Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz Intruder2k5 #3584 üzenetére

Azon gondolkodtam amúgy, hogy lehet, hogy modem regisztrációnál auto megvizsgálja a rendszer a modem szoftverét (vagy éppen fordítva, vagyis a modem infót kér a szervertől) és ha nem a legfrissebb van rajta, akkor frissül. De nem tudom.

st.stofi: Ilyen funkciót nem láttam a T-Home-os routerben, bár az is igaz, hogy az is resetelve volt. Egyébként ez az eredeti neve a menüpontnak? Véletlenül nem tudod, hogy melyik ponton belül van?

A modem szoftvere pedig:
    Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
    Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
    Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013

Ezt amúgy én is észrevettem, már mint azt, hogy a két modemen belül más-más menüpontok és funkciók érhetőek el.
    Pl. a T-Home-osban lehet a Wireless résznél szkennelni az adott sávot, hogy milyen eszközök érhetőek el (gondolom WDS-re vagy ilyesmi), a UPC-s ben ez a funkció viszont nincs meg, viszont a T-Home-osba sincs pár funkció ha jól láttam, mint pl a Factory reset az Adminisztrációnál (ez ott van a UPC-sben, viszont nem működik), na meg a jelszóvédés elmaradt, tehát érdekes.

Egyedül csak azt nem tudom, hogy miért jó ez ezeknek a hülye szolgáltatóknak? Nem az lenne a lényeg, hogy ha az előfizető már előfizetett a béna csomagjaikra (amit az esetek 50%-ban meg se kap) és az eszközre, akkor már legalább az eszköz funkcióit teljesen ki tudja használni? Jó igaz, tudom, hogy modem tulajdonjoga a szolgáltatónál marad, viszont akkor azt se értem, hogy ha lemondják a szolgáltatást, akkor az esetek 90%-ban a szolgáltató miért hagyja ott az eszközöket. Nem tudom miért ilyen hülyén csinálják, de felháborító, főleg hogy néha a használható funkciókat se használhatnák az előfizetők (gondolok itt azokra a funkciókra, amik fantomot játszanak és valakinél vannak, valakinél nem).

Új hozzászólás Aktív témák