- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt honnan veszed hogy nincsenek oda érte a gyártók? Jelenleg Alzan 10 féle 16 gigás verziót kapni és 17 féle 8 Gigást.7600 ból 4 féle van abból 2 AMD kizárólagos gyártó... Én a helyükben pont a 329 dolláros 16 Gigás 7600XT ért nem lennék oda.
Szerinted egy 15-20% -kal (RT ben több) lassabb kártyáért oda lesznek 329 dolláért egy ugyan olyan ár/értékű 4060 Ti ért nem lesznek oda és a tartalomgyártóknak egy gyorsabb 4060 Ti nem értelmes de a 7600XT 16 Gigás értelmes?
Szerintem a 4060 ti 16 GB alapárazása ( és a 7600XT is) eleve úgy van megszabva hogy a nagyobb kártyák felé terelje a népet, nem a Vram miatt. -
A 4060 Ti-re raktak 16 GB-ot, mert árban nem sok a különbség, de a gyártóknak nem tetszik, főleg amiatt, hogy olcsón kínál 16 GB-ot, és elviszik a vásárlókat a nagyobb VGA-któl. Itt igazából az NV-nek azt kellett volna tennie, hogy csak 16 GB-tal hozza ki a 4060 Ti-t, mert akkor a gyártók nem dönthetnék el a memória mennyiségét, de mivel kihozták 8 GB-tal is, így a kevesebb memóriás dizájnt favorizálják.
Ezt nevezem... és csodálkoznak hogy virágzik a second hand piac.
#35 Mans20
Akinek számít a fogyasztás, az továbbra is 4060-at vesz inkább... szerintem. -
Dilikutya
félisten
Már egy éve befejeztem a Far Cry 6-ot, még mindig rossz a Vram kezelése?
Mondjuk én csak 4GB-os kártyával játszottam, bírta is, de némi játék után beszakadt az fps 20 alá hirtelen, és csak az újraindítás segített. Amúgy teljesen jól be lehetett lőni a grafikát 1080-ra, hogy szép is legyen, 50-60fps körül fusson. Textúrabeállításokra már nem emlékszem, hogy voltak, volt-e egyáltalán bármi is. -
törölt tag
"Azért ez véleményes. 8K-s videoszerkesztéshez nagyon is jól jön a 16 GB VRAM."
Lesz is kb. 3 ember, aki kifejezetten 8k-s videoszerkesztéshez fog 16GB-os 7600XT-t venni. Erről is írtam a 20-as kommentben.
" Bizonyos generatív AI feladatokra is nagyon-nagyon hasznos."
Ez így van. Nem is azt írtam, hogy nem hasznos, Stable Diffusionre pl. a 16GB VRAM, hanem azt, hogy a kártya gyenge hozzá, amin a 16GB VRAM sem segít ebben az esetben.
A játékok meg megint más kérdés, arról nem is írtam, továbbra is a "munkára" kérdéskörre reagáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest