Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
energomatt #3917 üzenetére
A 192.168.1.1 a routered LAN IP címe, de a CISCO-ban nem azt kell megadnod, hanem amit DHCP-n oszt ki a saját routered WAN oldalára. Ez 192.168.0.x lesz...
-
válasz
energomatt #3908 üzenetére
Telekom nem engedélyezi a bridge módot a HGW-iben, így a saját routered nem tud külső IP címet kapni, de végül is dupla NAT-al még ha körülményesen is, de használhatod routerként a saját eszközödet.
-
válasz
FIREBLADE78 #3900 üzenetére
Ha gyenge jelszavad volt, akkor szórakozásból is kikapcsolhatta valaki, ami nem lenne meglepő, csinálnak ettől rosszabb dolgokat is.
De mivel a szolgáltatói HGW nagy hátránya a saját routerrel szemben az, hogy a tudtodon kívül más is bármikor belenyúlhat, megváltoztathat beállítást, cserélhet firmware-t, stb..., így ez is előfordulhat. Még ha nem is ez a fő szórakozásuk az ISP adminoknak, de van rá lehetőségük, tehát számolni kell vele.
Ezért jobb, ha az ember saját routert használ, ott nem érhetik ilyen meglepetések, mert azt egyedül felügyeli.
-
-
-
válasz
Portás_Jakab #3884 üzenetére
OK! Ha vasárnap megjön a lehűlés, és légkábeles hálózat van felétek, akkor jó eséllyel jelentősen fog javulni, ahogy éjszaka is jobb lehet a jelszint, de ettől függetlenül ezt be kell jelenteni, mert ez így nem normális állapot.
A jelszinteket látják a T-sek is, legfeljebb annyiból jó csatolni a képet, hogy ne nézzenek tök hülyének, ebből már tudni fogják, hogy Te is látod.
-
válasz
Portás_Jakab #3882 üzenetére
Hirschmann osztónak amennyire tudom van vagy 5dBi csillapítása. Nincs ráírva ilyesmi?
Egy próba erejéig nem tudod rákötni a CISCO-t az osztó helyére? Tehát közvetlenül a bejövő kábelre...
-
válasz
Portás_Jakab #3880 üzenetére
Szia!
Elnézést a kifejezésért, de ez nagyon sz@r! Igen jól gondolod, valóban nulla körül van az ideális jelszint. Erősen kétlem, hogy ez HGW hiba lenne. Vagy valamelyik eszköz meghibásodott a hálózatban, vagy már eleve rossz volt a jelszint, ami a mostani hőségben tovább romlott, és ez lett az eredménye.
Milyen osztó van a HGW előtt? Esetleg csillapító nincs bekötve?
-
válasz
Gubek-Einste #3878 üzenetére
Ja igen, a THG570-es.
-
válasz
Gubek-Einste #3876 üzenetére
Igen tudom, hogy nagyon nehéz, én is amellett voltam, hogy gyakorlatilag lehetetlen, de a T topikban ezt többen cáfolták, állítólag "csak net" esetén lehet kérni. Másoktól viszont ennek az ellenkezőjéről hallani, így aztán maradjunk annyiban, hogy elvileg lehet, gyakorlatilag sokat kell érte pitizni, és így is nagyon kevés az esély rá, hogy megkapod. Illetőleg már csak használt, máshonnan levett modemeik vannak, újat régen nem vettek már. Amúgy nagyon kis számban CISCO EPC3208, és valamivel több D-LINK 3xx van náluk üzemben mint modem.
-
Mondjuk nem értem miért ragaszkodsz ahhoz, hogy az IP címeket a szerver ossza, amikor ez tipikusan a routernél van a legjobb helyen, de mindegy is, ez végül is a Te dolgod.
Telekom-nál csak akkor lehet szó modem használatáról, ha csak netszolgáltatásod van tőlük. Ha van VoIP telefon és/vagy IPTV, akkor nem adnak modemet, csak HGW-t. Bár állítólag szóló net esetén is csak nagyon nehezen lehet modemet kinyerni belőlük, eléggé ragaszkodnak a HGW-hez.
A megfelelő router kiválasztásában internet sebesség, jellemző felhasználási terület, és ráfordítható maximális anyagi keret ismeretében ITT tudunk segíteni.
A beállítás annyiban módosul ott is, hogy a DHCP-t ki kell kapcsolnod.
-
Szia!
Valószínűleg sehogyan sem, mert a CISCO EPC3925 valamiért külön kezeli a Wireless klienseket a vezetékesektől, a két interfész nincs bridgelve, tehát nincs átjárás köztük. WiFi klienseknek csak a CISCO fog tudni IP címet osztani, és a LAN-t akkor sem fogják látni. Azt nem tudom, hogy ez minden 3925 esetén így van-e, vagy csak bizonyos szolgáltató, bizonyos HW vagy FW verzió esetén, de többen jelezték már ezt.
Megoldás: saját router használata
-
válasz
Csabi1984 #3869 üzenetére
Saját kérésedre nem cserélnek modemet, hiába mész be ügyfélszolgálatra, ehhez mindenképpen technikusi vélemény kell, vagy pedig ki kell várd a sorodat, amíg megkapod postán a cseredarabot.
Nyilván több tízezer eszköz cseréjéről van szó, amit nem lehet két hét alatt lebonyolítani, de mondom, ha konkrét problémád van a jelenlegi modemmel, akkor telefon, jön a technikus, és cseréli.
De erről továbbiakat inkább a UPC topikba írj már, mert itt erősen OFF!
-
válasz
Csabi1984 #3867 üzenetére
Igen, mivel ez egy régi ED2 modem, így ezt kérés nélkül is cserélni fogja a UPC mindenkinél. Pontosabban a cserék már egy ideje folyamatban vannak, kapsz majd egy Ubee HGW-t, és mellé egy értesítést, amiben le lesz írva, hogy meddig kell az eszközt lecserélned, mert a határidő után a régi már nem fog működni.
Ha esetleg addig is bármi gond lenne ezzel, akkor bejelented hibára 1221-en, a szerelő azonnal cserélni fogja, szintén Ubee-ra.
-
-
válasz
Csabi1984 #3863 üzenetére
UPC manapság már szinte mindenkinek Ubee EVW3226 típusú HGW-t ad, nem CISCO-t. Utóbbit szerintem újonnan már nem is találni, használtan szerelőknél fordulhat elő még esetleg, ahol nagyon sokat panaszkodnak az Ubee-ra, ott szoktak adni CISCO-t, de már régen nem az az általános.
Ki mondta Neked, hogy CISCO-t fogsz kapni?
-
Nem tudod sima routerként használni, mert nincs WAN portja.
BroadCom alapú eszközökön sosem volt szerencsés az OpenWrt, mert a BCM driverek zártak, de nem is tudom, hogy egyáltalán elérhető-e erre bármilyen build. Ha el is érhető, kétlem, hogy megérné azt a szopást, ami azzal jár, annyit nem nyersz az egésszel. Hasonló teljesítményű igazi routert kapsz már "olcsón" az apróban.
Majd meglátjuk, hogy mit is akart ebből kihozni a fórumtárs, de félek csak el akartak sózni neki egy 3925-öt, mint kiváló routert.
-
válasz
Csabi1984 #3859 üzenetére
Szia!
Azt hiszem valahol ~400Mbps körül van a valós sebesség, amit képes átvinni, mintha UPC topikban ilyen értékeket írtak volna HGW csere előtt, akik 500-as netet rendeltek. Az elvi maximuma 440/100 körül van.
De ennek mi a jelentősége számodra?
A CISCO EPC3925 nem router hanem HGW, vagyis Home Gateway, ami jelen esetben egy kábelmodemmel egybeépített routert jelent, vagyis csak kábelnet megosztására használható. A következő bökkenő pedig, hogy a hazai netszolgáltatók nem igazán engednek fel a hálózatukra idegen modemet, csak azt amit ők biztosítanak, ergo ha saját magad veszel egy ilyet, azt jó eséllyel semmire sem fogod tudni használni. Persze a kevés kivétel itt is erősíti a szabályt, de ez az általános.
-
-
-
-
-
Szia!
Szerintem RJ45 portból telefon nem működhetett, ha csak nem VoIP készülékről van szó, hozzá tartozó VoIP előfizetéssel. Hagyományos, tehát Telekom, UPC, stb... szolgáltatóknál előfizetett "vezetékes" telefonszolgáltatás esetén, mindenképpen a TEL1 vagy TEL2 portba kell kötnöd, egy analóg telefonkészüléket.
RJ45-ről RJ11-re átalakító kábelt hiába is csináltatsz, mert az RJ45 porton IP alapú digitális kommunikáció zajlik, amivel egy analóg telefonkészülék nem fog tudni mit kezdeni.
-
-
-
-
válasz
kalozhun100 #3816 üzenetére
Ez semmiképpen sem jelent jót, bár nem vagyok elektronikai szaki, de valamely alkatrész fáradásának a jele, ami ettől már csak rosszabb lesz, az biztos. Ha nagyon zavaró, akkor jelentsd be hibára, és kicserélik.
-
-
Nálam 2 évet ment a CISCO EPC3208, majd vettem egy saját EPC3925-öt, most fél éve ezt használom, de egyébként semmi baja a 3208-nak, csak amíg megy a 3925, addig ez marad bekötve, aztán majd visszakötöm a 3208-at.
Előtte még ED2-es időkben Thomson THG540-em volt, az is megvan a ,mai napig, kint van a műhelyben, semmi baja. Sőt az első kábelmodemem még vagy tizenéve egy Motorola SurfBoard 5100 volt, az is ment vagy 3-4 évet, amíg TvNet-es voltam, aztán elvitték amikor szerződést bontottam.
Lényeg, hogy nálam eddig még nem halt meg egy kábeles eszköz sem. Persze ADSL modemek hullottak itt is, de az más tészta...
-
Olyat kapsz, amilyen épp van a szerelőnél. Azok meg sajnos hajlamosak összevissza beszélni mindent, mikor az érdekük, vagy szimplán csak megnyugtatás, lerázás gyanánt. Ha épp D-LINK lesz a jövevény, akkor azt fogja dicsérni a CISCO-t meg lehúzni, ellenkező esetben meg fordítva.
Egyébként én személy szerint többre tartom a CISCO-t!
Sípolni általában a tekercsek szoktak, ha egy fáradó kondi miatt nem tud teljesen begerjedni (már amennyire én ezt tudom, mert az elektronika nem szakmám), tehát korral járó hardverhibáról van szó.
-
-
válasz
applause #3804 üzenetére
Nem régen volt hasonló gond, azt a reset megoldotta.
Lehet a Telekom valamelyik frissítése váltotta ki ezt a működést. A reset tuti sikerült? Áram alatt ~10mp reset gomb nyomás megvolt?
-
-
-
-
Szia!
RESET-eld le a HGW-t, a hátulján van a RESET gomb, áram alatt 10mp...
A WPS hiányától még mennie kellene, de egyébként szerintem ez pont fordítva van, tehát azért inaktív a WPS menü, mert nem megy a WiFi. Nálam sem megy, és ugyanígy szürke, bár én szándékosan tiltottam le...
-
-
válasz
eax1650 #3769 üzenetére
A HGW-n a második port egy második előfizetéshez lenne használható.
Mivel analóg jelről van szó, a kábel tetszőlegesen tovább osztható, bármely ponton. Persze azért nem a végtelenségig, mert ugye a készülékek a modemről kapják a tápfeszültséget, tehát 8-10 telefont azért ne köss rá. Saját hálózati adapteres készülékek ilyenkor előnyben vannak.
-
válasz
eax1650 #3767 üzenetére
Szia!
Lehet második telefont használni, de azt nem közvetlenül a HGW-be kell dugni, hanem az onnan kijövő egyetlen kábelt kell elosztanod.
-
A reset ugye a fent lévő firmware alapbeállításait állítja vissza.
Telekom-os CISCO alap IP címe 192.168.0.1
UPC-s CISCO alap IP címe 192.168.1.1TP-LINK routerek régebbi alap IP címe 192.168.1.1
TP-LINK routerek újabb alap IP címe 192.168.0.1SMC routerek alap IP címe 192.168.2.1
Ez csak néhány példa volt, de ha ezek közül két egyformát hoz össze a sors, akkor nem lesz neted, amíg át nem állítod bármilyen más tartományba, bármelyik eszközt a kettő közül.
-
-
-
válasz
kenyerr #3743 üzenetére
Ja, hát minek rakod DMZ-be? Akkor persze, hogy támadják!
Ha nem kell a NAS-on a remote SSH, akkor tiltsd le azt! Ha kell, akkor rakd át másik portra, azt kevésbé szokták megtalálni, és be lehet állítani, hogy x próbálkozás után tiltsa le az IP-t. Persze, ha tud ilyet a NAS. Mellesleg egy erős jelszóval hiába próbálkoznak, úgysem fejtik meg...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
partymaci #3672 üzenetére
Nekem ASUS RT-N66U routerem van, Tomato firmware-el, bár szerintem ennek sok jelentősége nincsen, mert fentebb írtad, hogy router nélkül ugyanúgy előjön a hiba. De feltehető Linksys E2000-re is. Van EPC3925 HGW-m, és EPC3208 modemem is, egyik sem produkál ilyet, igaz UPC-s vagyok, nem Telekom-os, 60/6 csomagban.
-
-
-
-
-
válasz
kalozhun100 #3640 üzenetére
Ez szerintem nem eszközhiba, jelentsd be a szolgáltatónak, had tudjanak róla minél előbb! De lehet ha telefonálsz, már fogja is mondani az automata, hogy hiba van adott körzetben, dolgoznak rajta, stb...
-
-
-
válasz
Alteran-IT #3620 üzenetére
Akkor passz, ami nekem van EPC3925, ahhoz 1,5A-es táp van, az EPC3208-hoz meg 1A.
-
válasz
Alteran-IT #3618 üzenetére
Ha 1A-es tápot kapott hozzá, akkor azt minden bizonnyal véletlenül cserélhették el, ilyen tápja (15V/1A) a WiFi nélküli verzióknak, vagyis az EPC3208, EPC3212 típusoknak van.
-
válasz
kalozhun100 #3616 üzenetére
Szia!
Ennek a típusnak is jellemzően a tápegysége szokott elfáradni, lehet nálad is ennek az első jelei tapasztalhatók. Nem tudom Telekom-nál hogy működik ez, de UPC-nél kézbe lehet fogni a tápegységet, bevinni a legközelebbi ügyfélszolgálatra, és kicserélik. Ha gondolod kérdezz rá a T-nél...
-
válasz
bari012 #3613 üzenetére
Router vásárlás témába itt kérdezz inkább, abba itt ne menjünk bele! Egyébként ha nem kell az 5GHz, akkor én az ASUS RT-N18U-ra szavazok, de folytatás a linkelt topikban.
-
-
válasz
bari012 #3609 üzenetére
Szia!
Annyit kell megnézned, hogy a CISCO és az új router LAN IP tartománya ne essen ugyanabba az alhálózatba!
Tehát, ha a CISCO UPC-s, akkor annak az IP címe 192.168.1.1, ez esetben az új router címe nem lehet 192.168.1.x, hanem legyen mondjuk 192.168.2.1!
Ha a CISCO viszont Telekom-os, akkor a címe 192.168.0.1, ez esetben is ugyanúgy kell eljárni, tehát nem eshet az új router címe a 192.168.0.x tartományba, itt használhatod például a 192.168.1.1-et!
Természetesen bármi más szolgáltatónál is ez az eljárás.
-
válasz
hunluigi #3607 üzenetére
A Telekom topikban ez már ezer éve téma, sajnos megoldás nincs rá! Az említett menüpont egy régebbi frissítéssel került bele a firmware-be, de ezekből is egy hard reset után eltűnt, tehát lehet esetedben is csak egy reset-et nyomtak neki távolról. Visszahozni ezt már sajnos nem fogod tudni, és eddig nem tudok olyanról, akinek sikerült volna publikus IP címet kinyerni saját eszközére a Telekom-tól, hasonló eset után! Szóval jobban jársz ha megszokod ezt a helyzetet...
DDNS ügyben annyit tudsz tenni, hogy 3rd party firmware-t teszel az ASUS-ra, azzal már képes lesz a NAT-olt hálózatról is frissíteni azt.
-
-
-
-
-
Igen így! És ezután a kliensekkel újra kell csatlakozni a routerhez, majd nem ártana a DNS cache-t is üríteni. Windows-ban ez így néz ki, parancssorban...
ipconfig /flushdns
Az idő teljesen mindegy, nincs jelentősége, de beállíthatod.
Elvileg jó az Apple is, de azt nem tudom megmondani, hogy arra milyen "WiFi Analyzer" alkalmazás van. Keresni kell...
-
Nem, a CISCO menüjében elviekben van Setup -> LAN Setup, és ezen belül Static DNS a DHCP Server-en belül, és oda kellene beírni a fentebbi két IP címet, az első két mezőbe. Ha minden igaz három üres mező van...
inSSIDer
Ez kevés így, egy WiFi-s gépen indítsd el, és egy ilyen kép kellene, ahol ezt látod!
-
válasz
Alteran-IT #3591 üzenetére
A Telekom az IPTV miatt tiltotta le a bridge módot, UPC-nél meg DVB-C TV van, aminek semmi köze a HGW-hez, így nincs akadálya a bridge üzemmódnak.
-
válasz
Alteran-IT #3589 üzenetére
-
válasz
Alteran-IT #3583 üzenetére
Szerintem lehet még területenkénti szelekció is, nem biztos, hogy ilyen vonatkozásban is mindenki egyszerre kapja meg a frissítéseket.
-
válasz
Alteran-IT #3581 üzenetére
Frissíteni többféleképpen szoktak, vannak kényszerített frissítések is, amik minden eszközre felkerülnek, ezt többnyire nagyobb hibák javítása esetén szokták alkalmazni! Másik megoldás, hogy csak akkor frissít a modem, ha valami egyéb ok miatt újraindul, de ha valakinél jó az áramellátás, és stabil a netkapcsolat, akkor simán megesik, hogy fél évig nincs reboot-olva az eszköz.
-
válasz
Alteran-IT #3578 üzenetére
Nem! Én is regeltem a közelmúltban (3-4 hónapja)... Úgy működik, hogy bekötöd az új eszközt, amivel csak ezt az egy címet éred el, és meg tudod csinálni a cserét.
-
válasz
Alteran-IT #3576 üzenetére
A helyes link pcreg.upc.hu (csak upc hálózatból érhető el) ami valójában már rég nem PC, hanem modemreget takar...
Talán éppen ezért, mert nem engedi a CISCO, hogy belenyúljanak, ez a legjobb HGW a UPC-nél is!
Egyébként milyen verziójú firmware van rajta? Nekem jelenleg ez fut 3925-ön...
epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc.bin
-
válasz
Alteran-IT #3574 üzenetére
Csakhogy a T-s modemet nem tudod beregelni UPC-hez, és a dolog itt elbukik! Egyébként igen, nyilván menne az is...
Nekem nincs egyéb ötletem.
-
válasz
Alteran-IT #3572 üzenetére
Hát konkrétumot én sem tudok, mert annyira nem ismerem ezeknek a modemeknek a működését, de azt el tudom képzelni, hogy mondjuk vannak funkciók, menüpontok, amiknek a láthatóságát vagy éppen a rejtettségét, a szolgáltatótól letöltött NVRAM beállítások határozzák meg, és ezen talán segítene egy UPC reg!
-
válasz
Alteran-IT #3570 üzenetére
Szia!
Ez tényleg elég fura, főként, hogy UPC-s darab! Nincs rá módod esetleg, hogy beregeld UPC-hez, ha csak néhány percre is, hátha lefrissíti az fw-t? UPC-nél tuti működnie kell a bridge módnak, mondjuk Telekom-nál meg tiltva van.
-
-
Azt nem tudom nálad mi, és, hogy működik, de a mellékelt képen láthatod Te is, hogy www.DynDNS.org van kiválasztva a CISCO-ban, és lentebb írja is, hogy The username or password specified are incorrect. (badauth), ami annyit jelent, hogy autentikációs hiba van, mert rossz a felhasználónév vagy a jelszó! Az tehát biztos, hogy a CISCO nem frissítette ezt a címet, legfeljebb Te manuálisan, amikor bejelentkeztél a webes fiókba...
-
-
-
A Telekom CISCO EPC3925 HGW-ben nincsen bridge mód, így aztán a rákötött eszköznek (PC, router), privát (192.168.0.x) IP címet oszt ki! Ez annyit jelent, hogy gyári firmware-el a router nem tudja frissíteni a no-ip host-ot, csak ha OpenWrt-t teszel rá! A TP-LINK távoli eléréséhez pedig vagy port forward beállítása, vagy a router IP címének DMZ-be tétele szükséges a CISCO-ban!
-
-
-
válasz
Renwick #3545 üzenetére
Hát igen, ez viszont túl sok csillapítást már nem bír el, mert akkor 50 fölé fog menni, ami meg megint nem jó! Ezt csak az erősítő beállításával lehetne optimalizálni, ott állítható a két irány külön-külön, házilag azt viszont nem tudod megcsinálni! Ha probléma lesz a nettel, jelentsd be a szolgáltatónak, addig sokat nem tudsz tenni, mert azt nem jelentheted hibára, hogy erős a jelszint, csak ha már gond van a szolgáltatással...
-
válasz
Renwick #3542 üzenetére
Ez tényleg kicsit sok! Újraindítás után is ennyi, nem csak modem anomália? Egyébként 18-ig nem hiszem, hogy gondja lenne, és szerencsére csökkenteni könnyebb, mint emelni a jelszintet! Szükség esetén be lehet tenni egy csillapítót a modem elé, és meg is van oldva! Persze ehhez látni kellene a visszirányú jelszintet is, hogy az mennyire áll arányban az előre iránnyal, illetve, hogy az is megengedi-e a csillapítást, szükség esetén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged