- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #8372 üzenetére
A hips szabályok közül töröld ki az oblis-ra vonatkozó korlátozó szabályokat
A viselkedés blokkolónál add a mellőzöttekhez az oblis-t.
micafighter
Ha az auto-sandboxban fut, akkor nem fog megfelelően működni, még akkor sem, ha csak részben limitált a korlátozás. -
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #8359 üzenetére
Ha biztosan tiszta a géped, akkor célszerű a tűzfalat és a d+-t tanuló módra állítani, míg minden alkalmazást és programot elindítasz és normálisan használsz, majd visszaállítani mindkettőt legalább biztonságos módra.
A tiszta pc mód nem tanulásra való, akkor ugyanis csak a legalapvetőbb engedélyezések lépnek életbe és semmilyen viselkedést nem jegyez meg.
Ami sandboxban (így a kioszkban is) fut, annál teljesen normális, hogy a rendszerhez nem férhet hozzá, így a blokkoltak közt kell szerepelnie.
Amiket micafighter írt, azok jók, csak a sebesség problémádon a védett alkalmazások közé helyezés nem segít, azzal csak véded ebben az esetben az mbam-ot, a megbízható fájlok között pedig eleve szerepelnie kell a malwarebytes cuccainak, mivel a malwarebytes megbízható szoftverkiadó a comodonál, így azok listáján is szerepel.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #8345 üzenetére
Szia!
Akkor lehet, hogy egyelőre manuális módszerrel kell operálni.
Mindkettő maradhat, elvileg probléma nem lesz belőle, én meg nem mondom neked, hogy jelenleg ténylegesen hogy áll a pd a ghostery-hez képest.Egyébként frissítsétek a pd-t, mert amit a telepítő felpakol, az az előző verzió és nem mindig frissül magától, pedig annak kellene történnie...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8337 üzenetére
Nem, egyáltalán nincs ratyi állapotban, a fenti állításommal csak arra utaltam, hogy szolgáltatások és képességek terén lesz még sok változás, egyébként stabil és jól teszi a dolgát. Amúgy a bdtf nem egészen ugyanaz, hiszen az kártevő szűrést is végez, a pd viszont csak adatvédelemmel foglalkozik.
micafighter
Amit már írtam is, hogy mostantól önálló pluginként is funkcionál, nem kötődik a dragonhoz, más böngészővel is használható.persnongrat
Sok esetben nem kapcsolja ki a tűzfalat, de ennek nem biztonsági okai vannak, mivel már fut és működik a comodo, kapcsolja csak ki a win saját falát, mert attól nem lesz nagyobb biztonságban, csak lassabb lesz a rendszer tőle.
Nem arról volt szó, hogy nem fut a külsős fal és ennek ellenére kapcsolja ki a beépítettet. -
blattida
nagyúr
Szia!
A cserét a frissítő csomag futtatásával érdemes megtenni.
Azt nem tudom, hogy mennyire bugmentes, az elődjét, egy tesztváltozatot használtam egy ideig, annak ne volt semmi gyíkja, csak a widgetet nem lehetett áthelyezni máshová, mint ahová alapból rakta, újraindítás után mindig visszakerült, más érdemi bugot nem találtam.
A mostani friss 6.3-as pedig csak pár órája van a gépemen (bár nem frissítéssel raktam föl, hanem tiszta telepítéssel), de még hibát nem tapasztaltam (csak találtam egy fordításit, de azt javítom), azt viszont észrevettem, hogy kisebb a gépterhelése, gyorsabb is lett és főleg a gui váltásai pörgősebbek, ebben is jobb az elődjénél.Met
Elvileg már mennie kéne, de ami késik, nem múlik.fandango
Én már használom egy ideje (mivel a dragonban már szerepel, azt kell mondanom, hogy nem rossz és jelenleg gyorsan fejlesztik sűrűn jönnek ki az újabb verziók belőle),mostantól már külső pluginként is használható, a már gépen lévő böngészőkbe is (elvileg) beépül, csak az IE hiányzik még, de nem sokáig, mert az ahhoz való változat is már béta fázisban van, hamarosan hivatalosan is megjelenik. -
blattida
nagyúr
Megjelent a CIS/CAV/CFW 6.3.294583.2937.
Változások, javítások:
NEW: PrivDog - A browser plugin that enhances the browsing privacy, performance and security
IMPROVED: Full Windows 8.1 Support
FIXED: Chrome and Dragon v28 and later do not work in kiosk/sandbox
FIXED: Malware bypasses HIPS and Sandbox while creating autorun entries
FIXED: Crashes occur while quick scanning on some computers
FIXED: Explorer hangs after CIS installation
FIXED: Copy/Paste now works while entering licenses in the license management windowA javítások sokakat érintenek, gondolom, most örülnek.
A belső programfrissítő működik, lehúzható az új build.
Ötös változatot használók töltsék le a Frissítő csomagot és futtassák.
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #8313 üzenetére
Mi az, hogy ez is jobb, mint a semmi?
Maximum az a baja, hogy jelenleg még kell hozzá a cis is... -
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #8311 üzenetére
Nem, egyelőre ez csak a cis része, de tervben van, hogy önállóan is elérhető legyen.
Nem csak am már gépen lévő programokat tudod kioszkban futtatni, bővebben erről itt olvashatsz. -
blattida
nagyúr
Hamarosan érkezik a 6.3-as bétája, újdonságként a Privdog érkezik, beépülőként, nem csak a dragonhoz.
A többi részlet rövidesen olvasható lesz... -
blattida
nagyúr
Szia!
Ami legfrissebb build kint van, azzal elvileg frissíthető, viszont nem biztos, hogy minden korábbi beállítás változatlanul vagy hiba nélkül működni fog, ezért van benne némi kockázat.
A későbbiekben sem lesz ebből a szempontból jobb változat, azaz vagy próbát teszel vele vagy csinálsz egy tiszta telepítést és újra beállítasz mindent.Én is egyetértek Fandangoval, azaz tiszta telepítést javasolok.
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #8290 üzenetére
Nem, az eredetileg egy yahoo kezdőlapvédő szolgáltatás.
Ez nem riasztás, hanem egy naplóbejegyzés, mely a searchprotectio.exe cis-hez irányuló hozzáférés kísérletét tartalmazza.
Ez nem téves riasztás, hanem egy jogos blokkolás naplózása, nem kell vele foglalkozni. -
blattida
nagyúr
Ezt konkrétan valóban nem írtad, csak a válaszodban ez tartalmilag benne volt.
Miért sántít? Az oldalszűrés és az izoláció is megvalósul.
Önmagában az ip cím szűrés nem elegendő, pontosan ezért sem túl életképes ez az elképzelés, arról nem is beszélve, hogy a netbanking a legtöbb esetben nem is az a szokásos és ismert bankok esetében jelenti az igazi veszélyt, hanem az ilyen-olyan kártyás fizetések esetén, amikor nem közvetlenül az adott bank szervereihez kapcsolódsz. Adathalász oldalból nagyon sok van, ráadásul egyre több, ezért sem lehet valódi megoldás a fehér és fekete lista alkalmazása. -
blattida
nagyúr
Miért, a többi termék nem fogja meg?Minek akkor az egész online bankolás modul vagy védelem? Miért, szerinted van olyan antivírus, mely minden kártevőt felismer?
Ilyen nincs és nem is lehet, mivel lehetetlen létrehozni minden kártevőhöz külön szignatúrát, A felismerés viselkedés alapján történik, erre valók a kiegészítő védelmi rétegek, a hips-ek és viselkedés elemzők, kiegészítve valamilyen sandbox megoldással.A kamu oldalak felismerése: például a comodohoz járó dragon ellenőrzi az oldalak tanúsítványait és nem érvényes, hiányos, gyanús vagy nem létező tanúsítványok esetében jelez, hogy az adott oldal hamis vagy problémás, illetve a secure dns szolgáltatás is kiszűri a káros,veszélyes oldalakat, de itt is igaz, hogy adatbázis alapján nem lehet minden káros oldalt kiszűrni, ez nem kivitelezhető, az oldalak valódi ellenőrzését pedig nem igazán végzik el a biztonsági termékek, tehát, ha Te azt szeretnéd, hogy online bankolás esetén a védelmi programod végezzen el helyetted alapvető dolgokat, például jelezzen, ha gázos az oldal, amikor például az otp oldalán végeznéd az utalást és érdekes módon teljesen más címen, nem titkosított csatornán keresztül kellene belépned és ezt ezek szerint Te nem is vennéd észre, látod, ez az alapvető probléma, a felhasználók semmire sem figyelnek, még a legalapvetőbb dolgokra sem...
A gépeden lévő kártevőt, ha az av nem ismerte föl, megfogja a hips, hiszen az aktivizálódása esetén blokkolná, értesítene és kérdezne, illetve automatikusan sandboxba vágná és ott monitorozná a tevékenységét.
Ha kamu az oldal és Te mégis belépsz és megadod az adataid, arról, ebben az esetben, Te tehetsz.
Ha védenéd az adataid a jogosulatlan hozzáférésektől, arra tökéletesen elegendő a kiosk, a böngésző és a virtuális billentyűzet.Problem Exists Between Keyboard And Chair, azaz a felhasználó.
-
blattida
nagyúr
Nincs külön modulja bankolásra, hanem virtuális környezetet tud biztosítani (Kiosk), plusz virtualizált böngésző, plusz virtuális billentyűzet. Akár a gépen lenne valamilyen kártevő, akár a weben, mivel a fentiek miatt elszigetelve tudsz böngészni, ezért nem fér hozzá az adatokhoz, adataidhoz kívülről semmi.
-
blattida
nagyúr
Sajnos a legtöbb program nem csak egy registry bejegyzést szeretne létrehozni/módosítani, így hiába jegyezteted meg vele x kulcsra vonatkozó válaszod, ha még jön egy csomó más kulcs is.
Ha nem akarsz sokat klikkelgetni, akkor telepítéskor választ a telepítő vagy frissítő lehetőséget. -
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
-
-
blattida
nagyúr
Szia!
A tanuló mód azt jelenti, hogy a hips megtanulja a gépen lévő alkalmazások viselkedését, ilyenkor mindent rögzít és engedélyez, ezért ez a mód csak arra a rövid időre kerüljön bekapcsolásra, míg minden szükséges programot elindítottál és normál módon működtettél, majd mehet helyette a biztonságos mód.
A tiszta pc mód, nomen est omen, arra való, ha biztos, hogy minden, a gépen lévő alkalmazás és program tiszta, kártevő mentes, mert ebben a módban mindegyik számára engedélyez mindent, csak az új alkalmazások és programok tevékenysége kerül kontroll alá.Szerintem állítsd át tanuló módra a hips-et, indítsd el a kérdéses alkalmazást, használd, majd állítsd vissza biztonságos módra.
L7wy
A megjegyzésed jogos, természetesen van még hová fejlődni, a cis sem tökéletes. -
blattida
nagyúr
Arról van szó, hogy az auto sandbox részben limitált és a teljesen virtualizált beállítása mellett az elszigetelt alkalmazás tud pillanatfelvételt (screenshot) készíteni, ami nem minden esetben lehet hasznos a felhasználó szempontjából, ezért írtam, hogy nem kellene több jogosultságot adni a teljes virtualizálás mellett és hogy ezen majd változtatni fognak.
Ez valóban nem a legjobb megoldás a részükről, de azért nincs hatalmas biztonsági kockázat, főleg, hogy több olyan beállítási lehetőség is van, melyekkel ez kiküszöbölhető. -
blattida
nagyúr
Az ötöst használóknak, sokakkal együtt, azt tanácsolom, hogy a hatosra történő frissítés után ne használják az elmentett konfigot (bár a comodo ezt ajánlja és ez lenne a kényelmes is)), mert több probléma lesz belőle, mint haszon!
L7wy
Az a comodo fórumáról is kiderül, hogy ez alapvetően nem bug, hanem beállítás béli eltérés a teljes virtualizálás kárára, amin lehet módosítani, meg is fog történni, csak az a kérdés, hogy a javított verzió mikor fog megjelenni...
Ugyan alapból nem feltétlenül kellene ilyen eltérésnek lennie, de náluk furcsán gondolkodnak a programozók/fejlesztők, ez már sokszor bebizonyosodott. -
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #8091 üzenetére
Szia!
Itt nincs ilyen korlátozás, nyugodtan használhatod tovább, ha akarod, csak az adatbázis formátuma is folyamatos változásban van, ezért egy idő után az ötös széria, mivel azt már nem fejlesztik, lemarad és majd nem tud mindent a megfelelő módon kezelni, valamint, az újabb védelmi technológiák sem fognak teljesen rendelkezésre állni, de amíg működik, addig tenni fogja a dolgát...
-
blattida
nagyúr
A konfigurációnál mi szerepel? Az öndiagnosztika talál valami hibát?
Van mentésed az ötös beállításairól? Ha van, akkor állítsd át a konfigot a gyári IS-re vagy proaktívra, majd próbáld beimportálni az ötös konfig fájlját.
Ha nincs, akkor is állítsd át valamelyik gyári konfigra, csak utána manuálisan állítsd be újra, tudom, hogy ez a szarabb, de lehet, hogy csak ez a járható út számodra.Látom, félreérthető volt a dolog, a belső programfrissítőt tessék használni az átfrissítéshez, ne az önálló telepítőt!
-
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #8076 üzenetére
Igen, a Hálózati behatolási kísérletek valóban jobb lenne, de az eredeti angolban is Netvork intrusions szerepel, vacilláltam rajta, hogy megváltoztassam e, de egyelőre nem tettem, ám, ha sokan kéritek, hogy inkább a most említett változat legyen, akkor az szerepel majd.
-
blattida
nagyúr
Tehát, hogy minden ötös CIS/CFW használó tudjon róla, a jelenlegi frissítés az Ő számukra is lehetővé teszi a 6.2-re történő frissítést, a beállítások megtartása mellett.
-
blattida
nagyúr
A CIS közeli újabb változatának fő felületére visszatérnek az összegzett adatok, információk, valamint rendesen, nem fű alatti kulccsal lehet majd aktiválni az auto sandbox teljes virtualizációját.
-
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #8002 üzenetére
Megjelent a CIS/CFW/CAV 6.1.276867.2813
Javítások:
Firewall slows down internet connection under some conditions
Memory leak when firewall blocks the packets
Antivirus does not detect some packed samples
Windows XP boots very slowly
Blank message boxes appear during program updatesÉrdemes frissíteni, a programfrissítő már úgyis jelez...
A durvább XP-s probléma is elvileg orvosolva. -
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #7982 üzenetére
Nem, igazándiból csak az aktív/aktívvá váló folyamataikat kellene fölvenni.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Badman 4ever #7961 üzenetére
Az a frissítési, internet elérési hibákat orvosolja, más javítás nincs benne, tehát lehet, hogy számodra nem lenne segítség a telepítése...
-
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #7948 üzenetére
Értem.
A kérdésedre ott a válasz az értesítési ablak fölső részén: korlátlan jogosultságot szeretne, ezért futna inkább kint, ha olyan programról, alkalmazásról van szó, melynek nincsenek ilyen magas elvárásai, az beéri a virtuális közeggel is, ezért miatta nem fogsz ilyen értesítést kapni, ez teljesen normális viselkedés a comodo részéről. -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #7939 üzenetére
Az biztos, hogy a nyomnélküliség szempontjából a biztonsági mentés a legjobb megoldás.
A ctm fejlesztése ugyan áll, de nem halott, csak más, fontosabb programon dolgoznak a ctm-et is fejlesztő emberek, ne kérdezd, hogy min, mert nem tudom.
-
blattida
nagyúr
válasz
Badman 4ever #7927 üzenetére
Nálam ilyen gond nem volt. Van xp telepítő lemezed? Arról föl lehetne másolni a nagyját és indíthatóvá lehetne tenni.
Fire
Egyébként igen. -
blattida
nagyúr
válasz
Badman 4ever #7924 üzenetére
Szia!
Nálam is ez volt a helyzet egy xp-s gépen, de esetemben működött a csökkentett mód és ki tudtam gyomlálni.
Én azt tanácsolom, hogy Tedd ezt a lubuntu alól, azaz takarítsd ki a comodot a win partíciójáról. -
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #7912 üzenetére
A widget pozíciójának problematikájával még nem találkoztam, pedig elég sok gépen van a környezetemben cis.
Az ilyen apró, bosszantó kis hülyeségekből van pár, sajnos. -
-
blattida
nagyúr
A következő cis 6 build megjelenési időpontja április 18, igazodva a cesm 3 megjelenéséhez.
Tehát holnapután érkezik. -
blattida
nagyúr
válasz
olivera88 #7865 üzenetére
Igen, náluk ez így működik.
Sturlung
Mivel nálad egyértelműen cis rendszer anomáliák történtek, ezért biztos, hogy van/volt valami olyan program vagy rendszerösszetevő, mely miatt a cis teljesen hibásan működött.
Ez vagy tisztán inkompatibilitási probléma vagy valamit Te kutyultál el, de most már mindegy. -
blattida
nagyúr
válasz
< CyberBob > #7861 üzenetére
Maga a telepítés nem fogja lelassítani a gépet, a használata pedig csak minimálisan képes lassítani, a korábbi ks szolgáltatás bugot már javították, ami esetenként hatalmas fogyasztást tudott generálni, bizonyos konfigurációkon.
Bármikor el lehet távolítani.
Igen, frissül a cis-szel együtt. -
blattida
nagyúr
válasz
Sturlung #7858 üzenetére
A ks tudtommal nem mutat hülyeséget, az adobe tényleg lehet, hogy bekavar, akkor viszont ezt jelenteni kell a comodonak, mint lehetséges hibaforrást.
Átmenetileg lehet megoldás, hogy a globális szabályok közül törlöd az svchost.exe engedélyező szabályait és csak a custom rulset kerül felhasználásra.
-
blattida
nagyúr
válasz
Sturlung #7855 üzenetére
Friss telepítéssel került fel a hatos cis nálad?
Ha nem vagy pedig egy használtabb gépre kerül, akkor ilyesmi előfordulhat (mármint az, hogy bizonyos esetekben a globális szabályok lépnek életbe), ez nem a hatos sajátossága, ez már jó pár éve előforduló bosszantó bug, ami nálam kétszer jött elő az évek alatt és mindig akkor, amikor nem tiszta telepítéssel raktam föl a z adott cis verziót.
Azért súlyos hibának nem nevezném, mert speciális előfeltételek szükségesek hozzá és alapvető biztonsági kockázatot nem jelent. -
blattida
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest