-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
És mi lenne ha nem frissíteném. A szerver alkalmazás is marad a régi a license miatt. Tökéletesen működik és az új verziók csak olyan plusz szolgáltatásokat hoznak amiket úgyse használok viszont mindig bugos a frissítés legalább 5 hotfixig. Ha esetleg bejutna valaki akkor egészségére. Fél óra alatt újra rakom.
Más.
Pár éve hogy pörgött a Fedora fórum is mostanában meg semmi élet sehol. De úgy minden épül le szépen lassan látványosan. -
whbear
senior tag
Nincs benne, de az epelben van. Ha rákeresel van rocky-s leírás mit kell csinálni. Szerintem ez lesz a mi Linukszunk.
-
whbear
senior tag
Egyelőre csak szerveren használom, nagyon pozitívak a tapasztalatok. Tárolókról még nem tudok nyilatkozni, mert mariadb, java, nano ilyesmi kellett csak. Utánaolvastam és ahogy látom többen használnak tőlem okosabbak Rocky-t. Alma Linux cPanel esetén jobb talán. Mivel szerver esetén nem lehet ugrálni, én maradok a Rocky-nál. Azt írják jól megy rajta a KDE is ha asztalon akarja valaki.
Még annyit, hogy ugyanezt a javás PTT cuccot CentOS 8 alatt nem sikerült működésre bírni. -
whbear
senior tag
Jó lesz ez a Rocky, az Alma és az Oracle nem közösségi. Van az az egymillió dollár éves keret az Almánál amit szintén valaki áll. Csomagok frissek, bugot nem találtam. És ugyanaz az ember csinálja aki a CentOS-t. Azért ez elég jól hangzik számomra.
-
whbear
senior tag
Újra kellett telepíteni egy PTT szervert ami CentOS 7-en futott. A Cloud VPS-en valahogy nem akart elindulni a CentOS 7 ezért a Rocky Linux 8-ra húztam fel. Mindent ugyanúgy csináltam mint a CentOS 7-nél és tökéletesen működik.
-
whbear
senior tag
Azért hogy a Linux kernel a legalja ... Naaa..
-
-
whbear
senior tag
Van CentOS 7 32 bites verzió is. Egy próbát megér.
-
whbear
senior tag
Igen de az a tapasztalatom hogy régi gépre régi rendszer jobb. Pl most az Arch32 az új kernellel és systemd-vel nagyon belassult. Azaz szép fokozatosan a frissítésekkel egyre lassabb lett. Már elmúlt az állandó frissítési mániám, a szerveren is teszi a dolgát több hónapja pedig van rajta freepbx, openvpn, stb.
DVD ISO-t válasszam? Friss böngésző nincs is rá? XFCE van a telepítő lemezen? Anaconda a telepítő? -
whbear
senior tag
Két cloud szerveren használok CentOS-t. Sikerül boldogulni velük régi Fedorás tapasztalatomnak köszönhetően.
Van egy régi noti, 1.5 GB RAM, 60 GB HDD meg valami 1.2 GHz proci ami 32 bites. Annyira megtetszett a rendszer stabilitása, hogy Arch helyett egy 6-os CentOS-t tennék rá. A kérdésem a tapasztalt urakhoz hogy i386 melyik telepítőt használjam, Intel 915 video és Intel 2200 wifi menni fog? Semmi más nem kell rajta mint egy terminal, chromium, double commander. Gondolom openssh és sshfs van itt is. -
whbear
senior tag
Sziasztok szakik, telefonról írok, feltettem egy kérdést a Fedora fórumban, ránéznétek? Köszi.
-
whbear
senior tag
Archbangot legyalultam már, túl fapados volt. Régebben Manjaro-t használtam kb 1 évig. Fent van a Fedora GNOME. Sokkal stabilabb mint a kde volt. Hogy ez a friss telepítés miatt van vagy a GNOME miatt nem tudom. Viszont ezt a gnome-t megszokni... Viszont nem hal meg a systemd. Érdekes... Sony Vaio tx1xp.
-
whbear
senior tag
Köszönöm szépen a választ, azt hiszem nekiugrok a Fedorának ismét de most nem KDE-vel, hanem a default gnome 3-mal. Azt vettem észre, hogy minden disztró az alapértelmezett asztali környezetben a legjobb. Valamint mindig az alap rendszer a legstabilabb ha már valamin alapul akkor tapasztalatom szerint bekekerül néhány kellemetlen bug is. OpenSUSE-vel érdemes lenne egy próbát tenni? Valahol azt olvastam hogy ha KDE akkor openSUSE, ha GNOME akkor Fedora. Namármost tapasztalatom alapján a gnome3 talán nem embernek lett tervezve.
-
whbear
senior tag
Mivel a Fedora meghalt a legutolsó frissítés során, megpróbálnám eme cent OS-t. Lenne pár kérdésem a szakértő urakhoz :
- Notebookra mindennapi használatra alkalmas lenne?
- Megvannak a Fedorán használt programok?
- rpmfusion van?
- fontok megjelenítése elfogadható és javítható?
- Kernel tényleg 2.6os?
-miért jó az xfs és btrfs ha jó az jó lesz nekem?
Röviden ennyi és szívesen veszek néhány tanácsot a kezdéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Crypto Trade
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest