- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
És miért ne lenne ez jobb megoldás belépő szintű procik, irodai gépek esetén
Ebbe a kategóriába szerintem értelmetlen ilyen hibrid hűtéseket tenni, amikor a gyári top-flow hűtést fillérekért belerakják bármelyik brand gépbe, vagy éppen asztali géphez a processzorral együtt megkapod.
Ha pl. valami hasonló lett volna a NUC-omban, nem pedig az a gyufásdoboz méretű hűtő
Na de a NUC-od is akkora, mint egy gyufásdoboz. MiniPC átka. Éppen ezért nem is értem azokat a NUC-okat, amiben aktív hűtés sincs, hogy azt hogyan gondolták? Nekem is azt írta vissza az Asrock supportja, hogy az N100-as alaplapomnál a 100 fokos CPU hőmérséklet "OK". Meg az apja f...szát "OK". Eldobós gépeket gyártanak ezek?
Ezt viszont csak lekapod, kifújod, újrapasztázod, aztán mehet vissza.
Éppen ezért a hétköznapi userek 80-90%-ának elég lenne a léghűtés procira. Víz inkább már olyanoknak kellene, akik húzzák is a 80 magos (most mondtam egy számot) procit, azok a bizonyos high-end userek. Az AiO inkább már élvezeti eszköz, főleg a TG-s házzal, a kijelzővel, a világító RGB-s ventilátorokkal, pumpával, stb. De már léghűtésben is vannak digitális kijelzősök pl. Deepcoolnál. -
fatpingvin
addikt
felesleges volt ekkora gondolati csavarokba bonyolítanod magad.
leírom szívesen, ez nem tetszés vagy nemtetszés kérdése.
hőcsöves hűtő:
pro: nincs mozgó alkatrésze, egyszerűbb felépítés, olcsóbb
kontra: a disszipatív felület a processzorhoz van "kötve", azaz a hőforrás és a disszipáló felület nem távolítható el egymástól tetszőlegesen, valamint van egy praktikus felső határa a hűtőteljesítménynek
vízhűtés:
pro: a hőforás és a disszipáló felület egymástól tetszőlegeen eltávolítható, normális tervezés esetén sokkal nagyobb hűtőteljesítmény, valamint a felfüggesztés se az alaplapot terheli
kontra: integrált mozgó alkatrészek, nagyobb komplexitás, nagyobb karbantartási igény, kisebb élettartam, drágább.
na most ezekből rakd össze hogy ez a termék melyikből mit hoz, utána visszatérhetünk arra hogy ebből nekem mi a személyes véleményem és mi a technikai racionalitás. -
Joshi
titán
Attól hogy vízhűtés még kell a kellő hőleadó felület. Nekem pont azért nincs léghűtésem, mert a házból még ki kell tolni a levegőt ami plusz ventit jelent. Igazság szerint ezzel a vizes megoldással az a legnagyobb gond, hogy drága egy sima léghűtéshez képest, ráadásul ott van a vízpumpa mint plusz zajforrás és hibafaktor. Persze ha ebből lesz kézzelfogható termék, akkor kíváncsi leszek mit tud teljesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android játékok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged