- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
Flashback #667 üzenetére
A 35-össel jobban tudsz közeli dolgokat (pl. családi pillanatokat). Stabilizált ezért videózni is viszonylag jól lehet vele. (úgy szoktam, hogy kijelölöm vele a témát és a kamerán be van állítva a hátsó gomb ami kikapcsolja a fókuszálást, csak akkor kapcsolom vissza, ha szükséges és így finoman fog váltani, nem téved el)
Meg persze a nevéből adódóan közelre fókuszál kicsit rekeszelve ott is éles, jól lehet részleteket fotózni/videózni.Az 50 ezzel szemben olcsóbb, kisebb, könnyebb, vagyis illik az RP-hez, a jelenlegi viszonyok mellett alkalmasabb lehet az utcai fotózásra, vagy éppen portréra (a másikhoz képest) a kézi élességállítás minimalizált kialakítás miatt macerásabb, mint a 35-ös (akkor működik "normálisan", ha hátsó gombos AF-et használsz, amire igazából nincs szükség egy EOS RP esetében) Igazából nem egy nagy előrelépés egy EF verzióhoz képest, ami még sokkal olcsóbb, csak nem ilyen kicsi és az adapter is rájön, tehát akkor ajánlható, ha más EF objektívet is tervezel majd venni (ez esetben az RF 24-105/4-7.1 kit obi létjogosultsága is kérdés, de az eredeti kérdésből adódóan nyilván a kisebb RF obik érdekelnek)
-
tirszin
senior tag
válasz
Flashback #661 üzenetére
Nagyon jók, de nagyon nem olcsók sajnos az RF Zoom-ok. 1MFt egy 70-200 F2.8
.
Emiatt én is még a régi EF-ekkel próbálkozok, de nem elég gyorsan tudnak követni az L-es, I-es szériás obik. Statikus vagy lassú témára azért tökéletesek. A II-es EF-ek már követni is elég jók. Eddig ennyit tapasztalatam az R-el és az R6-al. -
Plexicushio
senior tag
válasz
Flashback #645 üzenetére
Az adaptert meg lehet úszni sokkal olcsóbban is. 8-10 ezer Forintból.
Nekem ilyen Meike MK-C-AF4 adapterem van már egy ideje, eBayről olcsóbb (volt).
Műanyag, de elég jó minőségű, könnyű, nem lötyög sem az obi, sem a váz oldalán sem - több márkával ellentétben. Szeretem.
Akartam még egy fémből készültet; Viltroxot is, de... eltántorított, amikor olvastam/láttam, hogy többeknél bizony becsillanásra érzékeny, meg a többi hasonló koppintás: Fotodiox, Commlite stb. mivel a belsejében nem ovális a kör kivágás (mint a gyári ill. Meike esetében), hanem kerek. Meg jobban is lötyög. Szóval majd még egy Canon fog kelleni nekem is.AF ugyanúgy működik, és minden más. Nincs benne optikai elem.
-
tirszin
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- ÚJ! Sony ZV-1F
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest