Aktív témák
-
Wildmage
senior tag
Up
-
Wildmage
senior tag
Sziasztok!
Bocs, hogy bepofátlankodok a topicba, de lenne egy kérésem-kérdésem. A helyzet az, hogy adott egy szép kék feel V ház, aminek köztudottan szar a szellőzése, mivel csak egy 8 centis venti fújja ki a tápon kívül a levegőt kifelé. Nem akarok új házat venni a jobb szellőzés miatt, mert ez alapvetően tetszik. Azt szeretném ,hogy az oldallapon kivágatok egy 12 centis ventinek helyet, ami majd fújja szépen befelé a levegőt. Gondolkodtam azon is, hogy fölé meg kéne egy 8-as, ami a másik nyolcassal együtt kifelé viszi a felfelé szálló meleg levegőt. Saját kezűleg nem akarok barkácsolni, mert ugye a kézügyességem=0 és ha így nekiállnék, akkor egy tenyérnyi oldallap maradna a fúrás-faragás után. :)
A kérdéseim a következők lennének:
1,Van-e értelme annak, hogy a 12-es fülé rakjak egy 8-ast, hogy szívja ki a levegőt
2,Budapesten kivágná nekem valaki a két venti helyét? Természetesen meghálálom!
3,Hol lehet kapni 12-es és 8-as ventirácsokat ehhez?
Köszi előre is! :U -
Árpi bá
aktív tag
Itt van a gépről kép!
[L]http://wizard.beats.hu/modtechall/img_4803.html[/L] -
Árpi bá
aktív tag
Hello! Valaki be tudná linkelni annak a cégnek a lapját, akik kimondottan plexivel foglalkoznak? Valamelyik topicban volt, de a kereső nem találja!
Az új moddomhoz kellene 8mm-es plexi lap!
[Szerkesztve] -
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #120 üzenetére
Ezt beszéljük meg mail-ben, rendben ?
-
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #118 üzenetére
Megfogtál, évek óta nem buszozok.
Abban a buszmegállóban szálj le, ami a vasútállomáshoz van a legközelebb.
A sarkon van egy autó kereskedés, az mellett pedig a plexis. -
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #116 üzenetére
Sign Dózsakertben a Komber aljában, Neverend pedig Sárberekben az Oxygén mellett.
-
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #114 üzenetére
Attól függ, milyen vastag plexit keresel.
Én min. 2 mm vastagot ajanlanék.
Világítós ventit több helyen is lehet kapni a városban, pl.: The Sign, Forel, Neverend, stb. -
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #112 üzenetére
Azt nem tudom, én Tatán szoktam venni, a laktanya felé van egy kimondottan plexis cég.
Ja, és természetesen ingyen segítek ! -
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #110 üzenetére
Persze, azért válaszoltam.
-
modd3r
őstag
válasz
Sniper_BOY #108 üzenetére
Hello ! Én is tatabányai lennék, mail címem az adatoknál, vagy a honlapomon !
-
Sniper_BOY
aktív tag
Helló mindenki olyan segítséget szeretnék kérni modderektől hogy szeretnék a gép oldalára plexit rakatni, és a gép tetejére ventillátort szeretnék rakni, és ezeket kéne meg valósítani. Lehetőleg olyan segítő kellene aki Tatabányai. Az árban megegyezünk. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Árpi bá
aktív tag
Akkor eldöntve: viszem vágatni!
-
Árpi bá
aktív tag
Most még tudtok segíteni, mert du. viszem vágatni!
-
Árpi bá
aktív tag
A mintáról nincs véleményetek? Szerintetek sok v. kevés?
Nem túl ''csicsás''? -
Árpi bá
aktív tag
Kezdek depis lenni! Vagy megijedtetek? ;]
-
Árpi bá
aktív tag
Igy alig 1 héttel a verseny előtt senki nem tud mondani semmit?
-
Árpi bá
aktív tag
Mit szóltok?
-
ArmanD.
őstag
-
Árpi bá
aktív tag
Jövő héten szombaton lesznek képek! Tuti megnyerem a versenyt!
Inkább lépjetek vissza! :C -
Árpi bá
aktív tag
Szerinted ha a tápból kijövő vezetékeket lefújom akármilyen színnel + uv spray, az fog világítani?
Persze uv fénycsővel! :U -
Árpi bá
aktív tag
Talán megoldódott a tűzminta világítása!
A moddingklubban láttam olyan katódcsövet, ami villog.
Állítólag pentacomp-ban van ilyen!
A minta szegése pedig világító kábellel lesz megoldva...
Aztán pedig nekem is van pár ''titkos'' dobásom!
Belső körből tudom, hogy jó kis verseny lesz! Eddig már 20-an vagyunk!
Szóval lesz válogatás. Azt hiszem már az is szép eredmény, ha valaki bekerűl a versenyzők közé! :C -
Árpi bá
aktív tag
No megpróbáltam...
Elküldtem a nevezést a mod-versenyre.
Meglátjuk. Legfeljebb nem jutok be a Húszba!
Habár...
Elkezdtem a Chieftec-et! ;] -
Árpi bá
aktív tag
Köszönöm! Bokáig pirultam! :C
-
Árpi bá
aktív tag
És mit szólsz az ajtóhoz?
Most azon gondolkodom, hogy plexit bele de úgy mint a mobil-rackot amikor beteszed, tudod van egy kis hasonló rugós műanyag lap. valami ilyesmin töröm a fejem. -
Árpi bá
aktív tag
Előzőekben írtam, hogy be lesz szegve a minta.
Az most készül. Plexiért holnap megyek.
A világítás lenne fontos a fent említett módon. -
Árpi bá
aktív tag
Köszönöm Armi!
Mit szólsz az ajtóhoz? ( Chieftec )
Más... Szeretném a ''tűzmintát'' úgy megvilágítani, hogy alulról felfelé fusson a fény! Természetesen piros!
Hogy tudnám megoldani gyorsan, és olcsón?
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Íme Árpi_bá legújabb munkái, amik nagyon jól sikerültek és nagyon tetszetősek, gratula hozzá :P
-
Árpi bá
aktív tag
Nemsokára lesznek? képek.
Néhány menet kimaradt technikai okok miatt.
Több ''lyuk'' nem kerűl rá, a színe sem fog változni, néhány finomítás lesz még.
Most ennyi. Több a képek után. -
Árpi bá
aktív tag
Már teljesen készen van az ajtó kivágása, csak olyan gondom van, hogy a festék összeugrik rajta!!! Most ennek a kijavításán dolgozom.
Holnapra készen lesz, készülnek a képek is.
Nem kell állandóan nyitogatni, mégis takarja a szélét.
Inkább ne kérdezzétek, hogy miért nem ajtómentes házat vettem.
Azért mert ajándék volt. :C -
ArmanD.
őstag
Most már kurva kiváncsi vagyok úgyhogy nyomd azt a képet, mert megőrülők! :D :DDD Ha már az asszonynak is tetszett akkor tényleg jó lehet, ez tapasztalat! :B
A kis fejeket úgy tudod beszúrni, hogy amelyikat akarod arra rámész egérrel és megjelenik a betükódja és azt úgyan úgy beírod ennyi. -
Árpi bá
aktív tag
Kész vagyok az ajtóval!!!!
-
Árpi bá
aktív tag
Holnapra képek is lesznek az ajtórol. Most már befejezem a vágást....
-
Árpi bá
aktív tag
Elkezdtem az ajtó vágását a Chieftec-en!
Olyan lesz amit elképzeltem.... -
Árpi bá
aktív tag
Egy kis bővebb mod történt.
Beszegve a minta + felirat az ASUS-ba, új fényezés, tető kivágva, már csak plexizni kell.
Ha minden igaz a denauráltszesz szépen mattítja a plexit. Ma kipróbálom.
A tűzminta mellé egy 8cm-s ventihely lett vágva, pont a procihűtő fölé rásegítésnek.
Vmilyen szép rács is kellene, 2db. Aztán a világítás....
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Ja már értem szóval chieftecet akarsz módolni és ez próba volt. mindenesetre belevághatsz nyugodtan a chieftecbe is mert szépen dolgozol , bár én a helyedbe inkább ablakot vágnék az oldalába és arra honék ki egy mintát, hogy legalább lássák bent is mi van. Hát 12 centis ledes ventit nehéz, max átlátszót enermaxban és coolinben láttam, de van Spirenek is és mivel katódcsöveid lesznek a gépben akkor úgy is átengedik a fényt és olyan mintha világítanának és nem úgy viselkednek mint a hagyományos fekete ventik.
-
ArmanD.
őstag
Katódcsövek extra ventik vannak bent Árpi? A tetejére miért nem vágsz egy ventinek helyet, hogy fent is szívja ki a levegőt, ja és a legnagyobb ventit csináld meg ami elfér, mert sokat számít ha felül is szív a házból mivel a meleg felfelé áramlik, valamint jól is néz ki.
-
Árpi bá
aktív tag
Senki? Szomorú vagyok.....
Igy hogyan '' fejlődjek ''? -
Árpi bá
aktív tag
Kritikákat, észrevételeket kérnék!
Mindjárt itt a MOD-verseny! Érdemes v.mivel próbálkoznom? -
Árpi bá
aktív tag
Minden sajátkezűleg készült. A rajz az én fantáziám szüleménye.
Alkoholos filccel rámásoltam az oldallapra, majd fúrógéppel minden fordulóhoz egy lyukat fúrtam.
Dekopírba fémfűrészlap és már mehet is!
Nagyon fontos, hogy legyen JÓL ALÁTÁMASZTVA a lap, különben nehéz lesz a meló! A legtöbb időt a reszelés, finomítás vette el. Akinek nincs türelme ehhez, az ne is kezdje el.
Még van egy kis munka vele. Pl: az egész mintát szeretném beszegni, már azt is tudom mivel. Az ASUS hűtőmintába még a logo-t is bele szeretném fúrni.
Ua. mint az előlapon található, csak ''pöttyökből''! -
ArmanD.
őstag
Ime Árpi_bá remekműve, nagyon frankón néz ki, gondolom rengeteg munka volt vele. Remélem beszámolsz hogy mit hogyan csináltál?
-
Árpi bá
aktív tag
Regisztráltam.
Mennyi idő alatt küldik meg a jelszavamat? -
Árpi bá
aktív tag
Azért kérdezem mert ilyet még sosem csináltam....
Nem tudom valahogy a képek mappából ide berakni?
Mindenféleképpen kell egy webcím ahonnan átlövöm ide? -
I_Am
veterán
tar.hu?
-
Árpi bá
aktív tag
Készen vannak a képek, de nem tudom felrakni őket!!!!
Segítség!!! Hogyan?
[Szerkesztve] -
Árpi bá
aktív tag
Készen vagyok!!!!!!
Most megyek fényképezni, du.talán fent lesznek.
Egy nap alatt készen lettem vele......
Mind a két oldallal!
Megvilágítani nem tudtam, ezért színes lapot tettem a minta mögé.
Szerintem jó lett, kiváncsi leszek a véleményekre. -
Árpi bá
aktív tag
Nos. Egy kis változás állt be, mert a régi házamat kezdtem el csinálni próbából.
Két mintát vágok bele, 1-et, 1-et mindkét lapra.
Az érdekessége, hogy az oldallapok felcserélhetők.
Az egyik lap már készen van, kép még nincs, annyit azért elárulok, hogy az ASUS 9950-es kari hütését csináltam meg nagyban. Kék háttérrel csúcs lesz!
Dekopírfűrész, fúrógép és RENGETEG reszelés, de úgy néz ki: megérte. Lefújtam ezüstre, most szárad...
Mára ennyi.... -
Árpi bá
aktív tag
Ha kész lesz addig, lehet, hogy elvinném a kiállításra!
Bár nem tudom, hogy csak úgy lehet e?
- meg hát össze is kell szednem hozzá a bátorságomat- -
Árpi bá
aktív tag
-
LukE
veterán
Árpád jó munkásember, meg jó ötletei is vannak.:D Ha megcsinalod szepre, akkor szerintem sokkal jobb lehet, mint plexi ablak+gravir, mer' az mar unalmas 1 picurit.
ledek: 20-30Ft a piros, zold, sarga. Feher, kek, UV 2-500 penz, attol fugg hol veszed. Kell ele 1 ellenallas -> [L]http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng[/L] arama legyen kb 20mA, max 30. Egy ellenallas kb 1-2Ft. Ha meg nem akarsz szamolgatni, akkor seta elektro boltba, es elmodod az eladonak, es o majd ad.
plexit _ovatosan_ sima furoval es fem furo fejjel furtam, eddig semmi panasz ra:)
modding klub:[L]http://www.radikalmod.hu/index.php?p=1&x=ne&y=480[/L] -
Integra
titán
haliho
ez a félm oldallap szétfűrészelés dolog engem is érdekel.
adott egy ultra gagyi méjd in csájna nagy torony, aminek a teljes borítása egyben van. kherály... szóval veszteni nem vesztek semmit:D
azon filózom hogy a VGA illetve a CPU magasságában vágog egy bazi nagy lukat hogy 12 centis papst ventit rácsavarozzak.
muszáj valamit csinálni mert qva szar a szellőzése ennek az ócskavasnak és nem teszem vissza addig a borítást amíg ezt meg nem oldom, vagy 10 fokkal megy fel kapásból a temp mindenhol. szóval kell be a friss levegő.
mivel fűrészelgettek ilyen fémlezeket? lehet kapni valami rácsót 12 centis méretben a ventire kivülre? -
I_Am
veterán
Kispest ...... Seftertől 5 percre.
Furatot Én is csináltam a plexibe, LUX lyukfűrókészlettel. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen magas a fordulatszám. (nekem nem repedt be a plexi, pedig 1 centivel a szélétől van a furat)
Ha gondolod dobj mélben telszámot felhívlak és egyeztetünk. -
Árpi bá
aktív tag
A ledek kb mennyibe kerülnek? Ft/db.
Az egyik előlapot már kivágtam, az ASUS nevét vágtam bele (hiába.... a márkahűség)!!! -
anulu
félisten
ez szép és jó, meg minden, DE! mivel csináljak furatot a plexibe? (2mm.) tudom, olyan fúrófejjel, amivel lehet üveget fúrni, alacsony fordulaton. az elmélet OK, de ilyen furóm és hozzá fejem nincs... nagyon hálás lennék, ha vmelyikőtök (ha bp-i vki)-höz elvihetném a cuccot és segítene összerakni, mert nem akarom szétbarmolni az egészet...
-
tomi_mod
aktív tag
Jelenleg ragasztva van lehet kiröhögnek, de egyszerű Technocol-al. Nagyon jól fogja és kissé rugalmas is, tehát ha csavarodik az oldallap nem engedi el egyből a ragasztás.
De mivel átalakítás alatt vagyok a csavaros megoldást ajánlanám; kis méretű hatlapfejű csavarokkal másik oldalon anyával. -így próbálom majd én is- -
I_Am
veterán
Én ragasztottam kétkomponensű ragasztóval.
Pontosan akkorára vágtam a plexit amekkora a kivágott alakzat, finom igazítás reszelővel, behelyez síkba, aztán a belül kiálló résznél óvatosan körbe ragasztottam. -
anulu
félisten
hogyan fogod rögzíteni a plexit? mert nekem az ablak már megvan (thx Sefter! :D), már csak a plexit kéne belerakni. én ragasztóra gondoltam (óvatosan!). ez mennyire jó ötlet? amúgy Chieftec Scorpio TX10W-D a kicsike :)
[OFF]
Az a gépház élőben mégjobban néz ki :D
[ON]
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Kalandor merre vagy?.....:D
-
tomi_mod
aktív tag
Az én oldallapom a köv szerint néz ki.:
Egy szabálytalan oldalú ''lyuk'' van rajta mint ha egy szikla üregből néznél ki a víz alatt. Blue hole néven találsz ilyen képeket. Plexi benne és erre lesz gravírozva két teknős.
Az ötlet csak részben saját, ugyanis az eredetije egy airbrush munka a tavalyi modverseny győzteséé... ...de én máshogy csinálom. -
ArmanD.
őstag
Találtam egy ilyet :
[L]http://kep.tar.hu/armand2/images/pic4593993.jpg[/L] -
tomi_mod
aktív tag
Hello!
Én a tatoo szó keresőbe (képkereső) való gépelését javaslom; így könnyebben találsz oldalt/akat. -én így szoktam-
Motívumokból nekem a Kelta stílusúak tetszenek a legjobban, bár egyszerűbb formákkal is szépet lehet csinálni.
Nekem a gépemen elöl alul, a venti elött van kivágva egy teknősbéka alakzat -a levegő jobban áramlik kört meg nem akartam. -
ArmanD.
őstag
Az 1. elég nehéz lesz szépen megoldani, de hirtelen tippem nincs rá, mindenesetre bonyolult.
A 2. miért pont ábrát akarsz kivágni az oldallapból. miért nem ablakot akkor látni, hogy mi van bent és a plexibe gravíroznál ábrát. Szerintem könnyebb megoldás lenne és szebb is!
Ha gondolod nézz be hozzám, hogy hogy is csináltam:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=41717&arc=f[/L] -
Árpi bá
aktív tag
Szal....Adott a big torony ezüsr színben, ajtóval
Két kérdés.
1; Az ajtót úgy szeretném kivágni, hogy a kerete megmaradjon, de ne akadályozza a cd nyílását. Tippek?
2; Az oldallapot pedig vmilyen '' non-figuratív '' ábrával szeretném díszíteni.
Sajnos a tattoo.hun nem találtam jó képeket, ha tudtok oldalalkat ahonnan ki is tudnék nyomtatni pár mintát megköszönöm!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged