Keresés

Aktív témák

• Mr.Skynet

senior tag

válasz szjoci #14649 üzenetére

A Noxy által leírt főkábelt ketté osztva és a nem modemes ág szűrése részben sikerült is, viszont ha nincs szűrőd nem értem, hogy miért jobb a jelenlegi megoldás mint a régi. Főleg, hogy a modem előtt most keletkezett még egy 2-es elosztó :U Bár erre az egészre ránézve én azon töröm a fejem, hogy neked miért is kell 6-7 kimenet :U Itt álljunk is meg és nézzük a jelenlegi felépítést. Ha 1db modemed van, ahogy azt jelölted is és az összes többi végponton van egy TV, akkor a modem előtti 2-es elosztó nem modemes ágát is szűrőznöd kell, illetve a főkábeles kettes elosztód nem modem felé menő ágát is. Alapból azért kezdtél el ezzel foglalkozni, mert a TV minősége sz@r volt, az új felépítés szerint a modem előtti 2-es elosztód miatt ~ -3,5dB jelszintel kevesebbet kap 3db TV-d is szóval matematikailag tuti rosszabb lett az egész mint volt, továbbá ha még szűrőket is bepakolsz azon is buksz még valamennyi jelet.

Biztos én értem rosszul, szóval én ebből a témából inkább bölcsen kiszállok, várd meg a többiek válaszát :R

• Mr.Skynet

senior tag

válasz szjoci #14642 üzenetére

Hát én ezt mondjuk hiába olvastam el 3x, a felénél elveszítettem a fonalat :DDD szóval nem bonyolítanám túl a választ, hogy mit mi után köss :))
    - a modem ideális bejövő jele 0dBmV ez +- irányba ~20-ig eltérhet gond nélkül, felette nem egészséges, szakadhat a kapcsolat stb. egyszer volt +30-35-ös jelem, a modem tunerje még aznap meghalt, másnap komplett modem csere...
    - visszairány: minél kevesebb elosztó és egyéb eszköz van a node és a modemed közt, annál kevesebb dolgon kell átpaszíroznia szegény modemnek a visszirányú jelét, nem nagyon érdemes vele foglalkozni, a modemek többnyire úgyis BUG-osan írják ezt a jelszintet, 45-55 közt szokott lenni... ha elkezdi elveszíteni az UpStream (visszairányú) kapcsolatot a modem akkor érdemes elgondolkozni, hogy talán ki kéne iktatni néhány elosztót (splitter).
    - érdekes, hogy nincs szűrőd, szoktak betenni a modem elé, mert a TV-k rádiók stb. tuner-jei zavart keltenek a hálózaton és nő az SNR (jel zajszint arány)...
    - rá van írva az elosztókra, hogy mennyi jelszintesést produkálnak amit természetesen a bejövő jelből kell kivonni és csak az adott csatijára érvényes, tehát ha mondjuk van egy 4-es elosztód és van +15-es bejövő jeled és csatinként 3,7dBmV eski, akkor minden csatid végén 11,3dBmV marad, tehát nem 4csati * 3,7 jel fog esni és végül mindenhol 0,2 jel marad, de ez szerintem egyértelmű. Éppen ezért bármikor vissza tudod számolni, hogy hány elosztóval, mit és hová, mi után kötve mennyi jeled lesz a végpontokon, abból kiindulva, hogy a modemed jelenlegi bejövő jele 10,5dBmv.

Szerk.: vannak olyan elosztók, amikben beépített szűrő van, az egyik fel szűrős a másik nem, lehet ilyet kaptál Te is.

Megjegyzés: a modem ideális jelszintjeivel kapcsolatban: saját tapasztalati eredményeket írtam, ezek nem hivatalos értékek!!! (ezek nemtom hol vannak közzétéve)

ui.: ha ennyi elosztózás után a modemednek ilyen frankó jele van és a nettel sincs gond, akkor az a TV-nek is bőven elégnek kellene lennie, lehet nem is kellene semmit átrendezni az elosztókkal, csak picit megtisztítani a csatikat és a koax kábel réz szálát a minimális oxidoktól, csodákra képes!

• Noxy

veterán

válasz szjoci #14639 üzenetére

Valszeg a bejövő (még nem szét osztott) koaxokábelról csinálnak 1 leágat, nem a már szétosztott valamelyik kábelra fogják rakni . Ez a legtisztább megoldás.

• forrest85

senior tag

válasz szjoci #14639 üzenetére

Tesznek be szűrőt és ha szükséges a modem előtt az osztás, akkor azt is.

Aktív témák