- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
SlashMate
csendes tag
Jujj de állat vagyok (P4es procikérdés celeron topicban...) nem láttam a p4es procituningot.... Bocsi
-
SlashMate
csendes tag
Hi all.
Szeretném tudni egy Intel P4 2400mhZ-s procit meddig lehet húzni? Ha nem csinálok semmit 45 fok fölé nem megy. Még nincs tapasztalatom a tuningban ha valamien adat még kellene, suzóljatok, megadom. Előre is thx.
[Szerkesztve] -
bszl
csendes tag
most néztem meg a hőmérőt: a procinál 52-54 fok van de még van benne két venti azoknál meg mindig 42 van alapjáraton
a procinak meg a fordulat száma 1064körüli de a maximum aza 8000rpm tehát még azért a lehetne a procit is tuningolni -
robyeger
addikt
válasz
FireKeeper #94 üzenetére
Ja tényleg azt észre se vettem
, kösz
Szoftveresen talán lehet sz@rakodni az FSB-vel win alatt, de Vcore-t emelni és PCI/PCIE fixálni úgy se tud.
[Szerkesztve] -
bszl
csendes tag
Hellosztok
tuningolni akarom a gépemet(persze úgy,hogy ne menjen gallyra)
Konfig: Intel 915GEVLX alaplap
Kingmax 512MB DDR2 RAM
His X1300 256MB PCI Express
Intel Celeron 3.066GhzLG775/533/256/Tray
Foxconn GTLA-776 ATX 350W
Seagate 80GB SATA, 8M, 7200rpm
Pioneer DVR-111D 16x DVD-RW
+1 Floppy meghajtó
+1 Intel P4-S478 CPU venti
Csak azért írtam le a gép minden hardverét mert akkor így tudunk/tudnánk számolni egyszerűen. -
IIIstIII
senior tag
Úgy néz ki lesz egy CeleronD 2.4es procim. hogy és milyen módon lehet húzni? mhzemelés,fsb emelés mit hogyan kell és mi a lényege? tehát mindenfajta húzási lehetőségre kíváncsi vagyok. ilyen ramjaim vannak: 256 333mhz samsung 256 400mhz samsung.
-
IIIstIII
senior tag
Valaki?
-
IIIstIII
senior tag
HY. Van valaki akinek egy sima celeron 2,6osa van és húzza?Ér valamit? Mennyivel lehet húzni?
-
bladd
tag
És neked milyen hűtő van rajta gyári intel hűtő?Mennyire melegszik fela proci 3.2-őn. Csakhogy tudjam mi az ami még elviselhető és normális. Persze akkor amikor egy játékprogit futtatsz érdekelne ez az érték
-
bladd
tag
szevasztok!
Ha már Celeronról van szó megkérdezném, hogy mit javasoltok egy 2,4 celeron Asus p4p800SE lap 512 rammal mennyit lehet emelni,feszültség emelés nélkül, gyári hűtővel?Van már ezzel a lappal valakinek tapasztalata a tuning terén. -
LucifeI2
őstag
Tehát jó nem? mert majd elakrom adni
-
LucifeI2
őstag
Hello az lenne a kérdésem hoyg az jó fajtának számít ha az én 2 ghz-es cleeronom megy stabilan 2.9-et és még 3.1-on is bebootol csak akkor már fagy, egy abit BD7-II-es lapba
-
Balint133
aktív tag
Tom hogy egy leányvállalata az Asusnak, de az Asrockban csak a bioszt b*szták el de nagyon!! amúgy tök jó! De valszeg lesz aszuszra csere! P4P800 v. P4P800Deluxe-ra!!
-
Balint133
aktív tag
Tom hogy egy leányvállalata az Asusnak, de az Asrockban csak a bioszt b*szták el de nagyon!! amúgy tök jó! De valszeg lesz aszuszra csere! P4P800 v. P4P800Deluxe-ra!!
-
Gdi
senior tag
válasz
Balint133 #69 üzenetére
Na szintén ez a proci volr egy ideig egy Asus P4C800 Deluxe-ban
3.60G Stabilan.
Remélem a P4P800 is uyganez lesz a helyzet, sok szerencsét.
Hűtőzsirt M*STR@L -ban kellene hogy kapj, álltalában mindenhol van készleten.
De veszel egy szép hűtőt procira.. valami tuti CU-t, ahhoz kapsz
ASUS Rulz.
Asrock alaplapok irodába jók, meg netezősgépnek, esetleg dvdt NÉZNI,de a tuning, game az felejtős. (Bár az Asrock az ASUS egy leányválalata, de amiylen olcsó olyan lapos)
-
Balint133
aktív tag
Lehet nem tom van rajta egy kevéske! De Coolermaster hűtővel 40-42 fok 2400Mhz-n!! Pasztrát meg nem naon kapok! Szal akkor lehet h. a lap a hibás? Mert ha igen ezt a lapot megpróbálom eladni azt veszek egy Asus P4P800 Deluxos lapot az már jó?? Amúgy Asrock lap!
-
Balint133
aktív tag
Lehet nem tom van rajta egy kevéske! De Coolermaster hűtővel 40-42 fok 2400Mhz-n!! Pasztrát meg nem naon kapok! Szal akkor lehet h. a lap a hibás? Mert ha igen ezt a lapot megpróbálom eladni azt veszek egy Asus P4P800 Deluxos lapot az már jó?? Amúgy Asrock lap!
-
Gdi
senior tag
válasz
Balint133 #65 üzenetére
hát mi egy P4i45E vagy hasonló lapban próbáltun huzni egy 2.4 CeleronD -t , gyári hűtőjével, 3.20 fölött még ment de win nem töltött. ez egy Microntech márkájú 512*33DDRel volt
ugyanez a lap, proc, Samusng 512/400 és Titan CU/AL hűtővel 3.25 ami stabil
3.4-3.5-ön a vindóz köhög egyet és megáll.
3.6on csak vllanásnyit indu.
Az északi hidra meg nem árt egy venti, mert odaégett az ujjam
Szerk: a P4i45E az egy AsRock lap
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Nah megvan a chipset!! Intel gyártja Model: i845E
Hát ennyi légyszi segítsetek PLZ!! -
Balint133
aktív tag
Jah és még egy dolog! A proci tutka jó! A lap az 50% A ram vagy a hűtés lehet h. kéne vennem egy pasztát rá az lehet h. segít leadni a hőt! szerintetek?
-
Balint133
aktív tag
Csá Most suleszba vok! majd ha hazaértem akkor, megnézem h. mien chipkészlet! Valszeg a ram nem bírja!! Ilen olcsó noname! Valszeg az lesz a hunyó de lehet h. az alaplap! Asszem feszt nem tok neki adni!! de azt hol kell? ott ahol az FSB-t? Nah majd ha hazamek akkor megnézem! még egy kérdés: A wincseszter mnem lehet a baj mert az már nanon szar! Lehet hogy a vinyó? Majd ma veszek úgyis egy vinyót majd azon megnézem!!
-
SzlobiG
félisten
Én pont ma tuningoltam egy 266-os Celeront 333-ra
egy ECS Viac hipes lappal már nem tom milyen volt, de megy szónélkül.
-
Gdi
senior tag
-
Balint133
aktív tag
Ja és az fsb-t aszt hol kell állítani mert nekem a BIOS az olyant ír ki hogy CPU host frekvency vagy vmi ilyet és ott van olyan h. 100mhz és ott tok állítani de ha 110mhz felé megyek nem indul el!! ha meg 105mhz-t írok akkor elindul a windows meg minden csak annyi a gond ogy egy idő után (kb.:5-20mp)múlva újraindul aztán azt írja hogy a rendszerben súlyos hiba van!! Nah szal hol kell állítani az fsb-t??
U.i.ocsesz h. ennyit szerencsétlenkedek csak hát egyszer az embernek meg kell tanulnia!!!
-
Balint133
aktív tag
Tom hülyén hangzik de mi az a SETI??
-
Balint133
aktív tag
Jóh ezt értem de amikor kihúzom nem tölt be a windows!! ez miért van? újra kell telepíteni??
-
mycso
veterán
Most néztem meg, a dobozán az van hogy: 1.525 max
-
Gdi
senior tag
válasz
Balint133 #51 üzenetére
szia.. nos ha sima celeron akkor 133fsb az ugy jó stabil 150-hez nagy mák kell
ha celeron D akkor 3.6 (200fsb) simán kll hogy vigye.. legalábbis nekem vitte..
nos az más tészta hogy asrock alaplap.de jó hűtővel ettől még mennie kell.
a memó időzitéseire is figyelj. +feszt adsz neki?
én itt a fent emlitett 2.6ossal szenvedek mostanában. egy 2.4es elméletileg jobban húzható.
bye -
Balint133
aktív tag
Hello mindenkinek van egy kérdésem:
Van egy Intel Celeron 2,4Ghz procim és egy Asrock alaplap ki szeretném húzni a procit csak nem tom meddig lehet(a bios enged egy csomót)! Ez az egyik a másik ha kihúzom egy nagyon hangyányit a procit Pl.:volt amikor 2,53Ghz-re és a windows(Xp) nem töltött be!! na ez mitől lehet? Újra kell telepíteni a windowst kihúzott procival?? Meg még vmi azt hallottam hogy a Celeron 2,4Ghz-s procit vmi 3,0-3,6-ig lehet kihúzni igaz ez?
U.i:Előre is köszönöm!! -
Gdi
senior tag
enged az ugy 2+ -t is! 1.750-ig mentem fel egyébként.
a hűtés rajta egy Aerocool DP102 (deep impact) 1db 8cm ventivel.
ment 133.. de a 3dmark 2001 mindig lehalt
északi hidon sütni se lett volna érdemes mert hamarabb elszenesedett volna bármi rajta mint hogy gondolnád..
teszek rá valami ventit és megnézem majd ugy is, de hamarosan ugy procicsere.
nem ide való kérdés de egy 3.0G NW-nak mennyi az max fsb-je... ha egy olyan átlagosat fogok ki?! Meg egy Prescottnak? -
mr_ricsi
veterán
-
Ja a 2600MHz --> 3450MHz azért elég izmos húzás, nem árt vmi extra hűtés is.
-
Gdi
senior tag
-
Gdi
senior tag
upZ
-
Gdi
senior tag
Halihó
Engem az érdekelne hogy mennyi fesz-el megy egy Celeron 2600 -as proci alapból...
prociról nem lehet leolvasni, mert ahhoz le kéne venni a hűtőt. Aida/everest irkál mindent, intel-weben is tartomány van irva...
egyébként húzni szeretném 133-as FSB-re, igy mennyi a javasolt fesz?
Lap egy Assu p4c800 -E-deluxe -
Protezis
őstag
A cerkám 2.0-ról 2.7-re van húzva, a ram 2,667-es szorzóval 360 MHz.
Nem sokat ér
Mindenképp le akarom cserélni p4-re.
Érdekesség, hogy pl a SETI 1 csomagot kb 35 óra alatt csinál meg, haver 2500+ oc 3200+ Amd-je 15 óra alatt -
Yaneeee
csendes tag
1200-as celeront ABIT ST6-os alaplappal hogyan lehet kicsit feljebb húzni?
A BIOS-ban tudom hol van, de nem merek állítani semmit nehogy el******. -
zsulboy
senior tag
Hali!
Nekem egy FUJITSU SIEMENS D1495 lapban van egy 2000 cerkám 2x 256 Kingstom 333-as rammal
mem. olvasás:2116
mem írás:737
akkor ez normális? -
Vadászmenyét
aktív tag
1 szavazat az AMD-re. Lehet az Intel valamivel megbízhatóbb, bár ez manapság kédéses, de szerintem a sebesség jobban számít. AMD-t vegyél mert neked nem stabilitás problémád van hanem gyorsaság. Erre meg egyértelműen amd (barton 2500+ már eléggé elogadható áron kapható)
-
Lamix1982
csendes tag
Helló mindenki! Nekem is volna egy kis problémám. Van egy ABIT BD7 ll-es alaplapom. Benne:256mb ddr, 1,8-as procival. A problémám pedig az hogy nem hozza a kivánt sebességet. Segitséget kérnék a BIOS beállitáshoz!!! Aki tud segitsen. Elöre is köszi!!!
-
LK
addikt
Szia! Nekem volt Kobian alaplapom.Én is ugyanezt végigszenvedtem(1év).Ha a fejed tetejére állsz is,ilyen marad.A Kobian alaplap akármilyen csipszetes ,fele-kétharmada a mem olvasás az átlaghoz képest.Én is nagyon megszívtam vele.Rossz a minősége,ez van.Újat kell venni(alaplapot).
-
Fecka
csendes tag
válasz
anyonyimus #24 üzenetére
Köszi szépen na hát ez elkeserítő, akkor nekem miért ilyen tetü lassú
Fenn van az a servicepack. -
anyonyimus
tag
Na megmértem everestel neked a mem olvasás/irás sebességeket....
Tehát...
Olvasás:1968MB/mp
Írás:713MB/mp -
anyonyimus
tag
Bocs,de eredményeket nem tudok,nem méregetem a gépet mint a hentesek,hanem használom
Ha a fent emlitett módszerrel nem megy,akkor nem tudok segiteni sajnos.Amúgy a memó azért megy csak 266Mhz-en,mert az Via chipseted csak ennyit tud.Sajnos ez van,hiába van az enyémben is 333-as ram,266-on megy max
Ui:Via 4in1 service packokat felraktad a gépre?
[Szerkesztve] -
Fecka
csendes tag
válasz
anyonyimus #18 üzenetére
Bocsi kicsit elírtam a neved
-
Fecka
csendes tag
válasz
anyonyimus #18 üzenetére
Anonymus neked mennyi a mem írási és olvasási sebességed? Meg milyen gyorsan jelenik meg a startmenü, gondolom azonnal. Nekem a media player is vagy fél percig nyílik és a proci ettöl is felugrik 100%-ra. És teljesen behal a gép közben
-
Fecka
csendes tag
válasz
anyonyimus #18 üzenetére
Sziasztok itt vagyok. Hát kipróbáltam a kártyák kiszedését, de semmi ugyan úgy nem megy
Hát most már annyi jót hallottam az amd-ről valószínű inkább áttérek csak hogy tudom eladni valyon az enyémet? Akkor melyiket kéne vennem azt az Asus A7N8X-et? Mert most inkább költök rá mint hogy rossz legyen. A memóriámat szerintem nem eszi semmi kb 330 mindig szabad, az elég nem. Akkor a tuningról leteszek ennél a gépnél, de ez a startmenüs lassúság akkor még mindig rejtély
mert ennyire tényleg nem lehet lassú de elvileg a beállítások is stimmelnek.
-
anyonyimus
tag
No,hol a topicnyitó,nem nyilatkozik a tuningeredményről?
-
Dilikutya
félisten
válasz
venember83 #15 üzenetére
érdekes. mi nem megy úgy ahogy szeretnéd? lehet hogy csak valami rosszul van felrakva, vagy nincs is. azért egy XP bármikor lenyom egy Celeront. én nyomogatok néha XP-t is, szerintem tökéletesen megy.
-
venember83
nagyúr
válasz
anyonyimus #14 üzenetére
Ok, nem is mondtam, hogy nem fog menni, de gyors fejszamolas utan kicsit soknak tartom azt a 8valahany MHz-et, de persze adna a Fennvalo, hogy menjen neki! 1probat meger
-
anyonyimus
tag
válasz
venember83 #12 üzenetére
Azért mertem irni,mert nálam már több hónapja hiba nélkül igy üzemel a lap.Ugyanolyan chipset (VIA Kt266),Celeron 2G-s procc (northwood),és egy Ti4600-os kari.Az,hogy az enyém ECS,a srácé meg Cobian (Mercury),nem oszt nem szoroz.De majd kipróbálja a dolgot ha van kedve,és remélem tudósit is róla.
-
Dilikutya
félisten
válasz
venember83 #11 üzenetére
ha már úgyis venne alaplapot, sztem érdemes platformot váltania. ne mond nekem hogy nem jobb egy Athlon XP 2000+ mint egy 2.0GHz-es Celeron
-
venember83
nagyúr
válasz
anyonyimus #10 üzenetére
Azert nem lennek benne 100%ig biztos, hogy a vidkari szeretne azt a nyolcvanvalahany MHz-et a 66 helyett, de 1 probat meger. Ja, nekem mar 80nal kiakad
-
venember83
nagyúr
Azert 1 normalis alaplapba (bh7, is7, ic7, stb) felhuzva sacc/kb 2.6GHz-re (amit a 2GHz-es Celeronok 75%a siman feszemeles nelkul tud) sokat javulna a helyzet, s ha BH7-et vesz, akkor RAM is maradhat, nincs ertelme a platformvaltasnak, azzal, hogy eladod a sajatod, veszel masikat csak veszitesz. Maradj csak Intelnel! (XP-m van
)
-
anyonyimus
tag
Szedd ki a PCI-s karikat a gépből,csak az agp-s kártya maradjon benne.Azonnal el fog indulni a gép 2,66 Ghz-n.Ugyanilyen chipsetes alaplapom van,csaképp ECS tipusú,és ez az egyetlen megoldás sajnos.Ha a jumpert az alapbeállitásal pont ellentétesen tetted át,akkor igy működni fog
-
Jester.c
aktív tag
Ha sikerül is tuningolnod, hű de gyorsabb akkor sem lesz. Mem sebesség nagyon lassú, mindenképp alaplapcsere, de tényleg inkább fektess be egy amd-be. Nagyságrendekkel gyorsabb a masina. Start menü lassu megjelenése, valszeg kevés memória okán van. (a sok háttérbe futó stuff megeszi a memóriát, és a win kénytelen az agyontöredezett virtuális memóriából kiszedni az agyonszkinezett start menüt. Általában ezér' van.)
-
Dilikutya
félisten
Ilyen sokat számít az alaplap. amugy az hogy egy XP1700+ gyorsabb, az nem meglepő, a két proci nincs pariban. az mondjuk windows probléma sztem hogy a start menü 6-7mp alatt jön elő, mivel nekem a régi celeronos gépen se tartott addig. 3200Mb sávszélesség az nem egészen a 266MHz fsb sajátja. a Kingston 400-as RAM kicsit túlzás, és kidobott pénz volt, mivel az is csak 266MHz-en megy a lapodban, esetleg jobb időzitéseket bír mint egy 266-os RAM. P4P800-at csak akkor vegyél, ha cserélsz procit is. 865-ös chipset, elvileg kezeli a Celeronodat, amennyiben northwood, gyorsabb is lesz valamivel, de ha ilyen lapot veszel, kár lenne a dual channel memvezérlőt kilőni. márpedig Celeronnal, és egyetlen RAM-mal nem fog menni. és az nem kevés többlet.
amit tanácsolni tudok: ha már mindenképpen akarsz alaplapot venni, add el a procit, vegyél Athlon XP-t, egy keveset rádobsz, és megvan egy 2000+ vagy egy 2200+, picivel többért 2500+, meg veszel egy nforce2-es lapot, a P4P800 árán sztem adnak Asus A7N8X-et, esetleg vehetsz olcsóbban Abit NF7-et.
a procit el tudod adni a hűtővel együtt olyan 10-12 ezerért, abból gyakorlatilag megvan egy dobozos 2000+ (T-bred magos, 13k a bluefishben), a P4P800 helyett pedig 18k-ért van Asus A7N8X, Asus A7V600, 19k-ért MSI K7N2 Delta, 16k-ért Chaintech 7NJL4 Summit. a RAM-ot megtarthatod, ezekben már ki fogod tudni használni a képességeit. és lesz egy fényévekkel gyorsabb géped. -
Fecka
csendes tag
Akkor valószínű, hogy az alaplap miatt lassú? Ha veszek mondjuk egy asus p4p800-ast mennyivel lesz jobb? Megéri beruházni? Tegnap valaki segített és az ő 1700 amd je 2.5-szer ekkora sebességet produkált. Nekem az is 6-7mp amig a stratmenüben a programokra kattintva megjelenik a lista
Ennyire fontos az alaplap? Na meg elvileg az alaplapnak 3200Mb/s-os a sávszélessége, ez nem tom hogy ugyan az e de akkor nem kéne majdnem ennyin futnia. Ráadásul direkt kingston 512/400-as memóriát vettem nehogy ez legyen a baj.
-
Dilikutya
félisten
az Aida memteszt eredménye valóban nagyon alacsony, de ilyen eredménnyel vannak a ranglistán 1.6-s P4, athlonXP1700+, viszont az is igaz, hogy Athlon600, és PIII600 is... de ezek nagyrészt PC133-as SDRAMok, igaz, 266-os DDR is van 1-2... ugyanakkor 2.0-ás Celeron is van 2000Mb/s olvasással.... az is igaz, hogy a kategóriájához képest siralmas eredményeket nem túl minőségi lapokkal hozták össze... a Kobian-t nem igazán vágom, milyen lapokat gyárt, de gondolom nem egy tesztbajnokot. tuningra 100% hogy nem alkalmas, max olcsó, stabil lapot gyárthat.
-
Fecka
csendes tag
Sziasztok van egy 2000 celeron procim és húzni szeretném. A biosban nem lehet állítani semmit mert lockos, ha az alaplapon a jumperrel állítottam az fsb-t akkor el se indult a gép. Az alaplapom régebbi Kobian P4m266. Nagyon lassú a gép aidával is 716/301 a mem sebessége. Szerintem ez nem normális. Légyszi segítsetek hogyan tudnám tuningolni vagy miért lassú?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged