface on router Alder is a feasible successor and visible in the routing table for unequal load-balancing.
Variance 2
Router Walnut should send a summary route towards router Lyptus which only includes the loopback0 interfaces of router Alder, Cherry, Maple and Walnut. The summary route has to be as specific as possible.
Erre nem tudtam mit lépni. Mi lenne az az öszefogott háló?
The summary route you just created should show up with an administrative distance of 51 on router Walnut.
Ip summary eig 1 xxxxxx 51
Ensure router Alder does not send EIGRP packets towards its loopback0 interface.
Passive interface lo 0
Configure router Walnut so the loopback0 interface of router Lyptus will not be advertised towards router
Cherry and Maple.Distribitue list X out FX/X FX/Y
Create a default route on router Cherry and advertise it in EIGRP.
Ip route xxxx redistr static
Ensure only one path is used between router Walnut and Lyptus without breaking the EIGRP neighbor adjacency. You are not allowed to change the metrics.
Maximum paths 1
Configure the serial interface of router Alder so EIGRP is allowed only 25% the available physical bandwidth.
Ip bandwith-percent..... 25
Configure authentication between router Cherry and Walnut. The key-chain should be called "GNS3VAULT" and the password is "WOOD".
key chain .......
Router Lyptus shouldn't receive any query packets for lost networks. Configure this but make sure not to break connectivity.
Itt vagyok elakadva megint. Ha stubot konfigolok, akkor megszakad a kapcsolat, ha summaryt, akkor viszont kap querryt, csak egy NEM-el válaszol. DE KAPNI KAP
The serial link between router Alder and Maple will not allow multicast traffic in the future. Make the changes so the EIGRP neighbor adjacency doesn't drop when this change takes effect.
neighbor xxxx
Configure EIGRP on the frame relay network between router Maple, Pine and Oak. You have to configure EIGRP using the multipoint sub-interfaces. Advertise the loopback0 interfaces and ensure you have full reachability between the three routers.
Itt a splint horizontot kell kikapcsolni a hubon.
Erre a 2re nem jövök rá és persze ehhez nincs videó, csak a gagyi feladatokhoz
Köszi
-
tusi_
addikt
válasz
Bjørgersson #3890 üzenetére
A vizsgához gratula - remélem - és a 2960 bezony L2 switch, az nem tud routolni.
-
tusi_
addikt
válasz
Bjørgersson #3886 üzenetére
tipus?
-
tusi_
addikt
válasz
Bjørgersson #3884 üzenetére
L2 switchen a felügyeleti vlant kell megcimezni.
L3 switchen lehet protnak IP-t adni de előtte a no swichport parancsot ki kell adni. (Ip routing, ip cef global modban szintán kiadandó, bár a cef megy parancs nélkül is az őjabb modelleken. )
-
tusi_
addikt
Köszi, csak bepróbálkoztam. Nem számitottam rá, hogy itt válaszolnak rá. Mint topikban nagy a kukulás
Linux MINT 201303 LMDE Cinnamon 32 bit hun. Eddig Cinnamonban ment, most áttettem gnome classicra, amúgysem szerette a gagyi vga kártya a cinnamont.
EZT találtam a neten, de ilyen mélyen nem merek belenyúlni, mert
- béna vagyok
- egyszer hazavágtam már egy rendszerem - lásd első pont, onnan jön a megállapitásom - mégegyszer nem akarom -
tusi_
addikt
Linux topikban kérdeztem már, de sokkal okosabb nem lettem. Hátha itt valaki, aki foglalkozik Linuxxal, tudja a választ.
Kb minden 2 újrainditásnál nem töltődnek be az asztali ikonok és már kezd idegesiteni. Ki kell jelentkezni, vagy újra inditani és akkor jó. Van valami abrak a Dabra, amivel ezt megtudom javitani? -
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3831 üzenetére
"After looking at the specs on the 3550 and 3560, it doesnt support GLBP but does support HSRP. For hands on practice you could use virtual routers inside GNS3 to get some hands on with GLBP. The higher end switches like the 4500's and 6500's support all the first hop redundancy protocols but they are expensive."
Kiegészités: Ha jól tévedek, akkor a 4500 series csak a VRRP-t tudja pluszban és csak a 6500-s tudja mind3-t.
-
tusi_
addikt
válasz
PhoenixSzG #3817 üzenetére
Régi mumus. GNS3 sem tudja a global vlan létrehozást, csak a régi, kompatibilis vlan databaset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged