Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
még egykét fordítás és belejössz. én már csukott szemmel bekonfolom, és nem is hiányzik belőle túl sok dolog általában
de hogy teljesen átálljak linuxra az lehetetlen, öreg vagyok már ehhez. már visszaálltam Win-re rég
ilyen trükkök vannak még, hogy amikor az új kernelt először indítod, add meg a lilo-nak defaultnak a régi kernelt, aztán lilo -R paraméterrel az új kernelt. ez azt csinálja, hogy a következő bootkor a default helyett ezt fogja bootolni, de csak a következőkor, utána visszaáll defaultra. ha sikeres volt a boot akkor átrakod hogy az új legyen a default (akár confban akár lilo -D) ha nem volt sikeres mert kihagytál valamit és kernel panic, akkor ctrl-alt-del és a régi fog indulni. akkor is jó, ha szervered van, nincs rajta monitor csak bill. ha bebootol de nincs net, akkor nem kell megnézni csak ctrl-alt-del vagy reset, köv bootkor visszajön a régi és lehet javítani. na mindegy ez nem tartozott ide, ha már ismerted akkor bocs. -
Flashy
veterán
ez akkor szokott lenni, ha az új kernel ugyanolyan verziójú, mint a régi, és a make modules_install letörli a modulokat, és már csak az újakat másolja be, a mostani kerneledben nem modulban van, a régiben meg modulba volt. de ha csinálsz egy jó saját kernelt, nem kell a régi. csak 1 régit mindig tarts meg, hogy ha az újból valami kritikus kimarad véletlenül, legyen mivel javítani.
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
a tetejen kell ezt a 3 sort modositani:
DOWNLINK=390
UPLINK=96
DEV=ppp0
nekem 384/64-es adsl-lel ezek vannak beirva. azt irja a leiras, legyen mindegyik ertek egy kicsivel a max alatt. amúgy mást nem kell, azt csinálja amit a weboldalán írnak, kis csomagok, tcp ack, meg interaktív forgalom előre, upload hátra. -
Flashy
veterán
ezaz. letöltöd, kernelbe befordítod ami kell neki, elindítod, tada.wav. már régóta használom, jó.
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest