Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegos
senior tag
A 70-300-ast telének használnám legtöbbször, de gondoltam a közgyürükkel megúszhatom, hogy külön makró lencsét is kelljen vennem
A jó obikat meg valóban csak egyszer kell megvenni, de mint tapasztalom elég horror áron vannak, de ugy tünik nem lesz más megoldás...gyüjtögetés aztán jó sokára öröm
Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni. -
flegos
senior tag
SZiasztok!
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdésem, de hátha jön válasz

Ha ehhez az obihoz (http://www.edigital.hu/product.php?productid=20418&cat=698&page=1)
teszek ilyen(http://www.digitcam.hu/termekek/tartozekok/objektiv/konverter/soligor_makro_
kozgyuru_sor_122036_canon) közgyürüt, akkor az mennyiben javítaná az obi macró fotózáshoz való használatát.
A válaszokat elöre is nagyon köszönöm!!!!!

-
flegos
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
De van egy új problémám...ezt magyarázzátok meg nekem...
Tv/M módban 1/320 záridö fölött ilyen fekete elmosódott sáv kerül a képekre, minél nagyobb a záridö annál vastagabb a sáv
1/1600-nál már az egész képméretet érinti ez a probléma.
2 vakuval dolgozom meg a 400D-vel. Ha mondjuk szük blendévl, és hosszabb záridövel fotózok akkor nem jelentkezik ez a hiba. Mi okozhatja ezt. Kinn szabadban egyik üzemmódban sem jelentkezik ez a hiba! Gyakorlatilag csak vakuzásnál, de miért?
-
flegos
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Tehát akkor ha jól értem, akkor a DSLR gépeknél nem úgy van mint a kompaktoknál ezek szerint. MOndjuk makró módban akkor max nagyobb mélységélességet kapok, de Av/Tv-ben ugyan úgy tudok makrózni, úgy is a lencse szabja a határokat ugye?
Azt tudom, hogy a kit obi nem egy nagy szám, de egyenlöre nincs jobb
Köszönöm a válaszokat!

-
flegos
senior tag
SZiasztok!
Egy nagyon láma kérdésem van, ha jól gondolom a tükörreflexes gépeknél minden lencsével lehet makrózni, bizonyos keretek között. Viszont én nem tudtam semmilyen beállítást változtatni (EOS 400D kit obival) esetében
Ha kimondottan makró lencse lenne feltéve változna ez a dolog vagy mi miatt nem lehet blende, záridô, ISO értékeket változtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tesla topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A jó obikat meg valóban csak egyszer kell megvenni, de mint tapasztalom elég horror áron vannak, de ugy tünik nem lesz más megoldás...gyüjtögetés aztán jó sokára öröm
Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni.

1/1600-nál már az egész képméretet érinti ez a probléma.