- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
finest #18600 üzenetére
Nem mostanában, és nem is ezen a néven (valószínűleg).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
finest #14649 üzenetére
WHQL-re küldött driverek alaposak, mert ha nem lesz aláírva a driver, akkor kidobott pénz a teszt. A hotfix, az azért van, mert vannak olyan dolgok, amikre azonnal szeretnél javítást, és ez gyorsan kivitelezhető is, de a teszt emellett így is heteket vesz igénybe, vagyis a WHQL meghajtóba addig a javítás nem kerülhet be, amíg arról nincs meggyőződve valaki, hogy jól működik. Ha nem lennének hotfix meghajtók, akkor hónapokat várhatnál egy egyszerű hiba javítására. Természetesen emellett a hotfixek telepítése nem kötelező. Kivárhatod, míg a javítás bekerül a WHQL-be.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
finest #14647 üzenetére
Az alaplapi meghajtónak ehhez semmi köze. Valahol a WDDM modult elérő fájlok vagy funkciók között van a hiba. Ez lehet például a DirectX problémája is egy rossz bejegyzéstől. A hibaüzi arról szól, hogy a Windows TDR funkció újraindította a WDDM felületet, mert valamitől lefagyott. Mivel a WDDM felület része a grafikus driver, így azt is újraindítja, így megkapod azt, hogy a driver is újraindult, amiből nagyon sokan arra következtetnek, hogy a driverrel van probléma, holott minden olyan modul, ami eléri a WDDM-et okozhat fagyást, de ezekre nem kapsz üzenetet. Az AMD weboldalán azért adnak annyira általános leírást, mert maga a probléma ennyire általános, és közel sem biztos, hogy a grafikus driver okozza. Pláne úgy, hogy te is felraktad egy másik gépre a drivert és ott jó volt.
-
bozont
veterán
válasz
finest #14647 üzenetére
Igazából még mindig nem bizonyított, hogy driverhiba-e a problémád vagy sem, de sajnos előfordul hogy néha többet kell tenni mint egy driver reinstall, ahhoz hogy kiderüljön a hiba forrása. Nekem eddig kétszer volt ilyen problémán, az egyiket már írtam, a második eset meg memóriahibából adódott (több más hibajelenség mellett). Mikor kivettem a hibás modult, megszűnt a dolog. Vagyis mindkétszer hardver hibából adódott. Szóval lehet hogy az AMD driver a ludas, de sok más oka is lehet a problémának, amit nem biztos hogy 5 perc megtalálni.
-
finest
addikt
válasz
finest #14647 üzenetére
Ez egy tökéletesen random előforduló probléma, néha napokig nincs, máskor egymás után többször. Annyit tudok, h a 11.8-cal gyakorivá vált, ahogy itt többeknek is. Ezért nekem úgy tűnik, h Atiék írtak egy kevéssé jó drivert, ami néha hibázik, de elég ritkán ahhoz, h rá lehessen fogni az Oprendszerre, meg úgy nagyjából bármire, ami a grafikus drivert használja (Winfosnál valóban akadhat jócskán...) fájlokra, szolgáltatásokra, frissítésekre, harmadik fél alaplapi meghajtóira... Én így látom.
Ettől még Ati fanboy vagyok, nyugi!
polonic: Teszteljék többet! Azért az elmúlt hónapok hotfix driverei sem arra engednek következtetni, h olyan piszok alaposak lennének a WHQL-minősítés előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
finest #14645 üzenetére
A prime-memtest hardvert tesztel. A te hibád sok esetben lehet szoftveres eredetű. Láthatod a leírásból, hogy számtalan korrupt fájl okozhatja ezt. Nem viccből írják oda, hogy re-installáld ezt-azt, mert minden olyan Windows modul okozhat ilyet, ami a WDDM felülethez kapcsolódik (elég sok ilyen van).
Az is mindegy, hogy jogtiszta a rendszer, ettől a programhiba vagy a sérült fájl nem kizárt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
finest #14642 üzenetére
Ha a Memtest nem jelez hibat, az annyit jelent, hogy fizikailag nem hibas a memoria, semmi masra nem garancia. A Prime95-tel szinten van egy olyan problema, hogy konstans terhelest jelent, igy nem bukik ki, ha az alaplapon a CPU VRM modulja vagy eppen maga a tap nem birja a valos korulmenyek kozott jelentkezo dinamikus terhelest. Ha a tap nem birja a hirtelen teljesitmenyfelvetel-ugrast az egyebkent a VGA-nak is lehet gond, nem csak a CPU-nak.
Esetleg probald elcserelni a kartyat egy masikra. Meg mindig jobban jarsz, mintha fohaszkodnod kene minden egyes driverfrissites elott. -
janos666
nagyúr
Elméletben a programok nagy általánossága csak gyorsulhat, vagy azonos sebességű marad, ha minél frissebb keretrendszered van. Ártani nem nagyon árthat a 4.0 se, legalább is CCC-nek nem, mivel a Win7 már 4.0-ával települ, és azon is futnia kell. Az OS-re, és arra, ami nem használ .NET-et, nincs befolyással.
-
vzsryl
nagyúr
Most már nem szöszmötölök vele többet. Gondolom ez a mom hiba semmiben sem akadályoz, mivel én csak játékra használom a kártyát és semmit se állítgatok rajta. Majd rewindows-al eltűnik, csak legyen már normális win7 (RC nem kell).
Amúgy eddig teljesen jó volt és csak a driver sweeperes törlés utáni újraindítás óta b@szogat engem ez a mom hiba. Tehát jó ez a 9.5 nekem. -
fagy53
nagyúr
Kicsit érthetetlen az Everest bios kijelzése, a 3650 PP idle-ben 300MHz-re veszi le a 725MHz-es GPU órajelet, a memóriát hagyja 400MHz-en azaz 800MHz eff.
Az Everest ezt a GPU órajelcsökkentést nem jelzi, mindenütt 725MHz van.
A Boot órajelek valamivel magasabbak mint a kártya alapórajelei, ezt az állapotot az OS megjelenése előtt veszi fel a VGA, ez más VGA-nál is így van, de itt csak a memórián emel 100MHz-et. -
ADAM1337
nagyúr
Verziónként változik a powerplay működése..
Néha mükszik néha egyik magot(általában a slave-t) full 3d órajelen járatja még ha 0% terhelést kap is.
Ki kell próbálni, everest megjelenítés-gpu és ott jól monitorozza.
Nálam gpu-z csak a 3d-s órajeleket mutatja.Most nézem h 1magos karid van akkor még könnyebb a helyzeted everest-el.
Akkor elméletileg kevesebb bug-nak kell lennie a te esetedben. -
Mentor
csendes tag
Catalyst Control Center 5.5 :
Bővebben: link
Control Panels 5.5 :
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest