- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjpeti
tag
Én pont emiatt álltam tétlenül, volt egy nagyon szép színekkel rendelkező, jó rajzú objektívem 5DII-n és 6D-n, majdpedig az RP-re (majd R-re) váltáskor "elromlott".
Tiszta CA az egész, sokkal lágyabb, fátylasabb. Sehol semmilyen hivatalos infót nem találtam erről, első körben megpróbáltam másik adapterrel (annak ellenére, hogy tudom, hogy az csak egy távtartó képalkotás szempontjából), de ez sem hozott eredményt.Talán az lehet a megoldás, amit @ecaddsell írt lentebb: mások a mikrolencsék a pixelek előtt.
-
ecaddsell
aktív tag
Azon a baloldali képen valami nagyon el lett rontva, annyira rettenet, hogy ennél a mobilom is jobbat készít. Életlen (ennyiből persze nem látszik, hogy hol volt az élességi sík), totál CAs. Ez a kép melyik része? A jobb oldalin a CA tuti utólag le lett szedve.
35 1.4-em pont nincs, de más fényerőst (24, 16-35 pl.) adapterezve, semmi ilyet nem tapasztaltam.
Az adapter optikailag semmit se csinál, ilyen hibákat biztosan nem. -
ecaddsell
aktív tag
Nem biztos, hogy az adapter az ami bármit is befolyásol.
Kezdem a legkevésbé lényegessel. A tükrös gépnek más volt a flange focal distance (foglalat-szenzor távolság) értéke. Annak a gépnek a szenzorán lévő mikrolencséket ahhoz optimalizálták, a MILC gépet meg máshoz. Főleg nagylátónál érdekes, de ott se igazán jelentős (sőt talán a legjelentéktelenebb).
Aztán olyan gépen ahol van szenzorstabi az elkészült kép lehet a vetített képnek nem is arról a részéről készül mint ahol nincs stabi. Megint inkább nagylátónál érdekes és ez már adott esetben jelentős is lehet.
A következő meg a MILC gépek sokkal nagyobb számítási kapacitással rendelkeznek ami mindenféle korrekciót (pl. peremsötétedés, torzítás ill. CA) lehetővé teszek. Ez természetesen valami gyári referencia obihoz készült a valóság meg mint tudjuk sokszor más.
Azaz a korrekció nélküli kikapcsolt stabival (ha van) RAW képet nézve se biztos, hogy teljesen ugyanazt kapod (persze itt a legnagyobb esélyed) és messze nem az adapter miatt.
Tükrös gépen sem (volt) fenékig tejfel az élet, mivel máshogy ment a fókusz meg a kép készítés lehetett a micro focus adjustment-el küzdeni, ami objektívenként más-más volt, sőt objektíven belül is függött attól, hogy mennyire volt lerekeszelve az obi meg mi volt a tárgytávolság stb.
Ha penge képet akar az ember az már nemcsak egy külön szakma, hanem majdnem egy külön tudomány...
-
vjpeti
tag
Természetesen azt is lehetett volna, hogy a gyári állványmenetes valamit elforgatom 90 fokkal és mind2 madzagon egyen fűzöm át, ki is próbáltam, az is megoldotta volna ezt a kijelzős problémát, viszont nekem igy sokkal stabilabban lóg a gép a szíjon, ha kicsit távolabb van egymástól a 2 akasztóka. Az egyéb verziók (a gép gyári füleire való fogatás vagy egyik fülön, másik alul) nekem nem működtek jól ezzel a 2 ART objektívvel, de nem zárja ki hogy más vázon és objektívvel ne lennének jók.
-
p_adam
addikt
Ezek közül melyik FF és melyik RF és melyik olyan könnyű, hogy jól megy gimbalon? Ha majd lesz is ilyen, akkor is szép ára lesz, már egy C70+0.71x adapter is 3x annyi, mint egy R6
Meg a nagy, komolyan kinéző gépeknek ugyanúgy van ebből eredő hátrányuk is, nem csak előnyük. -
p_adam
addikt
Nézegetem a képeket, amik 200mm f2.8L II optikával készültek, semmi hasonló problémát nem látok, így nem zárható ki, hogy a 135L okozza a problémát, az angol R fb csoportban is voltak, akik panaszkodtak rá.
A joystick hiánya szerintem nem óriási tragédia, ha megszokja az ember a touch and drag AF-et, a markolatot meg lehet hozzá venni (bár az R ilyen téren jobb). -
JohnyBlue
addikt
JOY?
Én ugyanúgy bólogatok mint a régi időkben
A váz be van rakva követőbe... az af kocka ott van ahol van... amit mondjuk rápattintok az alanyra, félig lenyomom az expogomot készrekomponálok és klatty. Ha tudom, hogy egymás után sok olyan kép lesz aminek mondjuk a jobb oldala fele lesz a fókusz akkor odapettyintek a kijelzőre és utána saccra mindig ott lesz az af pötty és csak kicsit kell korigálni.
-
p_adam
addikt
Nem ahhoz van köze, hanem a szenzort borító üveghez, ami a MILC-k túlnyomó részén vastagabb, ellenállóbb. A DSLR-ek szenzora védettebb, így vékonyabb üveget használtak, a tükör nélküli gépeket elsősorban az RF objektívekhez tervezték, az EF objektívek fókuszvonala valamelyest görbülhet magasabb CA mellett.
A másik lehetőség, hogy valamiért picit pontatlan volt a fókusz, ezért lett lágyabb és egyben több a CA, ezt több képet készítve, élességet manuálisan előre-hátra korrigálva lehet ellenőrizni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest