Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Fücsök007 #74 üzenetére

Érdekes játékmenet, kreatív ötletek, új játékmechanizmusok, érdekesebb sztori, történetvezetés, művészi megvalósítás, lenyűgöző design vagy amit írsz az AI-jal kapcsolatban, jah, szerintem is sokkal többet nyomnak a latba és érdekesebbek, mint a látvány. Főleg ezen a ponton már, amikor szinte mindegyik szépnek mondható így vagy úgy.
    Kár, hogy ez nehezebben eladható egy trailerben, így a népet elsődlegesen továbbra is a látvánnyal lehet megszólítani.

törölt tag

válasz Alogonomus #72 üzenetére

Amit írsz, az is azt erősíti, hogy a prémiumot nem a "játékos oldaláért" fizeti az ember.

Ezen a ponton már egyébként teljesen mindegy, hogy az új lehetőségek mekkora hányadát használják ki. Amiről írtam az inkább arra vonatkozott, hogy a látvány eljutott arra a pontra, amikor már olyannyira fejlett, hogy az előrelépés arányaiban egyre több erőforrást igényel, és már eleve a lehetőségek korlátozottak, ahogy egyre közelebb van a fotorealisztikus megjelenéshez (ami egyébként szerintem mocskos unalmas, sokkal jobban szeretem a "művészibb", nem feltétlenül realisztikus vonalat).

10-20 éve könnyű volt előrelépni úgy, hogy a különbség évre évre látható legyen, most meg az RDR2, Alan Wake 2, Cyberpunk 2077, Horizon: FW stb. stb. korában egyre nehézkesebb, egyre kevésbé érzékelhető, és a minimális különbség elérése arányaiban egyre nagyobb erőforrást igényel hardver oldalon is, meg a befektetett munka oldalán is.

törölt tag

válasz Alogonomus #68 üzenetére

"Azért a játékokban is többet nyújt egy felsőkategóriás kártya, valamint a felsőkategóriás kártya tovább is tud még elfogadható teljesítményt biztosítani a jövőben."

Ez így van. Persze, nagyobb felbontás, plusz néhány effekt, de összességében évről évre egyre kevésbé észrevehető különbség egyre durvább árkülönbözetért, mert már elért egy olyan szintet a dolog, ahol egyre nagyobb erőforrás kell és egyre nehézkesebb az előrelépés. Van néhány YT csatorna/weboldal, ami pl. összehasonlítgat ultra/optimalizált beállításokat, az kb. a standard, hogy +50% fps észrevehetetlen látványkülönbség mellett, ez a GPU-k terén általában 1-2 kategóriát jelent, felsőbb kategóriában néhány százezer forintot.
    Ettől függetlenül az továbbra is ott van, hogy az a prémium, amit fizetsz, azt nem azért fizeted, nem azért létezik, mert a "játékokban többet nyújt", hanem azért, mert munkaeszköz, amivel egyre többféle módon lehet pénzt keresni, nehezen meghatározható felső határ nélkül.

"Ugyanúgy fölöslegesek a felsőkategóriás mobiltelefonok"
    Én egy szóval sem mondtam egyikre sem, hogy felesleges, nagyon is hasznos, sőt szuper, hogy van egy réteg, aki akár erején felül szponzorálja azt, hogy a technológia olcsóbb legyen mindenkinek, azzal, hogy abszolút tré ár/érték arányú cuccokat vásárol magának, ráadásul nem munkára, hanem szórakozásra. :D Pont úgy, ahogy írtad is az utolsó bekezdésben, amivel abszolút egyetértek.
    Csak akkor válik viccessé, amikor valaki sír a problémája miatt, hogy "ez nem fut meg az nem fut százezrekért", mert olyankor válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire nincs képben azzal, ami történik. :D

törölt tag

válasz DeathAdder #62 üzenetére

Nekem ez a része tetszik, hogy egyre jobban nyílik az olló. Gyakorlatilag ugyanaz történik, mint bármilyen más iparágban. A felhasználók egy szűk rétegét - jelen esetben azokat, akik kényszert éreznek arra, hogy az "ultra" felirat szerepeljen mindenütt, akkor is, ha semmi értelme amúgy - totálisan a végletekig fejik. Eközben meg minimális látványbeli különbség mellett majdnem ugyanazt kapja más is, csak százezrekkel olcsóbban. A legviccesebb, amikor maga a játék is retek, ami miatt megy a sírás, hogy nem fut a sok százezres kártyán. (pl. Forsaken, Immortals of Aveum, stb.) :D

Azt kellene felismerni, hogy ha valaki csak játékra használja ezeket a felsőkategóriás cuccokat, az AI téma és mindenféle munkára való felhasználás lehetősége miatt gyakorlatilag kifizetsz egy prémiumot, amit ki sem használsz, mert csak játszol. Fokozatosan egyre erősebben árazódik be, hogy ezekkel a cuccokkal keményen lehet pénzt keresni. Így aki csak játszik velük, az gyakorlatilag azt is mondhatnánk, hogy azért fizet, hogy más pénzt kereshessen velük, mindezt alig látható látványkülönbségért és ugyanazért a játékélményért. :D (a kriptós ciklusok tetején, amikor a bányászat maximumon pörgött, akkor is ugyanez zajlott, csak még szélsőségesebb mértékben és időszakosan, ami viszont most zajlik, már nem igazán időszakos, viszonyt enyhébb mértékű, egyelőre)

Azt mondanám, hogy ez a tendencia csak erősödni fog.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés