- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
válasz
Darth_Revan #79 üzenetére
Nekem EVGA a kedvencem, de már nem csinál zöld kártyát.
-
Busterftw
nagyúr
-
himpike
aktív tag
AI bevezetése játékokba....?
Olyan embereknek akik csak konzolon meg kontrollerrel képesek játszani, és ha van 10 választható nehézség akkor az "evezős gályarab" fokozatot választják...?
Minek ezeknek realizmus? Nem mindegy hogy a részeg NPC éjjel vagy nappal megy hugyozni egy félre eső sarokba..?
Az egyetlen amiben el tudom képzelni a hasznosságát az valami SIMS game. -
anulu
félisten
TNT időszak (nem tegnap volt
) óta a következő gyártóktól volt kártyám: ASUS, Inno3D, MSI, Gigabyte, Abit (isten nyugosztalja...
), szóval egy pár. amit gond nélkül és nyugodt szívvel bárkinek ajánlok ezek közül az az Inno3D. a többiekkel kisebb-nagyobb nyűglődés mindig volt. most is tőlük van a VGA a gépemben, és szerintem a következő is ilyen gyártmányú lesz.
persze, ahány tapasztalat, annyi javaslat, de talán nVidia fronton ők az egyetlenek, akiknek a kártyájával még nem szívtam. -
etnies
senior tag
Egy kicsit off, de lehet tudni, milyen márkát szabad venni Nvidia-ban?
Gigabyte-ot mindenki kutyázza, pedig nekem nagyon jó alaplapom (Aourus ultra) van tőlük, 4 éve hibamentesen üzemel.
Most vettem egy Asus 4070 OC dual-t, de mások meg az Asus is szidják, holott amikor még fiatal voltam az volt az a márka, amire mindenki csettintet.Mi a helyzet most?
-
törölt tag
válasz
Fücsök007 #74 üzenetére
Érdekes játékmenet, kreatív ötletek, új játékmechanizmusok, érdekesebb sztori, történetvezetés, művészi megvalósítás, lenyűgöző design vagy amit írsz az AI-jal kapcsolatban, jah, szerintem is sokkal többet nyomnak a latba és érdekesebbek, mint a látvány. Főleg ezen a ponton már, amikor szinte mindegyik szépnek mondható így vagy úgy.
Kár, hogy ez nehezebben eladható egy trailerben, így a népet elsődlegesen továbbra is a látvánnyal lehet megszólítani. -
Fücsök007
őstag
válasz
#25237004 #73 üzenetére
Azért a jól kivitelezett sugárkövetés látványos volt pár éve, pláne az RTX 3090 óta.
Ami észrevehető változás lesz, az MI beintegrálása játékokba akár karakterként, akár fícsőrként. Amint kiforott lesz legalább 2 gyártótól a szoftver (szerintem AMD-nek megint nincs más választása csak a követés), onnastól ósdinak tűnhetnek a mostani AAA címek.
Ez a két dolog sokkal többet nyom a latba, mint hogy 75-80%-os fotorealizmusból elérjük a végcél 100%-ot.
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #72 üzenetére
Amit írsz, az is azt erősíti, hogy a prémiumot nem a "játékos oldaláért" fizeti az ember.
Ezen a ponton már egyébként teljesen mindegy, hogy az új lehetőségek mekkora hányadát használják ki. Amiről írtam az inkább arra vonatkozott, hogy a látvány eljutott arra a pontra, amikor már olyannyira fejlett, hogy az előrelépés arányaiban egyre több erőforrást igényel, és már eleve a lehetőségek korlátozottak, ahogy egyre közelebb van a fotorealisztikus megjelenéshez (ami egyébként szerintem mocskos unalmas, sokkal jobban szeretem a "művészibb", nem feltétlenül realisztikus vonalat).
10-20 éve könnyű volt előrelépni úgy, hogy a különbség évre évre látható legyen, most meg az RDR2, Alan Wake 2, Cyberpunk 2077, Horizon: FW stb. stb. korában egyre nehézkesebb, egyre kevésbé érzékelhető, és a minimális különbség elérése arányaiban egyre nagyobb erőforrást igényel hardver oldalon is, meg a befektetett munka oldalán is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
#25237004 #71 üzenetére
"de összességében évről évre egyre kevésbé észrevehető különbség egyre durvább árkülönbözetért"
Inkább úgy igaz a megállapítás, hogy a generációról generációra egyre bővülő utasításkészlet egyre kisebb hányadát használják ki a programok. Rengeteg potenciállal bővülnek a kártyák, de a visszafelé kompatibilitás érdekében az új képességekre sokáig eleve nem építenek a szoftvercégek. Tökéletes példa erre a mesh shader helyzete, ami 2018-ban jelent meg, de az Alan Wake 2-ben vált először lényeges kérdéssé a megléte.
Eleve a konzolos játékok képminősége azért (is) javul a konzol élettartama során folyamatosan, mert a konzolban kezdetektől rendelkezésre álló utasításkészleteket is folyamatosan "fogják munkára" a szoftvermérnökök. -
törölt tag
válasz
Alogonomus #68 üzenetére
"Azért a játékokban is többet nyújt egy felsőkategóriás kártya, valamint a felsőkategóriás kártya tovább is tud még elfogadható teljesítményt biztosítani a jövőben."
Ez így van. Persze, nagyobb felbontás, plusz néhány effekt, de összességében évről évre egyre kevésbé észrevehető különbség egyre durvább árkülönbözetért, mert már elért egy olyan szintet a dolog, ahol egyre nagyobb erőforrás kell és egyre nehézkesebb az előrelépés. Van néhány YT csatorna/weboldal, ami pl. összehasonlítgat ultra/optimalizált beállításokat, az kb. a standard, hogy +50% fps észrevehetetlen látványkülönbség mellett, ez a GPU-k terén általában 1-2 kategóriát jelent, felsőbb kategóriában néhány százezer forintot.
Ettől függetlenül az továbbra is ott van, hogy az a prémium, amit fizetsz, azt nem azért fizeted, nem azért létezik, mert a "játékokban többet nyújt", hanem azért, mert munkaeszköz, amivel egyre többféle módon lehet pénzt keresni, nehezen meghatározható felső határ nélkül."Ugyanúgy fölöslegesek a felsőkategóriás mobiltelefonok"
Én egy szóval sem mondtam egyikre sem, hogy felesleges, nagyon is hasznos, sőt szuper, hogy van egy réteg, aki akár erején felül szponzorálja azt, hogy a technológia olcsóbb legyen mindenkinek, azzal, hogy abszolút tré ár/érték arányú cuccokat vásárol magának, ráadásul nem munkára, hanem szórakozásra.Pont úgy, ahogy írtad is az utolsó bekezdésben, amivel abszolút egyetértek.
Csak akkor válik viccessé, amikor valaki sír a problémája miatt, hogy "ez nem fut meg az nem fut százezrekért", mert olyankor válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire nincs képben azzal, ami történik. -
Busterftw
nagyúr
válasz
#25237004 #65 üzenetére
Ez inkabb attol fugg, hogy meddig hasznalod a kartyat.
Megvetted a 4090-et 1600euroert, 3 ev alatt az havi kb 16 ezer forint, annyiert ketten 2x elmentek moziba.Plusz ne felejtsd el, hogy kb minden teruelten felso/csucskategorias dolgokat megvevo vasarlok fizetik a boltot, early adopterek olyan technologiaknal ami majd aztan leszivarog alsobb szegmensekbe idovel.
-
-
Alogonomus
őstag
válasz
#25237004 #65 üzenetére
"ha valaki csak játékra használja ezeket a felsőkategóriás cuccokat ... gyakorlatilag kifizetsz egy prémiumot, amit ki sem használsz, mert csak játszol."
Azért a játékokban is többet nyújt egy felsőkategóriás kártya, valamint a felsőkategóriás kártya tovább is tud még elfogadható teljesítményt biztosítani a jövőben.
Ahogy írtad is, "Gyakorlatilag ugyanaz történik, mint bármilyen más iparágban."
Ugyanúgy fölöslegesek a felsőkategóriás mobiltelefonok, hiszen telefonáláshoz elég egy lassan 20 éves telefon is, navigációhoz is elég egy 10 éves telefon, ha van benne GPS modul, de csevegő alkalmazásokat és közösségi oldalakat használni is elég egy 10 éves telefon. Az 50 és 100 megapixel ugyanúgy fölösleges, ahogy a 3 nm-es processzor.
Autóból is bőven elég lenne a középkategória, mégis van kereslet a felsőkategóriás és prémium modellekre.
Annak a prémiumnak a vásárlók általi kifizetése generálja a technológiák folyamatos fejlődését, mert a használhatósághoz szükséges szintet már régóta elérte a legtöbb fogyasztási termék. -
Alogonomus
őstag
válasz
DeathAdder #62 üzenetére
Avatarban a 4080 azért maximális grafikával is képes 80 fps-re 1440p-ben. Az már játszható szint.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder #62 üzenetére
Nekem ez a része tetszik, hogy egyre jobban nyílik az olló. Gyakorlatilag ugyanaz történik, mint bármilyen más iparágban. A felhasználók egy szűk rétegét - jelen esetben azokat, akik kényszert éreznek arra, hogy az "ultra" felirat szerepeljen mindenütt, akkor is, ha semmi értelme amúgy - totálisan a végletekig fejik. Eközben meg minimális látványbeli különbség mellett majdnem ugyanazt kapja más is, csak százezrekkel olcsóbban. A legviccesebb, amikor maga a játék is retek, ami miatt megy a sírás, hogy nem fut a sok százezres kártyán. (pl. Forsaken, Immortals of Aveum, stb.)
Azt kellene felismerni, hogy ha valaki csak játékra használja ezeket a felsőkategóriás cuccokat, az AI téma és mindenféle munkára való felhasználás lehetősége miatt gyakorlatilag kifizetsz egy prémiumot, amit ki sem használsz, mert csak játszol. Fokozatosan egyre erősebben árazódik be, hogy ezekkel a cuccokkal keményen lehet pénzt keresni. Így aki csak játszik velük, az gyakorlatilag azt is mondhatnánk, hogy azért fizet, hogy más pénzt kereshessen velük, mindezt alig látható látványkülönbségért és ugyanazért a játékélményért.
(a kriptós ciklusok tetején, amikor a bányászat maximumon pörgött, akkor is ugyanez zajlott, csak még szélsőségesebb mértékben és időszakosan, ami viszont most zajlik, már nem igazán időszakos, viszonyt enyhébb mértékű, egyelőre)
Azt mondanám, hogy ez a tendencia csak erősödni fog.
-
anulu
félisten
válasz
DeathAdder #62 üzenetére
CP-ben felhúzol mindent, és FG nélkül 1440p-ben a 4090-et is megeszi.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Alogonomus #52 üzenetére
Amig ez a konzolgen tart nemigen fog. Addigra meg a 4080 rég vérezni fog, egyre lejjebb véve a grafot. Ahogy az Avatarban is vérzik mindent koxra rakva elöbb döglik mintsem megtöltsd a vramot.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Alogonomus #52 üzenetére
Avatar, aw2 4080al játszhatatlan frame gen nélkül, és még csak nem is 4k-n hanem egyel alatta vagyok (cp-t nem próbáltam, de gondolom hasonló a helyzet)
Ott tartunk hogy 5080-nál is kötelező lesz majd bekapcsolni a friss top látványú játékoknál, lehet majd rajta bármennyi vram, nem abban vérzik el a 4080 sem
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #60 üzenetére
vagyok annyira szerencsés/peches, hogy ez nem érv nálunk.
az ő részéről ez egy valid-abb dolog lenne
-
anulu
félisten
válasz
Fücsök007 #58 üzenetére
alapvetően a teljesítménybe ment bele a pénz, nem az esztétikába.
nem mondom, hogy "sleeper", de semmi olyan "hűűűű" dolog nincs benne (gyári ház ventillátorok + Deepcool LS720). (ötletem azért bőven lenne, főleg elnézve az EKWB CES videóját), de asszony nem akarja az approve plecsnit rányomni a bevásárló kosárra
).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dr. Akula #50 üzenetére
SLI, te jó ég, örülök, ha egy kártyát fullosan ki tud szolgálni a tápom.
----
Kiberpank remekül fut sokkal gyengébb hardveren is, 60+ fps-sel. Az RT meg az overdrive RT meg nem érdekel, mert jelenleg azokkal még egy 4090 is kompromisszumosan küszködik, így pedig semmi értelme részemről, mivel többet vesz el, mint amit valójában ad. Egy ilyen játékban meg nem az árnyékokat meg tükröződéseket fogom nagyítóval nézni.
De ha már kiberpank, akkor csakis VR-ban, ott meg az RT ugyancsak kuka, viszont még így is nagyságrendekkel magasabb szintű és bővebb élmény, amivel szemben flatscreenen még a fullba húzott grafikával overdrive ultra hyper RT se rúghat labdába. -
Alogonomus
őstag
válasz
BusinessGuy #51 üzenetére
Avatar is ott van a 16 GB-os határon 4k ultra esetén, néha kicsit fölötte is, amire még rájön valamennyi, ha a frame generation is aktív. Egyébként pedig 400-500 ezres kártyát nem a "mának" vesznek, hanem hogy "holnap" is megfelelő legyen, és a memóriaigény idővel egyértelműen csak növekedni fog.
-
Dr. Akula
félisten
Ilyen cikkeknél lehetne egy magyar fityingre átváltást kérni, ne kelljen már számológéppel leülni az olvasáshoz?
-
Alogonomus
őstag
Egyértelműen nem érik meg a masszív felárat a prémium modellek.
Az általad is említett amerikai "árukereső", vagyis a pcpartpicker adatai alapján az eredeti hozzászólásommal arra szerettem volna rámutatni, hogy az XTX-ből a sorozat prémiumnak tekintett tagjai is megkaphatóak az olcsóbb verzióknál alig drágábban $1000 körüli áron, sőt az XTX nyári-őszi felívelése előtt volt már adók nélkül $900 alatt is az XTX, ahova nyilván gond nélkül vissza is tudna térni az XTX-ek ára, csak az utábbi időszakban jelentős volt a kártyák iránt a kereslet, és a kereskedők megemelték az áraikat. Szeptemberben áfával együtt még alig $1000 fölötti áron vettem itthon a kártyámat, vagyis a 27%-os áfa nélkül 850-900 dollár marad a "zöld manóék zsebében".
Ezzel szemben a hivatalosan $1200-os 4080-ból a legolcsóbb prémium modell az $1350-os Aorus, annál is drágább az $1640-os Suprim, végül ezeket is felülmúlja a Strix $1800-os ára. Persze ott van az $1160-os Ventus, de $1000 környékén a vásárló már a prémiumot keresi, és amennyiben a prémium modelleknél a Super kártyák esetén is megmarad ez a brutális felár, akkor a vásárló $1000 környékén prémiumként inkább az eddigi tendenciához hasonlóan az XTX-es Nitro+/Red Devil/MERC Black Edition trióból valamelyik mellett teszi le a voksát a 10%-kal drágább Ventus/Zotac/PNY helyett, miközben az 1350-1800 dolláros régióból hiába szállnak le az 1200-1450 dolláros régióba a 4080 Super Aorus/Strix/Suprim kártyák, azok továbbra sem fognak jól fogyni. Kicsivel $1000 fölé pedig aligha fog lecsökkenni azoknak a prémium kategóriás kártyáknak az ára, mert akkor meg az alacsonybban értékelt Zotac/PNY/Palit/Inno3D/Gainward/Galax/KFA2/Colorful kártyákat nem venné senki.
-
Low Noise
senior tag
4070 29 teraflops, 4070 TI 40 teraflops, 4070 TI super 44 teraflops, ez nem valami szuper szerintem.
Persze ha egy árban lesz a 7900 XT vel akkor ok.
-
anulu
félisten
persze, a normális ház alap kellene, hogy legyen. nálam ASUS GT 501-ben lakik a cucc, és pl iRacing (7680x1440, tökig tekerve minden, 1 visszapillantóval) GPU-Z alapján néha picit felpörögnek a ventillátorok, de pár másodperc után le is állnak.
szvsz egy ilyen kártyánál alap kellene legyen, hogy nem valami dzsunkatech case-be pakolod be.
-
niof
veterán
Havernak és nekem eddig Strix kártyáink voltak. Ha a csicsát nem számítjuk, akkor az erősen túlméretes hűtés már megéri. Van 1-2 VGA javítós YT csatorna (magyar is), ahol elmondják, hogy bár teljesítményben ugyanazok a kártyák, de az elspórolt hűtés miatt elég sok meg tud főni, pláne, ha egy rosszul szellőző ház a lakhelye.
-
talmam
tag
várom a teszteket, meg az "emberi" árazást (de legyünk reálisak, inkább csak minimális mérséklődést a nem szuper kiadásokból)
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
sajnos ennyit a csodás ASUS-ról: ASUS ROG STRIX RTX 4090 - A paszta "kifogyott", PAD nem is volt. (youtube.com)
félreértés ne essék, nagyon szeretem a cuccaikat, de GPU-nál biztos, hogy nem fizetném ki azt a pluszt, amit kérnek.áramfelvétel... tekintve, hogy power throttling-osak a kártyák, ezért max arról beszélhetünk, hogy 450/550 vagy még nagyobb engedélyezett W mennyiséget szürcsölhet.
nagyjából a fejem rá, hogy ha adott órajelen egymás mellé rakjuk az Inno-mat egy Strix vagy Suprim-mel, hibahatáron belül lesz az áram felvétel.
ventillátor meg... 60 fok alatt be sem kapcsolnak a kártyámon, 68 foknál többet normál használat mellett nem láttam.
-
Alogonomus
őstag
Kérdés persze, hogy ki hol határozza meg a "hibahatár" mértékét, de az biztos, hogy érdemi különbséget még egy teljesen elborult prémium kártya sem biztosít, ezért a kártya árán kívül a hangja és a kinézete számít. Még a hőmérséklet is maximum annyiban számít, hogy a hűtő rendesen felfekszik-e, illetve hogy van-e vapor chamber.
-
devast
addikt
válasz
Alogonomus #38 üzenetére
Ezért van az, hogy manapság egy videókártya tesztnek a legfontosabb eleme a hang és hőmérséklet tesztelés, mert a teljesítménye az összes azonos chip-re épülő kártyának ártól függetlenül hibahatáron belül van. És a teszteket látva, az olcsók között is vannak teljesen korrekt hűtéssel szerelt példányok, ergo a strix meg a hasonló parasztvakítások manapság gyakorlatilag nettó átverésnek számítanak.
-
Alogonomus
őstag
Azért a teszteredmények azt mutatják, hogy a prémium modellek nem csak hogy az alapmodellekhez használt alkatrészek (GPU és RAM included) tekintetében tartalmaznak minőségibb darabokat, ami jobb tuningolhatóságot is biztosít, de amilyen teljesítményt egy Inno3D, PNY, MSI Ventus és egyéb olcsóbb opciókkal maximálisan elérhetsz az Afterburner segítségével, azt a prémium modellekkel is elérheted, csak kulturáltabb áramfelvétel és ventilátorsebesség mellett.
Nyilván nem ér meg mondjuk 25% felárat egy prémium modell, de azért egy nagyjából 5% plusz teljesítményt ad is azért a 25% felárért cserébe már csak a magasabb power limitből is következően. -
DeathAdder
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Ha már Super, egy kis német humor, remélem Abu nem haragszik meg miatta.
-
Jacek
veterán
Tablazatban a 4070Ti S AD104 az nem 103?
-
-
anulu
félisten
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Aorus, Suprim talán, Strix szerintem valahol $1100-$1200 között lesz.
btw, szerintem hót felesleges ezeket a kártyákat megvenni. egy Inno3D, PNY, MSI Ventus sem lehet lassabb, mint a gyári spec, viszont személy szerint nem látom az eye-candy-n túl a hozzáadott értéket pl egy Strix-ben. persze, pár 10 Mhz gyári OC, de egy MSI Afterburnerrel kb 5 másodperc azt beállítani. de annak a $150-$200-nak jobb helye is lehet. -
válasz
BusinessGuy #15 üzenetére
Nekem már sikerült 1-2 játéknál 20Gb-ra tölteni a Vram-ot
-
-KP-
addikt
válasz
CriticalHit #24 üzenetére
Szerintem ideje lett volna hogy a 4070 Super is megkapja a 16gb-t.
-
Alogonomus
őstag
Nagy különbség, hogy az XTX-ek hónapok óta kaphatóak azon az áron, és még csak nem is alapmodellek, hanem gyárilag tuningolt termékek, mint a Red Devil, Nitro+, Speedster MERC.
Amennyiben a 4080 Super-ből is az Aorus, Strix, Suprim modellek kaphatóak lesznek $1100 alatt februártól stabilan, akkor valóban ismét kiegyenlítetté válhat a verseny. -
CriticalHit
addikt
Végre kapott 16GB VRAM -ot 4070 Ti így már van létjogosultsága például a 7800X3D alá akár 4k-s játékhoz is.
-
Apollyon
Korrektor
Igen, én is az AI modellezés miatt írtam, nem gamingre. Az ideális egy A6000 lenne a 48 GB VRAM-jával, de nem adnék 5-6000 fontot egy kártyáért.
De ha már gaming, oda a standard 4080 is overkill ha flatscreen, ellenben VR-hoz meg még a 4090 is kevés lehet – és nem a memóriája miatt.
-
anulu
félisten
US árakat nézve (pcpartpicker szerint) $950 és $1050 között vannak az XTX-ek. ez messze nem a "jóval olcsóbb" kategória szvsz.
mivel a 4070TiS egy cut down A103 lesz, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy 1440p-ben meg fogja szorongatni az XTX-et, RT-vel pedig le is hagyja. $800 körül.
-
Firehand
tag
Ezek a kártyák várhatóan megjelennek a laptopokban is szerintetek, mert laptop 4070 8gb vrammal kicsit keveslem
-
Fücsök007
őstag
Az egyetlen jelentős előrelépés a 4070Ti Super kártya lett, ez hibás 4080-as GPU-val jön. A 4090-es kártyát az utóbbi időkben nem játékra vették főként, az a réteg döntően megjelenés után fél éven belül beszerezte a kártyát. Év végén úgyis jön az RTX 5090 GDDR7-es ramokkal.
AMD előnye, hogy tud árat csökkenteni, mivel kb. 20%-al olcsóbb a gyártás a chipletes felépítés miatt, a többség 7800XT kaliberű kártyáig keres videókártyát.
-
zhit86
csendes tag
válasz
BusinessGuy #15 üzenetére
Nagyobb AI modellek futtatásához elkél minden extra GB. Igazából még 24 is kevés lehet.
Nem volna rossz, ha lenne pár változhat több memóriával. Ilyen szempontból volt jó 3060-ból a 12 GB-os, 4060 Ti-ból a 16 GB-os (amit a cikk végén írtak szerint már inkább elhagyna az NVIDIA sajnos) stb.
Kár, hogy minden a gaming körül forog... A nemrég tesztelt Legion Go (vagy az Asus ROG Ally) kapcsán is ezt fájlalom... hogy most már van ilyen kézi konzol kategória is, de alapvetően ugyanaz a hardver más formában már kétszer annyiba kerül.
A magyar piacon eleve alig lehet hozzájutni Zen 4-es (pláne 8 magos) aránylag kicsi, könnyen hordozható géphez. -
BusinessGuy
őstag
24gb 4080 minek? Elöbb fogy el a vga mint a vram..
A 16gb bőven elég rá, a 7900xtx-en sincs semmi értelme rég lekókad a vga mire akár 20 gigát megtöltesz ha játékról van szó.
Nincs olyan játék amihez kevés lenne a 16gb vram 4k-ban max ha koxra járatod az RT-t is egy egy címben de oda meg kevés a 4080 még dlss-el is vagyis ott is elöbb fogy el a kártya.... -
M.T.
senior tag
És azt még tegyük hozzá, hogy mivel a gyártás prioritást eltolja az Nvidia az AI felé így lehet, hogy az ajánlott ár 999 dodó ha lehet majd kapni. Mert amiből hiány van az drágább ha épp befut 1-1 szállítmány.
Szóval akit érdekel az az elején jobb ha vesz 1et valamelyik super kariból. -
devast
addikt
Nem, a zöld oldal nem csökkent árat. Csak befejezi egy termék gyártását, és minimális módosítással más néven más áron újra behozza majdnem ugyan azt terméket. Ez a super bohóckodás gyakorlatilag árcsökkentés.
Nyilván, amd oldalon is reagálni fognak erre. De mivel ott annyira nem divat ez a típusú manőver, ott szimplán a meglevő sku-k ára fog csökkenni. -
Mans20
addikt
Pont a 4060-ból nem jön frissítés, meg akkor az ára sem változik..pedig egy nagyobb csökkentés ráférne. Örüljünk a 8GB-nek 200k alatt.. Így csak még jobban nem lesz ajánlott a 4060(ti), főleg, hogy jön a 7600XT 16.
4070S is kaphatott volna +4GB-t.
-
BioNiCMaN
addikt
A 4070-nek kezd baráti ára lenni.
-
Raymond
titán
Bovitett spec osszehasonlitas a CB-rol:
Forras: [link] -
Apollyon
Korrektor
Azért jó lett volna egy 4090 Ti vagy Super verzió is, főleg, mert elég sajnálatos, hogy így elment a sima 4090 ára. Bár annak is örültem volna, ha jön egy 24 GB-os 4080, bár tudom, bilibe lóg a kezem.
-
djbb534
tag
R.i.p 7900XTX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest